29 October 2015

Lunchdate dengan Pakcik Botak

Lunch date katanya kan.. Hahaha.. Lama sungguh rasanya tak kuar makan tengahri dengan pakcik ni. Busy bebenor. Bila ajak kuar lunch sama, mesti selalu dia kata tak boleh. Banyak keje katanya. oklah. I gi lah makan kat kantin je. Kadang tu dah siap offer kita belanja, makan sedap-sedap.. Pun dia tak nak. Tapi kali ni dia akur je lah dengan permintaan bini dia, sebab dari minggu lepas kot aku request nak makan kat Seoul Garden. Tak tahulah apa yang teringin sangat.

Ke Sunway Putra Mall lah kami laki bini, itu yang terdekat. Beriya aku suruh awal, pukul 1 lebih gak baru pakcik tu sampai. Akak baru pasang niat nak melantak lama-lama. Hmm, saje lah tu tak nak kasik akak makan banyak-banyak, tu datang lambat. Huhuhu.. Tapi biasalah Ekwan, hujung-hujung bulan lagi busy. 

pakcik botak. eeii, nape dia nampak kurus kat dlm gambar ni.

Kat Seoul Garden ni kuah sup dia tu kan ada pelbagai rasa. Mula tu aku pilih kuah tomyam je. Pastu Ekwan kata 'apa barang, makan kat kedai korea.. amik kuah tomyam' Yelah..yelah. Amiklah kuah Kimchi apa ntah. Sedap. Bukan main lagi aku hirup kuah dia. Memang puas makan buffet gini. Awal-awal tu gaya orang kebulur sungguh makan, tak sabar tunggu daging tu masak. Masuk 2nd round slow je kunyah, masak kali ke-3, siap gaduh-gaduh manja lagi paksa habiskan. Berbaloi rasanya untuk orang yang kuat makan macam kami ni, makan buffet kat Seoul Garden ni. RM36 per person. Oklah.. Makanan sedap, unlimited. Sesekali. 

Dapat makan berdua dalam keadaan tenang macam ni tanpa budak-budak, seronok je rasa. Kalau bawak 2 ketul tu makan kat kedai gini, huhu... Aku rasa berkali-kali kot pinggan jatuh ke lantai, pastu mesti bersepah lantai tu. Tapi kalau ada derang, seronok jugak. Hiruk pikuk tu baru meriah. Next time boleh datang dengan budak-budak.

akak gemuk. tengoklah pinggan depan dia tu. belum lagi tengok yang kat tepi

Tekak ni teringin macam-macam. Nak Shell Out lah.. Tapi rasa aduhai, mahal bebenor. Buat sendiri lagi bagus. Tapi setakat aku anak beranak, alahai.. Tak meriah. Konsep makan berlonggok ni, ramai-ramai baru super heaven. Balik kampung boleh lah kot. Hmm, hancur musnah gitu je lah plan diet aku dengan selera macam ni.

2 comments: