03 September 2009

i'm craving....

Ok.. semalam keinginan tak termakbul..

Dari last week teringin nak makan nangka masak lemak. Aritu ada nampak org jual kat bazaar, tapi tak beli lak. Dah sekarang ni asyik menyebut je, bila gi carik smula. Takde pulak makcik tu. Arrgghhh!! Saja buat aku tebayang-bayang tau.
Dulu teringin pucuk paku, nasib baik kat pasar tu ada jual. Boleh beli, masak sendiri. Terlepas lah keinginan tu. Ni nak nangka pulak. Kat pasar borong takde.. Yang tahu kat Chow Kit banyak.. tapi..alahai, jauhnya lah chow kit tu dr umah skrg..

Isskkk.. makan ngan nasik panas2, ngan sambal belacan.. ikan goreng panas2.. Ya Allah, sedapnya..

Ok.. ni mmg dah tahap mengidam sangat2 ni..

22 comments:

  1. smlm sy ade beli ngka mask lmk neh...tp x smpat mkn, dh basi..hohoho...

    pg carik cpt...

    ReplyDelete
  2. pepagi da ckp psl mkn..
    aiyarkkk...
    lmbat lg ni,
    huhu :p

    bt je dayu, senang, ley mkn manyak2
    :p

    ReplyDelete
  3. chowkit ngan maju junction tak jauh kan hihihihi. make sure jgn mkn nangka tu byk sgt tau coz berangin

    ReplyDelete
  4. ala cianye si ibu mengidam ni...cpt pi cari dayu nnt kamu asyik dok terbayang je.baby yg nk mkn tu..

    ReplyDelete
  5. alala sian nye kat dayu. Bile kite taknak, nampak je memanjang, bile nak sgt, dah takde pulak..huhu mmg mcmtu kan

    ReplyDelete
  6. jarang nak jumpa tuh. cuba carik nangka tuh, kot-kot ada kat pasar.

    ReplyDelete
  7. huhuhuh
    mmg kena carik
    dah sgt teringin, bila ckp kat pakcik2 ni
    derang mcm sgt rajin nak tolong carik kan
    oohh,baiknye lah..

    *seronok gak ajdik ibu mengandung ni, smua keinginan dituruti
    tapi masih ada gak yang tak paham diri kita

    ReplyDelete
  8. hurmmm..biasa nye..perkara nie 3 bulan pertama je..orang kata la..ofismate ada sorang pregnant gak...mengidam nak makap bihun sup...bila dah beli bungkus...masuk dalam mangkuk..de kata sup tue busuk pulak..aduyaii..pening betul...

    ReplyDelete
  9. alahai sedap tu dayu. dulu nurul teringin mkn buah nangka. w/pun org kata buah tu angin tp tetap nak mkn. beli suami carikan mknnya sikit jer. ni dayu nak mkn nangka masak lemak pulak. sedap tu.

    ReplyDelete
  10. alahai..roy pon da tbayang sayur nangka la dayu.sedap tu..

    better beli yg belum masak pastu masak sdiri.lg puas hati tp jgn mkn bnyk sgt sbb angin.x baik untuk diri n baby tau..

    take care yea..:p

    ReplyDelete
  11. dayu...wahhhh dah mula ngidam2 eh...cari tau..nanti anak yg meleleh air liur..

    elly yang tak de pape ni leh ngidm nasi kerabu ari isnin aritu..betul...sampai rasa nakkkkk sangat2..

    ReplyDelete
  12. owh...sangat sedap kan...
    nad pun macam tingin preggy lagi nih...wowowo...bestnyer mase pregnant...

    ReplyDelete
  13. aiyaa..mcm mana nak msk nangka msk lemak ni? xtau..kalo tak bleh jiran ni tlgkan :)

    ReplyDelete
  14. dik pesan la kat mak cik tu suruh masak for tomorrow, pastu esok ko gi la beli kat dia :)

    ReplyDelete
  15. berjaya jugak aku mencari dan membeli nangka masak lemak....yeahhh!!!!!

    ReplyDelete
  16. heheh megidam masakan kg nmpknyer..sat lg anak suke mkan maskn kg ler..senang gtu dayu, jimat sbb bhn2 senang nk dpt

    ReplyDelete
  17. kat kedai2 makan yg bufey2 ni xde ke dayu.. xpun suruh je hubby belikan nangke.. dayu masak lg sodapppp..;)

    ReplyDelete
  18. kesian dia...ko p carik kat bazaar ramadan taman equin, kat sebelah McD tu.kati situ aku ada nampak ari tu.tapi jangan makan banyak sangat, angin.hehe

    ReplyDelete
  19. dayu..kebetulan smlm husband kite beli nangka msk lemak kat pasar ramadhan sebelah giant BK5.

    sedap tau.lenkali kalo ngidam ape2 g la cari kat situ. semuanya ada :)

    ReplyDelete
  20. angin..
    sila alert kpd makanan yg berangin yek..
    he he he
    silap² enak mkn..
    muntah balik...

    ReplyDelete
  21. uuuff..kalau ada siput sedut kan best jugaa? x mengidam siput keee??? eheheh

    ReplyDelete
  22. uuuff..kalau ada siput sedut kan best jugaa? x mengidam siput keee??? eheheh

    ReplyDelete