07 June 2010

i'm free!!

Hari ni 7hb Jun.. dah hari ke 47..

Itu maknanya, saya dah melepasi tempoh berpantang. Sudah merdeka. Walau tak sepenuhnya. Tekak tak merdeka 100% beb... banyak lagi benda tak bleh makan. Huhuhu.. tapi, saya kan degil. Entah mampu ke tidak nak patuh. Silap2 hari bulan, seminggu ni je dengar kata, minggu depan semua aku lupa. Hehehehhe... selera susah nak kawal beb!! Dah lah dalam otak ni dah panjang semacam list makanan yang aku ngidam..

Waktu pregnant pun tak ngidam teruk ni siot.

yay!!! ibu dah habis pantang. bila abah nak bawak gi jalan-jalan ni ibu?

Dan paling seronok, tempoh berpantang berakhir sama masa dengan genap setahun kami hidup bersama. Ohhh kemeriahan berganda!! Tapi oleh kerana saya berada di pahang ketika itu, menghabiskan masa selama seminggu di sana, bagi Eisya beramah mesra ngan sedara mara kat sana lak... maka takde makna lah nak candle light dinner smua. Takpe...takpe, lambat skit pe salahnya. Sama je. Anggap je hari tu 31 Mei. Takde bezanya kan..

Boleh celebrate dengan si tembam tu.. seronoknya!! Ye seronok kalau dia baring diam dalam stroller dia. Kalau dia merengek2, saja nak bermanja, nak ibu ngan abah dukung.. tu tak seronok jadiknya. Sekarang merasalah makan bergilir-gilir. Sorang makan, sorang pegang anak. Lagi2 dpt anak manja mcm Eisya ni. Tapi seronok gak, sambil dukung anak, laki suap makan.. uiihh, mcm sgt romantik..

Tahun pertama yang menerujakan. Yang penuh kebahagiaan. Semua indah belaka. Syukur. Kesefahaman masih berada dalam landasan yang sama. Tiada permasalahan komunikasi dikenalpasti. Alhamdullilah. Semoga kebahagiaan yang kami miliki ni akan terus berkekalan. Dan kebahagiaan akan terus berganda dengan adanya Eisya dalam kehidupan kami.

ibu dan abah sayang kamu banyak sangat!!!

*lagi 2 minggu nak kena masuk keje dah
*oohhh.. 5kg lagi!! dan aku nyampah ngan perut aku sekarang. mcm sia2 je bdn ringan tp perut tak nak kempis..geram kau!!

18 comments:

  1. happy anniversary dayu.. hehehe romantik aje makan suap2 sambil dukung eisya heheh

    ReplyDelete
  2. happy anniversary dayu+ekwan :) wuahh eisya comelnyaaa :D mesti kaki dia da kuat tendang2kan...geram tgk peha dia =p

    ReplyDelete
  3. sama la kita.pewot buncit mcm mengandung lg jer ishhh

    ReplyDelete
  4. waa lg 5kg..jelesnyeee ngn dayu hehe.. perut tu erm..sapu krim halia tu byk2 la..hehe kot2 berkesan.. pastu rajin2 pakai korset or girdle :p hoh pandai je i kasi cdngn ehehe.. tp kire orait la tu da bebelas kiloss turun :D

    ReplyDelete
  5. waa..bontelnya Eisha..murah rezeki dgn susu ibu huhuh ^_^

    dayu, tang perut tue xleh nk komen byk. sbb guwe pn same saje smpi skrg..hohoh -_-" (tebalkn telinga asal kene perli dgn hubby..grrr)

    ReplyDelete
  6. congratulation & happy anniversary dayu...

    eisya makin semangat... lepas ni ibu dia ada muscle2 kat lengan la jawabnye :D

    ReplyDelete
  7. aloloo..eisya dh besar dh..makin bijak pandang ibu camtu..leganyer dh lepas pantang..tp tekak still kena jg lebey2 lg klau fullybreastfeed tersalah mkn tkt anak kembung pewut kita gak yg susah kan..?

    sure dayu cam mls nk keje kan..?

    ReplyDelete
  8. semoga tahun mendatang akan dilalui dengan penuh kebahagiaan jua.. tq ye smua. kuasa susu badan, itu lah hasilnya. kaki tangan semua berketul-ketul.. alhamdullilah..membesar dgn gemilang dia

    ReplyDelete
  9. happy anniversary kak dayu..!!!
    hadiahnya si montel tu la kan... :))

    ReplyDelete
  10. happy anniversary dayu...
    yg xder anak lg ni pun xder candle light dinner..hahahha
    anak dayu dh makin sihat dan tembam..

    ReplyDelete
  11. eisya bam bam!
    gewammmm!!!

    btw, hepi anniversary :)

    ReplyDelete
  12. tahniah .. kemeriahan bergandaa

    ReplyDelete
  13. kus semangat eisya...geramnya tgk...montel....dayu, bukan perut ajer kena maintain...muka pun kena gak ;) hehhehe...

    ReplyDelete
  14. happy anni dayu..sama lah kita..peyut tak mau turun..tension sekejap..

    ReplyDelete
  15. oohhhh perut mmg sgt degil kan, degil sgt2. tak makan saman, tak dgr kata sungguh..
    dia ingat best sgt ke dia buat perangai tak nak kempis tu kan..sakit ati tau..
    takpe..takpe, tiba masanya, boleh bersenam sungguh2.. marilah kita sama2 siy up byk2 ye kawan2...

    hahahahah
    Eisya sudah tak boleh dipanggil Little E, sbb dia tak 'little' langsung..tembam sungguh... berat dah, lenguh kalau pangku BF dia...

    ReplyDelete
  16. kejap betul mase berlalu :) eisya pun dah main besar :) takpe, insyaallah bole turun tu :)

    ReplyDelete
  17. happy anniversary dayu :)...selamat habis pantang juga! hehe..ada rasa malas nak kerja tak

    ReplyDelete