12 May 2015

Photo Chaos Sungguh

Anak ada 2, tapi selalu gambar bertiga dengan Elma je. Kalau Eisya ada sama.. Hasilnya.. Hampeh je semua. Biarpun ada 20  shoot, 1 pun takde yang perfect. Eisya.. Eisya.. Geram ibu tau. Camne nak dapat kan gambar famili nak masuk dalam frame gini. Inilah akibatnya bila dah selalu sangat menghadap kamera dai kecik. Tengok kamera dah takde perasaan, even kamera gabak. Kena amik gambar dia pakai studio kamera kot baru dia jakun.

Elma dah lah garang, nak dapat gambar dia senyum punyalah susah. Kalau dapat snap dia senyum, memang bertuah sungguh rasa.

First shoot. Cubaan awal melarikan diri oleh Eisya. Elma pulak sibuk nak selongkar beg ibu. Gagal

Cubaan ke-4. Elma dah beri kerjasama. Walau tak senyum, dah pandang depan. Eisya masih dalam usaha 'Let me go.. Let me go!!"

Ibu dah malas nak pujuk, lantak lah dia situ. Abah, sila peluk anak awak kuat-kuat, jangan kasik lepas. Mehlah kita posing manja berdua je. Lantak lah budak 2 orang tu.

Anak-anak failed. Mak bapak pun failed. Dah kenapa mata nak kuyu gitu. Next.. Next.

Yang ni macam dah 90% perfect. Eisya senyum tengok Elma. Ekwan dah senyum, sekali mata akak lak buat hal. Failed.. Failed. Mari cuba lagi

Elma menangis pulak. Ekwan pun tutup mata. Argggh....

Eisya!! kenapalah gi turun weh.. Kalau tak dah dapat dah our almost perfect family picture tau

Dah shoot ke berapa ni?? Bila nak dapat yang perfect ni??

Lagi huru-hara. Eiii menyampah lah. 

Sudahnya aku pilih yang ni untuk submit ke Nuffnang. Paling perfect lah ni, kononnya.

Sesape ada anak sebaya dengan Esiya mesti ada masalah yang sama dengan aku kan. Nak amik gambar dia berdua dengan Elma lagi lah.. Takde kot yang perfect setakat ni. Ke kalau snap 200 shoot, 10 je yang perfect?? Boleh lah nanti cuba.. Tapi tunggu Elma pandai jalan lah.. Senang skit. Ke makin payah?

3 comments:

  1. nampak spenda cha pon xpelahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko je perasan spender cha yun..xpe, itu boleh diabaikan

      Delete