16 September 2009

nak raya..nak raya

*terasa seakan lama tidak menghiraukan blog sendiri*

Sudah mahu raya, lagi 3 hari je. Horayyy!! Ya Allah, tak sabarnya nak raya. Nak pakai baju baru yang dibeli secara pantas di Semua House. Nampak, berkenan, terus mintak saiz, bayar dan blah carik baju en ekwan lak. Ye, taun ni semua baju adalah ready made. Lagi senang, tak yah risau baju tak siap. Dan bila kira-kira balik, harga lebih kurang sama je..

Dan hari ni adalah hari last keje.. bestnya!! Tak sabar nak cuti, nak balik kampung. Nak raya!! Tak balik kg sendiri pun tak kesah lah, asal ada kg nak beraya.

Tadi pagi on the way nak gi keje, mcm biasalah layan hotFM. Minggu ni mmg topik raya je lah. Hari ni topik konflik balik raya. Macam-macam hal kan. Ada yang siap ada surat perjanjian. Rasa macam melebih lak kan. Tapi tu lah kan, benda ni kalau tak handle betul2 mmg boleh jadik haru biru. Ada yang, ko raya umah ko, aku raya umah aku *dah mmg jadik pun kan* Tu lah, kalau dah janji, dah setuju dari awal.. jangan lah pulak nanti hujung2 waktu tukar plan. Mmg bertukar jadik raksasa gorgon lah member tu kang.
*tapi kan,kalau pikir2 balik..kalau raya umah dia dulu, nanti boleh raya lama2 kat umah kita.. cuma kena korban skit lah 1st day tu*

Ohhh, persiapan raya... nape rasa mcm taun ni aku tak beriya nak beraya. Upacara membeli belah dan menghabiskan duit pun tak bape meriah. Mungkin sebab tension takde bonus tahun ni. Tapi dalam ketidak terujaan tu, suami saya kata 'dah 3 pasang baju awak, nak beli lagi ke??' Hahahahah.. suami saya jeles. Alah, baju raya i nanti boleh recycle buat baju keje lah... awak, gi semayang jumaat pun pakai baju ultraman. Mmg la tak perlukan baju melayu sampai 2,3 pasang. Takpe, takpe.. ada masa lagi ni nak shopping. Kerepek pun kita blum beli lagi ni.. kang pe nak isi dalam balang tu. Balang adalah hasil rembatan di Jusco setelah hampir sejam membelek, pegang2, bukak tutup kotak.. akhirnya beli yang lain. Hahahahaha.. suami saya kata 'buat pe mahal2, kang budak2 pecahkan kang... meraung awak' yelah..yelah.. asal kuih raya aku ada bekas nak duduk sudah..

*saya mahu kasik curl saya punya rambut -motif amik cuti awal2,tapi kata kat smua org konon ank buat kuih raya..ye ye je aku

24 comments:

  1. hehehe dayu..slamat hari raya..

    wah esok dah cuti ek...bestnye..elly jumaat keje lagi..tp cabut tengahari secara harammmm..hehehe...elly tahun ni raya johor dulu pastu baru balik sarawak..bestnye kan dayu...leh salam tangan suami mintak maaf...mesti tangkap leleh time tu nanti kan...

    ReplyDelete
  2. hehehe dayu..slamat hari raya..

    wah esok dah cuti ek...bestnye..elly jumaat keje lagi..tp cabut tengahari secara harammmm..hehehe...elly tahun ni raya johor dulu pastu baru balik sarawak..bestnye kan dayu...leh salam tangan suami mintak maaf...mesti tangkap leleh time tu nanti kan...

    ReplyDelete
  3. jelesnye dayu dah cuti..
    huhu..

    slamat hr raya dayu
    ;)

    ReplyDelete
  4. org dah kawin, hal-hal balik kampung lah yg jadi isu. dapat yg leh buat bincang tak per. if dpt org cam amy ni, hampeh lah.. hehehe...

    ha'ah kan. lagi 3 hari je. amy pun last day hari ni.

