31 December 2014

Taska Nur Kasih Insyirah & Taska Islam Al-Kauthar

Sempena Eisya bertukar sekolah, Elma pun terjebak lah sama. Eisya sekolah area USJ, haruslah Elma pun USJ. Takkan nak angkut Elma ke KL naik motor pepagi hari. Buang tabiat namanya tu. Mencari taska di sekitar USJ ni memang agak susah. Banyak tadika je area ni, kalau ada pun kebanyakkannya taska cina. Taska lama Eisya masa kitaorang baru pindah ke USJ pun dah tak beroperasi, tengah renovate. Cuak gak aku, risau tak jumpa taska untuk Elma.

Tapi Alhamdullilah, pusing-pusing area USJ 1, jumpa satu rumah corner lot dengan banner 'Pengambilan Anak-Anak Taska, Kini Dibuka' Gembira bukan kepalang aku laki bini, tapi boleh pulak takde nombor telefon kat banner dia. Adeeihhh... kenalah aku datang semula esoknya. Terus jumpa principal dia.

Taska Nur Kasih Insyirah, USJ 1

On the first visit, aku macam tak berkenan sepenuhnya. 1st, sebab hanya Elma seorang baby bawah setahun, pastu seorang lagi setahun 5 bulan. Aku risau Elma akan dibiarkan keseorangan dalam bilik tu sepanjang hari. Menangis ke apa kang takde yang melayan. Dari segi kebersihan pun, aku macam kurang puas hati. Tapi yang paling spoil, boleh lak sebelum balik tu, cikgu tu tanya 'dia ni kuat merengek tak kak?' Huhu, belum pape dah tanya macam tu, nampak sangat jenis malas nak melayan kerenah budak. Elma tu dah lah dalam fasa manja tahap maksima. Nak orang kelek dia je. 

Terpaksalah aku teruskan misi mencari option lain. Berpusing lah aku sekitar USJ ni. Sampai lah ke USJ 9, jumpa 1 taska. Taska Islam Al-Kauthar namanya. Call owner dan  terus set appointment petang tu gak. Alhamdullilah, Pn Ruhaiza tu available. Sementara tunggu dia sampai, aku borak-borak lah dengan akak yang jaga budak-budak tu. Environment okay. Keadaan bilik baby pun okay. Jangan lah bandingkan dengan taska sekarang, memang tak dapat lah kan facilities yang mcm kat Taska Temanku tu.

Taska Islam Al-Kauthar, USJ 9
No Tel: 016-2174 507

InsyaAllah, 5hb Januari ni Elma akan ke sini. Berharap terpelihara lah dia di sini. Semoga amanah yang aku berikan, dijaga sebaik mungkin sementara aku keluar mencari rezeki.

*lega Eisya seronok di sekolah baru

3 comments:

  1. semoga semuanya selamat think positive

    ReplyDelete
  2. Salam sis.. spanjang hntar ke sini, ok x taska ni. Costly? Me pun tgh cr nk hntar bb. Next month nak naik kerja.. risau sgguh hati bila nak hntar bb kecil.

    ReplyDelete
  3. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.
    You are amazing! Thanks!

    Visit my web page ... minuman berenergi aman

    ReplyDelete