04 August 2008

a new day in new place

It's my 1st day in PPSPPA...

Woke up at 6.30 am -huhu, lama sudah tak bangun seawal ini untuk gi keje- bertolak dari rumah about 7.15am and reach there around 7.4o am.

Dan as expected, biasalah 1st day in goverment department. There's nothing to do, too much relax. Dan saya amat mengantuk. There's no pc yet for all new staff. Maka i have to bring my own V30 tapi 2 hari ni Ekwan pakai V30, Rabu la baru leh bawak V30.

Parking is provided for free -i like!!!- Maka bulan ni bawak Vito ka ke keje. Tapi nanti2 kalau tetiba tak larat nak layan duit minyak, naik tren la saya. Jalan pagi2 ngan petang is okay, tak jammed pun.

*saya amat mengantuk dan rasa nak tido je skrg*

11 comments:

  1. ~ PPSPPA nie aper ekh? bestnya, parking kat tempat keje dia free jer. tempat amy rm100 per month. :( ~

    ReplyDelete
  2. kejer baru ekk.. good lak..!! jgn carik gaduh plak ngan bos.. hohoho..

    ReplyDelete
  3. dh dpt kwn baru kat opis ke?
    syok tak opis baru tu?

    ReplyDelete
  4. Free.. klu terlalu free pun ngantok kan :)

    tunggu la bila busy nanti.. tunganglangggang jadik nye ;p

    ReplyDelete
  5. kepada smua:

    PPSPPA = perbadanan pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam, sebah badan berkanun di bawa kem penrunaha dan kerajaan tempatan

    tmpat keje ok, tapi takde keje lagi la sekarang...*saya ngantuk*

    ye..parking free itu mmg menyronokkan

    ReplyDelete
  6. heheh...thanx for the informative input 4 my teview...x pg lg pong...ritu pospon..huhuhu...nex wik mebi...em, btw kak dayu, sy lupe la bgtau sy sbenaye dh g intrview stage 1 ngn jabatan ritu...yr coming soon ni teview stage 2 ngn TNCA & pndftr uni...em, die lbih ke arah formality..kak dayu ade experience x yg 2? ke akak xde stage 2 pasl 1st class?

    ReplyDelete
  7. whoa..paking tmpat keje pong kne byr ek?uish,...msk neh..hehe

    ReplyDelete
  8. baru dapat keje ke? tahniah la yer! semoga suksess selalu.hehe

    ReplyDelete
  9. wow !
    slamat bkerja kat tempat baru dayu,
    alahai xde pc?
    abes tu duk tercongok je la eyh ngadap meja?
    hihi..

    ReplyDelete