    ReplyDelete
  5. hik2, seronokkan nak cuti? :D
    haaa, balang kuih raya belum terbeli. Harus dicari beberapa hari ni. Kang org dtg, mkn kuih dlm balang je kang! huu

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya dayu dan suami juga family. tak lupa utk baby dlm perut dayu jugak :).

    ReplyDelete
  7. salam aidilfitri dayu n family..;)

    ReplyDelete
  8. yeslah!
    puan dayu pon dh semangat raya...
    org kat sini pon ala2 dh malas nk ngadap kerja... manjang chatting dgn sepupu2 pasal nk raya. huhuhuh tp quote yang 'raya dlu belah suami, then bleh raya lama2 belah kite' tu mmg setuju sgt2... malah org nk praktikkan start thn ni kut? hahahahah!

    ReplyDelete
  9. slamat hari raya dayu...amboi..awl tol cuti hehehe

    ReplyDelete
  10. hehehehe
    dayu mmg over maik cuti awal2
    semangat raya terlebih
    perasan mcm cuti byk lagi
    sedangkan dah tinggal 2,3 ari je

    anyway
    SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!

    ReplyDelete
  11. betul la dayu..bile xdpt bonus ni mmg xder mud nk bersoping2..tensen jerk..tp baju ttp 3 pasang..hahahha..alasan yg xblh disangkal, xrugi jahit bnyk2 blh wt g keje kan..selamat hari raya ek..yana pun xder balang biskut raya..

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya wat dayu n en.suami...moga raya tahun lebih ceria hendaknye...

    ReplyDelete
  13. selamat pulang ke maran dgn selamat :)

    ReplyDelete
  14. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.

    Semoga Syawal tahun ini membawa lebih rahmat dan berkat kepada kita semua.

    :)

    ReplyDelete
  15. fuyoooo panjang nye cuti ..

    Selamat hari raya maaf zahir batin
    akak mintak ammmmpooonnn kot kot ade tersalah/terkasar bahasa sepanjang perkenalan kita nie :D

    first time berhari raya dng Ensuami ye :)

    ReplyDelete
  16. heheheh... amboi.. dh 3 pasang yer..;P xpe.. kiter org pompuan recycle wat pkai kjer.. ;)

    'curl2' kuih raya dayu.. hohooh..;P

    slamat hari raya dayu.. maaf zahir n batin..;) *cikin jumaat ni kjer lg.. tp jumaat tu kul 10am chow kot.. hohohohoho..;P*

    ReplyDelete
  17. kuih raya di atas rambut ye dayu? selamat hari raya dan maaf zahir batin ye. makan kuih raya tu ingat2, anda makan utk 2 org:)

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya dayu..take good care of urself and d baby ya nanti bila beraya kang hehe

    ReplyDelete
  19. ha'ah, rasa lama dayu tak update blog..

    dayu, jangan buat rambut buat masa ni... orang pregnant takleh kena chemical pada kulit... ingat tau??

    p/s : selamat hari raya dayu!

    ReplyDelete
  20. besh nye da cti...selamat ari raye dayu

    ReplyDelete
  21. selamat hari raya dayu...maaf zahir batin dari nad sekeluarga...
    balik jhr, dtglah beraya kat p.gudang yer...

    ReplyDelete
  22. dayu..bestnye ade kg..

    roy ucapkan selamat hari raya buat dayu..uncit n baby..

    moga selamat pergi n pulang..berhati2 dijalan raya..

    selamat hari raya aidilfitri..

    ReplyDelete
  23. Selamat Hari Raye bwt Dayu,suami n baby....
    beshnyeee dh cuti..
    enjoy ur raye ya...
    hati2 djlan raye k...

    ReplyDelete
  24. selamat hari raya aidilfitri dayu!!
    maaf zahir batin
    ampun salah silap selama kita kenal ni yerk...
    muahmuahmuah
    jaga bb elok2 tau

    ReplyDelete