12 June 2012

Isya dah 2 tahun

Sabtu, 9 Jun 2012 ada 2 jemputan untuk dipenuhi. Setelah 2 minggu berturut-turut tak dapat menghadirkan diri bagi segala undangan sebab komitmen bersama keluarga. Hujung minggu ni aku berusaha untuk penuhi segala undangan yang ada. Kenduri kawin officemate kat Ampang dan 1 lagi birthday Putry Elly Marisya.Aku karang laporan untuk majlis genapnya 2 tahun anak kesayangan Puan Zaleha ni dulu ye walaupun aku gi kenduri kawin dulu, pastu baru ke majlis Puan Elly dan En Bebel ini.

Majlis di Lestari Perdana 8, Sri Kembangan tapi bila Ekwan tanya 'kat mana birthday tu?' Aku jawab 'Puncak Jalil' Hahaha.. ikut suka hati aku je kan. Tapi bagi aku, kawasan LP tu memang macam dalam ruang lingkup Puncak Jalil je lagi. Berjiran je. Dan sebab kononnya cukup mahir dengan kawasan Lestari Perdana tu, sebab dulu setahun lebih gak duduk kat Puncak Jalil, aku tak berasa la nak gunakan khidmat free googlemaps. Akibatnya.. merasa berpusing-pusing kat Lestari Perdana tu.

Alhamdullilah, berjaya jugak sampai. Pastu macam lagi seronok sebab kek belum dipotong. Wahh!! Best..best, datang lambat pun tak terlepas lagi kemuncak majlis.

Eisya teruja tengok kek Upin Ipin. tak menyabar mintak kek, tapi bila dapat bukan makan sangat pun. ibu gak kena perabihkan

makan time!!!

Aku dah kenyang dah sebenarnya bila sampai ke rumah Elly sebab dah balun nasi kenduri kawin. Sebab masa sampai kat kenduri tadi memang perut lapar maksima. Tapi bila tengok ada laksa sarawak, manakan mungkin aku nak tengok je. Dengan kek pelangi nyer. Memang makin buncit lah jawabnya. Tapi takpe, achik redha, laki achik je yang macam nak pitam.

bersama birthday girl. dress sgt lawa. achik suka. kaler merah lak tu. achik berkenan

cuba membuat birthday girl ketawa tapi usaha adalah gagal. dah lah anak dara baju bintik-bintik tu buat tak layan je ibu ajak bergambar dengan birthday girl

Suka aku tengok Isya petang tu, ceria je dia. Tak merengek. Pastu macam pandai je melayan tetamu. Datang kat orang pastu senyum. Wahh, seronok la kalau birthday girl sporting macam ni. Senang mak ayah nak layan tetamu. 

-ni je kot gambar bersama Elly yang macam elok sikit, yg lain semua entah pape-

Terima kasih Elly atas undangan. Dan terima kasih juga sebab sudi terima bala tentera aku petang tu. Sorry lah tak maklumkan awal-awal aku nak datang bersama extra jemputan. Maafkan saya ye. Jangan serik ye jemput kami lagi tahun depan.

Sekian laporan dari saya.

*sorry Isya, aunty tak sempat nak carik hadiah

3 comments:

  1. wahhh ada entry lagi..thanx dayu sebab sudi datang.sorry kalau ada kurang layanan...

    ReplyDelete