10 December 2008

Citer Photog lagi

Baru je lepas cakap ngan En. Rajalanun from Gezzeg Photographer, dan membuat tempahan awal untuk majlis bertandang di Maran nanti.

Before ni dah pernah bertanya melalui email, tapi as date tak confirm lagi dia mintak confirmkan tarikh dulu. Dan bila dah dapat tarikh *anggap saja itu sudah muktamad, as Ekwan kata ok*, terus lah call, takut dia dah tutup tarikh permohonan.

Below is the details of the promotion *si rajalanun tu siap cakap ni giler punya harga, tapi mmg amat berbaloi ok, ada ke photog lain offer harga mcm ni??*


Tapi RajaLanun kata mungkin dia tak available on the day majlis kat Maran tu, so dia suruh pilih salah sorang dari 8 crew dia, sape yang i nak untuk cover majlis tu nanti. Dan i dengan selamba nyer suruh dia publish sechedule semua crew dia, senang sikit nak memilih kan *chaaaiitt, mcm company sendiri lak dibuatnya* Tapi almost of them masih available.

'u pilih je, bdk2 ni free je lagi time tu' -RajaLanun
'bukan time tu ramai org kawin ke, betul ke u all masih free?' -dayu tak puas hati/tak dgr kata
'iye..agaknya org ingat kitaorg ni mahal sgt kot, sedang kan murah je' -RajaLanun
' ye kot, tgk hasil keje u macam mahal je charge dia' -dayu
'tak lah.. harga kitaorg dlm 650 je, tak ribu2 lah'- RajaLanun

Perbualan yg menyeronokkan dgn dia ni. So, it's confirm and he asked to pay the deposit, 30%. Kena email semula the detail untuk majlis tu nanti, tarikh semua. Dan dayu dgn suka hatinya nak bagi sekali jadula keje derang *hahahahah, gila kuasa*

Kenapa Dayu mcm sanggup berhabis untuk photographer?? Sebab:

1. gambar ni je lah yang akan kekal bersama sampai tua nanti
2. bila gambar kita best+cantik+menarik, baru lah tak bosan nak ulang 2000 kali selak album *tp pengantin pun kena lah menarik kan*
3. i just love picture, so gmbar kawin sendiri kena lah best gak

Dan takde lagi sebab lain buat waktu ni, kalau ikutkan Ekwan siap kata, kat side dia tak payah pakai pro photog, suruh je sedara-mara yg amik. Tapi tak nak lah, kang pape je hasilnya...
Nak tak nak, dia masukkan gak lah RM600 tu dalam budget kawin kami...

Tapi paling tak tahan dia boleh tanya:
'yang, org tak yah mekap ke, kena lah touch-up skit kan, tak kan awak je nak lawa2'

Hahhahahaha..buat lawak tul la pakcik tu. Isskkk, camne lah rupa pakcik tu kalau dh tampal bedak..

19 comments:

  1. yerp mmg betoi..nanti tempah pelamin mahal2 mende tu just sehari je.. then da xde..but pic sampai ke bebila bleh tgk.thats y cemut mhabiskan 2400 ntuk photograper saja.

    ReplyDelete
  2. tak sabar plak sha nak tgk photo tuh dayu! sure cantik kan...walopon ditempel bedak...

    ReplyDelete
  3. betui3. gmbr smpi ke anak cucu ley tgk kn... =)

    ReplyDelete
  4. makes sense tu ;) apepun slmt membuat preparation awal..hehe..

    ReplyDelete
  5. murahnye!
    murah gle!
    nk jugak.
    lawa ke gamba2 dia.
    btw, bile kenduri dayu?

    ReplyDelete
  6. wak!!!!biar betul??
    murah nyer??

    ReplyDelete
  7. mmg murah..
    sy ri2 pn rega cmtuh gk..heh..

    ReplyDelete
  8. hye salam..slmt hr rya qurban...ok la...i wish u epi slalu n dpt ape yg u inginkn k,,,bubye

    ReplyDelete
  9. harga itu snagat best!!
    pandai dayu cari ye??
    dayu, ada amik video shoot tak??

    ReplyDelete
  10. murahnya pakej dia ye..xsampai 1k pon..nanti wat outdoor kat tasik paya rambutan/bungor k..I lalu situ aritu wahh cantiknya

    ReplyDelete
  11. ~ sangat murah la. amy pun ade usha gak fotopages dia that day. ~

    ReplyDelete
  12. benar..bab gambar kena ambik yg up sket...

    itu kenangan yang terindah utk anak cucu cicit tengok nanti..

    ReplyDelete
  13. ekkk..murahnya ekkk
    gmbr kawen adalah perkara yg sgt pentingggg

    ReplyDelete
  14. tak salah nak berhabis pun. seumur hidup sekali je nak kahwin.

    ReplyDelete
  15. HAHAHHA!!
    comelnyaaa uncet akak tu :p
    ngeeee

    harus la dia kene tacap gak
    tapi jgn kasi bedak byk sgt
    nnt dalam gambr jadi muke pondsss pulak :D

    kalau yonna pon sanggup abeh beribu pun utk photog ni!!
    hahhah
    bukan slalu pro2 ni shoot gambar kite ye tak.
    sekali seumur hidup je :D

    ReplyDelete
  16. memang cemerlang harga tu.ko boleh mintak tambah lg dlm 100 keping gmbr 4R tu.percaya lah, 150 tu tak cukup.hehe...tmbh duit sikit je kan?

    ReplyDelete
  17. Dayu..mcm best je team photograper yg dayu pilih tu..harge pon bpatutan.ok la tu..xde sampai ribu riban..x sabar nk tgk gambar dayu nnt..gud luck erk dayu..

    ReplyDelete