Suasana girang di dapur.
Uhuks tapi bukan dapur di rumah ye, kejadian adalah di pejabat. Hebatlah.
mentanak pulut dan memasak air gula merah di dalam rice cooker. org dalam gambar tu action je lebih. Tapi sebab dia yang bersusah payah gi Chow Kit carik barang. Kita jadikkan dia pelakon utama.
hakikatnya mereka berdua ni lah yang bersusah payah melenyek pulut smua. aku pun, bgn2 tido tengahari tu tgk dah nak siap dah.
tadaa!!! ini hasilnya. terima kasih kepada yang bersedekah semalam. mulanya nak berkongsi modal. tapi ada org nak beramal, lagi best. murah rezeki dia
dihidang bersama di atas meja. alhamdullilah,masih berkesempatan memasak untuk berbuka walaupun sampai umah pukul 6.30pm.
*ni namanya update asal jadik. sebab rasa mcm dah lama tak update blog, sedangkan baru 2 ari tak merepek
kuih lopes kan nama dia. skrg da tau nama2 kuih. dulu panggey kuih hijau jer. seme kuih wane hijau pon panggey kuih hijo hahah =P
ReplyDeletewahhh my peberet kuih la nyum nyumm.
ReplyDeletedayu msk gulai apa ikan tu? mcm gulai tempoyak.ikan apa tu eh? mcm ikan jaket je.sedap tak
syedapnya kuih tu..
ReplyDeleteisk2..sedih tau..saya selalu terpikir macamana la org len bley sempat masak tp saya x?saya sampai umah kul 615 pun xsempat masak..wuaaa..jenis masak lambat kot..huhu
amy suka kuih lopes tuh tapi selalunya org jual kuah dia manis sesangat.
ReplyDeletewah dayu , menyelerakan la nengok lauk2 tu..huhu ..ni bru tgh hari..lmnt lg nk ptg..huu
ReplyDeleteheehe cm budak2 je..
nak g carik kuih ni la nti kat bazar ramadhan...my feveret kuih nih...sedapnyaaaa
ReplyDeletetu lah, kuih lopis ni mmg faveret
ReplyDeletecakap2 je kat opis
ada pakcik ni ajar camne nak buat
pastu dtg lak idea nak buat kat opis
pastu masing2 bersemangat lak
tu yg direalisasikan juga tu
kuih lopis mmg kegemaran ramai kan
sedapnye kuih tuh! reen pngil kuih ijau ade santan.. hehehe
ReplyDeletenampak lembut je kuih tuh.. sure sedap kan kan?
jeles jer tgk org masak lauk berbuka..huhu diri sendiri blh masak time sahur jer tu pun simple gile..eh kt opis pun sempt buat kueh ek, sronoknyer..dh lama xmkn kuih JLO ni
ReplyDeleteeh konpius..
ReplyDeletemsk kt opis bwk balik?
buka kt opis? sbb ada lauk2..
ini adalah aktiviti masak2 di pejabat
ReplyDeletepastu masing2 bawak balik makan kat umah. kuih je la buat
yg lain masak kat umah la
mana lah ada dapur kat opis
kalau ada...tak opis namanya
jadik kafe dah :)
terbaik!!!abg ketat???
ReplyDeleteterbaik la korang!!!abg ketat pun join seee....
ReplyDeletehaa...bestnyer kuih lopes...my fav maa.
ReplyDeletehahhhhahahahh...tul la dayu..baca balik+tgk gmbar baru paham..
ReplyDeletepose2 ni silap jek..
sah2 lah gmbar lauk tu siap dgn alas meja cam kt umah..adeiii...
ok phm..sori dear..
Wah... suke sgt ct kalo dayu update pasal makanan.. hehehe.. lapar plak rasanya... Ct suke jgk makan kuih hijau tue.. lupe la ape namanya..
ReplyDelete