30 July 2008

hah sudah...

Bangun tengahari pagi tadi, 1st thing dicari harus la handphone kesayangan tu kan. Tengok ada sms. Tapi tak tau sape. No ni dah byk kali antar msg tau. Msg2 forwarded yg biasa2 tu... Have a great day la, pape lah....

Tetiba terasa lak nak tau sape pengantar sms tu, sbb dah byk kali kan. So reply lah sms tu. Nanti Ekwan tanya takde lah terkulat2 nak menjawab.

'thanks for the wishes, but i'm sorry to ask..who is this?' -dayu

Then it replied

'i'm remy. can we be a fren?'

Hah sudah! Remy mana la pulak ni. Do i know anyone name Remy?? Takde rasanya. Maka masih lagi beranggapan baik, mungkin i know him somewhere. I replied his sms.

'Remy who? where and how u got my no?' -dayu

A minute later he replied.

' i got ur no from an ads'

Hah? Dapat dari iklan? Sudah..bila pulak no hp ni dijaja ni.

'hah? an ads? wht kind of ads? i don't think i ever had advertised my no'

'you did. i pay visit to my fren at KL couple months ago. i came across ur ads there'

Owwhhhh, baru teringat. Ni mesti iklan nak sewakan bilik dulu. Huhu.. Tapi i malas dah nak layan bdk tu. Tak reply pun msg dia. Lama lepas tu, dia that so called Remy sms me again.

'do you remember what the ads are about? in the ads you're looking for housemate. but i don't need room, i need fren. how old are you?'

Dia ni nak pe actually ni? Isskkk, ada ke carik kawan mcm ni. Banyak lagi cara lain weh nak carik kawan. Kalau betul nak carik kawan..baik dia gi register MySpace ke, Facebook ke, Friendster ke..lagi senang nak dapat kawan..

So, malas nak layan. Tak rajin. Maka, i decide to reply with something that will stop him sms me.

'i'm sorry. i don't think i can be ur fren. I'm married. Just married'

Hahhaha!!! Lantak la, menipu pun menipu la. Asal ko tak kacau idup aku lagi. Tapi kan dia ni kan mmg tak paham bahasa la.

'what wrong with that? we still can be fren right'

Arrgghhh kau pun. Dah terang2 orang ngaku dah ada suami pun ko nak kacau lagi *ke dia ni tahu i menipu erk?* Susah betul jenis tak reti bahasa ni. Maka, just ignore it.. Jap lagi kalau dia sms lagi delete je trus...*tak kuasa nak layan, buat perabis duit je*

Huhu..ni lah salah satu sebab Ekwan so insist i change my no. Terlalu byk nombor2 yang tak dikenali muncul kat screen ni. Dah la contact no untuk urusan rasmi keje pun i pakai the same no..

*tapi leceh la tukar2 no ni, dah lah pakai maxis postpaid skrg, nak tukar2 acc..malas*

10 comments:

  1. ~ kan? no yg personal pun kita main bantai untuk hal2 keje. cam tak selamat pulak.

    i pun menggalami masalah yg sama nie. ntah mana2 la org duk sms. nasib la i nie bukan jenis melayan. hehehehe... ~

    ReplyDelete
  2. ajat pn pakai maxis postpaid =D

    ish, toksah dok layan org cmtu.
    perabis duit je byr bil tepon.
    n buang ms jgk.
    bek dayu layan ekwan awak tu kn =)

    ReplyDelete
  3. remy 50sen agaknye mamat tu kot...lima puluh sen lima puluh sen hehehehe

    ReplyDelete
  4. xyah layans..lama lama dia bosan

    ReplyDelete
  5. menakutkan la org tu.
    takyah layan sudah~~

    ReplyDelete
  6. hye sis!! :)
    sorry lambat dropping to ur blog.. hehe..

    anyway..
    num asing tu mmg gila..
    but at least..
    so called remy tu kasi alasan dpt num akak tu reasonable gak haha..
    sebab akak ade adskan ur num tu..

    ade setengah tu..
    tersalah dail la,
    jumpe num dalam bus la..
    mcm bodoh dan x logik haha..

    patot la bf akak bising :p
    hee..
    senang cite, jgn layan je :)
    dah ckp married pun x phm bahasa :p

    ReplyDelete
  7. kalo iklan cr housemate musti dia igt org tu bujang or dok jauh dr pasangan...

    jgn layan... marabahaya... :)

    ReplyDelete
  8. huhuh...sama mcm shaye laa...tp leh jer solution 2...setahu shaye laa...ader cari nk blog unreg no niee...

    susah laa deal ngan org xphm bhasa nie kan cik dayu??huhuhuh

    ReplyDelete
  9. takyah tukar nombor!!wat bodoh jer...

    ReplyDelete
  10. pakai la celcom.. murah murah murah.. hohohoho..

    ReplyDelete