18 July 2008

*Huhu..Hoho*

*kini saya di dalam tempoh penyerahan tugas -atau lebih tepat: menunggu masa untuk blah-*

Dad is coming from JB next Monday. Angah also coming from Kedah on the same day. Both will go to Putrajaya on the next day.

So, i'm the one who responsible to fetch them on the evening. Huhu..bersiap sedia lah untuk meredah jammed ptg2 kat Puduraya.

And Ekwan asked to visit his mom this weekend.
*smlm dinner ngan uncit saya itu di Uptown, dia kata i look more 'tembam' than before..Benci!!!*

Last week derang smua gi tgk mak, i kan sibuk buat rambut. Maka, sebagai bakal menantu yang comel dan baik hati -kui..kui..kui- harus la gi datang melawat kan. *dayu mmg suka puji diri sendiri*

And suddenly Ekwan asked me this:

'nak bawak pe untuk mak erk? awak masak la yang' -ekwan

'nak masak pe? nak bagi awak makan senang la..nak bagi mak ni..pe je yang org reti' -dayu
*huhu..kena gi menuntut lagi ni*

'buat sphageti je la. kan awak terror' -ekwan

'tak kan nak bawak sphageti. lain..lain' -dayu

Ada sape2 nak sedekah resepi? Dah lama tak masak2 lah..kena masuk dapur semula ni.

And mom called me yesterday. Dia suruh print gambar tunang and passed it to dad. Dia kata smua org tanya mana gambar anak dia..
*kena antar print arini jugak ni*

13 comments:

  1. rajin ek dayu masak utk bakal mertua,

    masak sedap2 tau ;p

    ReplyDelete
  2. buat lah masakan kampung,sure sedappp!!

    ReplyDelete
  3. buat kek la dayu..sesuai utk minum petang

    ReplyDelete
  4. dayu kan mmg rajin ns..-kekekeke-

    axim..masakan kg? ni yg tgh pikir nak masak pe ni

    ReplyDelete
  5. hah? buat kek yun..isskkk..mana reti

    lagipun takde oven lah

    ReplyDelete
  6. cr je kat tenet kak dayu..huhuhu

    ReplyDelete
  7. org2 cam tu suka mknn2 kmpg je. cam msk lemak cili api, asam pedas, etc...

    yg advance2 mgkin diorg kureng skit...

    ReplyDelete
  8. wahh..
    kene msk lauk ke?
    wt dessert2 sudah.
    puding jagung ke.
    sdp gk tu =)

    ReplyDelete
  9. try ini link...

    http://resepi.mesra.net/Masakan_Ikan/

    ReplyDelete
  10. ermm..masak me cintan je lah ekekeke...

    ReplyDelete
  11. errkk..
    ok per spegeti,
    ye la..xkn nk msk lauk pauk,
    dah tentu mak mertua tu dah pior kan bab2 tu,
    klu spegetti ni mayb die xbiase mkn..
    hihi..
    xpun yu just buat kueh, puding??
    puding buah/susu pun ok..
    senang..
    kn? nk resepi bley la mintak..
    hihi

    ReplyDelete
  12. sama ngan axim, masakan kampung.

    wawawa...tentu masak sedap2 untuk bakal ibu mertua.

    ReplyDelete
  13. setuju! buat masakan kg. dayu.. ko masak ayam masak lemak cili padi,, pasti sodap lah kan,,, klu akak masak laki akak abih kuah dihirup eh,, hihihihi :)

    ReplyDelete