01 March 2013

I'm 30

Fuhh, macam tak percaya tapi itulah kenyataan. Usia aku bertambah lagi. Dan kali ini lebih istimewa, perubahan angka dihadapan usia. Kini bukan lagi 20-an. Dah 30-an pula. Dalam erti kata lain, dah tua. Semoga bukan hanya umur yang bertambah. Semoga diri bertambah baik bila usia bertambah. Begitulah lebih afdalnya. 

Orang pompuan katanya macam takut bila usia bertambah, tapi sejujurnya bagi aku itu semua bukan masalah. Nombor je semua tu, apa nak ditakutkan. Semua orang akan tua kan. Tempuh je dengan rela. Pepandailah jaga diri agar tak kelihatan tua sebelum masanya. Jaga penampilan dan yang penting jaga perangai..pasti orang suka tanpa peduli nak tanya 'umur berapa ni?' Meh sedapkan hati sendiri. Alah, umur je 30, tapi kalau boleh maintain kelihatan macam baru 25 apa ada kes *muntah laki aku baca ni*

Terima kasih yang tak terhingga kepada semua yang memberi ucapan, doa dan kata-kata baik kepada aku sempena bertambahnya lagi usia aku ni. Terharu. Sangat rasa dihargai. Terus rasa, kalau setiap 21hb aku sambut ulangtahun kelahiran kan best. mesti setiap 21hb aku akan rasa berbunga-bunga, rasa bagai dipuja begitu. Tapi berpeluang merasa kemeriah dirai setiap 21 Februari pun aku syukur. Terima kasih kawan. Semoga segala doa kalian akan termakbul. Amin.

Tiada sambutan meriah. Aku tak mengharap pun semua tu. Cukup sekadar ingatan. Wish tepat jam 12 malam walaupun waktu aku dah lena tidur, pastu 2 beranak tu datang wish bertalu-talu. Boleh lak dengan selamba aku tak layan dan terus tidur. Ampun ye. Esok subuh-subuh bangun tengok ada kotak kasut tepi katil. Eleh, beriya pakcik tu kata nak bungkus. Kira walaupun tak surprise still kelihatan macam hadiah. Sudahnya gitu juga dia kasik aku. Walau bagaimanapun, terima kasih sayang. Love u ketat-ketat.

ni birthday sape ni?? biasalah Eisya, kek birthday semua orang jadik kek dia

red velvet tempah dengan Puan Fadilah. 

Happy 30th birthday Dayu. Tua dah kamu.

*April nanti sambut birthday Eisya pulak. family celebration cukuplah ye Cha.

6 comments:

  1. Happy birthday dayu. Sedap nampak kek tu. Same here, 30 this year. Welcome to 30s.

    ReplyDelete
  2. happy birthday dayu ..same laaa kite pon dah umur 30 dah :) ..sedap kek dayu, bakmai kite rase sikit :)

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday dayu :) birthday aku lepas 4 hari dari ko.hehe

    ReplyDelete
  4. aku 30series bulan 10 nnti..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Selamat hari tuaaaaa yg penting awet mudaaaa. hehehehe

    ReplyDelete
  6. happy belated bday dayu.. same date kah kita 21 feb? hehe. tapi tahun lain2 ye :-)

    ReplyDelete