17 September 2015

PLAY-DOH "Shape a Colorful Community" Roadshow

Tanah liat, PLAY-DOH.. Budak mana je yang tak suka. Baik laki, baik perempuan. Dapat PLAY-DOH bukan main suka lagi. Kalau gi mall, jalan kat toys department.. Kat area PLAY-DOH ni lah yang sangkut. Memang idaman ramai semua budak-budak lah PLAY-DOH ni kan. Termasuk lah anak-anak aku. Elma pun sekarang kalau dapat PLAY-DOH, bukan main leka lagi main. Tapi kalau bagi ke Elma memang kenalah main sama kan, kalau tak siap sedialah tengoh tanah liat tu dalam mulut dia. Nak harapkan Eisya memang tidaklah, dia kalau dah seronok main, lupa ke adik dia.PLAY-DOH ni sebenarnya membantu juga anak-anak belajar.. dapat beri inspiration ke anak-anak untuk cipta macam-macam ukiran. Bereksperimen dengan imaginasi derang. Untuk budak baya-baya Elma tu, memang bagus lah untuk motor skill dia. Sambil belajar kenal warna. Kenal bentuk. Sesambil tu dapat juga develop skill bekerjasama dan belajar selesaikan masalah.  Tapi kan, PLAY-DOH ni bukan budak-budak je yang seronok, mak budak pun kalau main lupa diri.

Hah.. Ni akak nak share benda best ni..

Buat julung kalinya di Malaysia akan diadakan Sambutan Bulan PLAY-DOH. Wow!! Dengan tema 'Shape A Colourful Community' Bermula 21 ke 27 September di Ground Floor, HighStreet, One Utama. Kalau free boleh lah datang meriahkan acara. Kanak-kanak, mak bapak budak pun boleh boleh main bersama mencipta karya terbaik dari PLAY-DOH berilhamkan Malaysia. Dan yang lagi best, korang berpeluang menyertai cubaan The Malaysia Book of Records untuk hasil ciptaan PLAY-DOH paling banyak dalam satu hari. Acara ni akan diadakan pada 26 September 2015 (Sabtu). Datang weh, sebab ukiran PLAY-DOH yang paling menarik berpeluang memenangi hadiah PLAY-DOH yang menarik. Aku dengar-dengar macam stok PLAY-DOH bernilai RM500.. Menarik tu.


Jumpa anda di  Ground Floor, HighStreet, One Utama 
pada  26 September 2015 ni.

Untuk maklumat lanjut dan terkini tentang Bulan PLAY-DOH, boleh layari 
laman web rasmi PLAY-DOH: www.playdoh.com


3 comments:

  1. Thanks for one'ѕ marvelous posting! I really enjoyed reading it, ʏou could be a great autɦor.I will mаke cеrtain tο bookmark your blog and dеfinitely will come back somеtime soon. I ѡant to encourage that you continue your great work, Һave
    a nice eνening!

    Take a look at my web site - Soccer Stadium Construction Site

    ReplyDelete