07 August 2015

Pagi Raya di Pahang

Tahun ni giliran beraya di Pahang dulu. Tahun ni tak dapat cuti lama, dapat cuti raya pun syukur dah sebenarnya. Dapat cuti awal lagi. Cuma selalunya aku jarang cuti awal, aku suka cuti panjang selepas raya. Tapi mengenangkan Ekwan tak cuti lama, apa kes aku nak cuti sakan. Lagipun taska dengan tadika Eisya cuti panjang. Tak payah lah nak sayang cuti sangat. Ikutkan 5 hari gak aku amik cuti raya.

Seperti aku kata sebelum ni raya tahun ni terasa meriah sebab ada Elma. Hiruk-pikuk pagi raya aku dibuatnya. Eh bukan aku sorang, semua orang lah.. Nak amik gambar raya lagi lah huru-hara. Selagi anak-anak kecik ni memang tak merasalah nak dapat perfect family picture. Redho je lah.

suruh salam cium Tok pun nak melalak. 

yang si kakak pun sama. nyampah aku tengok. entah pape je

Kena pastikan shoot pertama sudah dapat hasilkan 60% kepuasan sebab cubaan seterunya pasti lagi hampeh. Jadiklah walaupun anak-anak pandang entah mana, ibu ngan abah je beriya menyengih.

Tengok. Sorang dah macam ulat meliuk-liuk, sorang dah terlepas. Nak ajak bergambar lagi. Memang tak payah lah. 

Mengelupur lepaskan diri sebab nak collect duit raya rupanya. Pandai okay si kecik ni, asal orang hulur sampul meti dia capai sampul tu dulu, salam tak mahu. Tak senonoh. Minta cium lagi jangan harap.

Gelak sakan Elma. Happy go lucky sungguh Elma ni. Ibu abah feeling anak sorang lah sebab anak sulung berlari beraya entah ke mana. Mana dia layan gmbr-gmbr ni semua. Tak penting dia kata.

Tak beraya ke mana sangat sebab tak sempat keluar beraya rumah kena serbu. Kita baru ingat nak serbu rumah dia dulu, sekali derang dah serbu dulu. Huhuhu.. Kenalah dulukan tetamu kan. Sedara-mara gak.. Macam amik turn kan, kau datang umah aku dulu, pasni aku datang umah kau.. Tapi hakikatnya tahun ni memang kurang jalan beraya, raya first tu sempat beraya rumah mertua akak ipar aku. Pastu balik, tunggu orang datang lagi. Eisya je beraya sakan.. Balik-balik berlengas satu badan.

Ni pagi raya lagi ni, dah comot camni. Takpelah, asal dia happy. Raya kan.

*takde gambar menu raya sebab tak berkesempatan. nak makan pun tak tenang, kau ingat aku kuasa nak amik gambar segala. 
*tahun ni macam tak banyak gambar raya je. laki aku dah malas.. huhuhu



1 comment:

  1. ni la yang jadi kenangan nanti bila anak2 dah besar..

    ReplyDelete