08 September 2009

mood raya dah ni

Okay.. it's not a baby bump ye. Itu lemak je lebih..

Baru nak masuk 2 bulan, tak kan lah perut dah terserlah kan. Yang kelihatan tu lemak je tu. Tapi takpe, sekarang nak buncit2 skit dah tak kesah. Boleh tersipu-sipu malu kata 'i pregnant lah.. ni yang tersembul skit ni' Ada alasan baik punya..hahahahaha..
Okay, minggu lepas adalah minggu menjadi malas. Nak masuk dapur masak pun malas. Tiap2 hari suruh En Ekwan singgah bazaar. Beli la pape patut nak berbuka. Saya tak ada mood nak masuk dapur, main2 kuali smua. Yang saya tahu, nak tido je. Nak makan pun mcm malas.

Dan.. belum sebulan kena makan ubat tiap hari, dah start rasa 'aarrgghh!! nak kena makan tiap hari ke??' Tapi telan gak lah, pastu tanya kat suami 'ni nak kena makan sampai bila ni yang?? sampai bersalin ke??' Issskkk, macam tak larat je rasa. Dan satu lagi, susu Anmum tu tak sedap lah. Nak minum segelas pun macam seksa je. Lambat je nak habis. Rasa nak je tambah susu F&N, baru lah senang nak telan...


azeem sgt debab lah... umur baru sebulan tp dh mcm 3 bulan.. senang je nak pegang dia
kalau baby lain, huhuhu.. sgt la takut ok nak pegang.

*en suami sedang merajuk dengan bininya...padan muka aku

20 comments:

  1. dayu...hahaha mula2 mmg penyakit malas tu menjadi2...elly dulu lagi teruk...2 bulan dok tapau je...

    anmum tu mmg tak sedap..elly beli yg perisa coklat..ok sikit la..hehehe bersediala mengadap ubat ubatan ye...

    bagi berkat peknen tu kat elly skt

    ReplyDelete
  2. pas bsalin lagi banyak kena mkn ubat..
    sekse ooo
    huhuu

    ReplyDelete
  3. dayu, beli susu anmum coklat..sedap tau...
    nad pun minum yang coklat..berkotak2 abis...mkn ubt sume mkn...cuma neurogain tu nad xbleh nak amik mase last2 pregnncy...

    take care k...

    ReplyDelete
  4. anmum coklat best la dayu.minum time sejuk..

    ReplyDelete
  5. malas pun tak per sebab nya bersebab... kalau cam amy ni, sentiasa malas. hehehehe...

    btw, telan jer ubat tuh. tapi boleh bayangkan lah betapa tak bestnya mulut nak kena telan ubat hari-hari.

    ReplyDelete
  6. kalo minum fresh milk lg la x sedap... jgn lupa bykkan mkn sayur bayam gak... hehehhe

    ReplyDelete
  7. xnmpak pn lemak bumps nya dayu..hehe..

    xleh mnum anmum..try enfamama..tp sy x pnh try tau...

    to +NADS+ :
    knpa last² pregnancy x leh amik neurogain ek?ada prob ke? sy dh telan 2 hri nih..

    ReplyDelete
  8. ish mn ade debab pon. ari jumpe dayu nampak mcm biasa je :) ish xsbr tgk perot dia ke depan sket :p

    ReplyDelete
  9. agaknye semua org peknen akan jadik pemalas kot.sgt2 malas kan huhu.sy tambah milo dlm susu anmum.kalo tak wat camtu mmg xleh telan

    ReplyDelete
  10. Dayu..aku ni jns x suke mnm susu..
    ms pregnant dulu..aku siap mnm susu anmum cmpur horlicklaa..milo laa..hahhaha

    ReplyDelete
  11. hehehe.. btul tu.. dh preggy dh ada alasan kalo org ckp perut buncit..;P

    ReplyDelete
  12. baby boy suka dayu...mungkinkah anda akan dpt baby girl?

    and btw, try la mamil mama pulak...mane tau boleh minum...

    ReplyDelete
  13. hehehe practice2 dayu..
    ader talent dh tuh

    ReplyDelete
  14. saya pembaca baru blog dayu yang sangatlah tertarik hati ngan kisah2 blog ni. hope boleh menambah koleksi rakan blog... wanfeedahoney from http://wanfeedahoney-myendlesslove.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. susu anmum tu dayu minum yg coklat x?
    na minum coklat ok je..
    rase cm milo
    :p

    ReplyDelete
  16. Dik ko ingat tak kejadian masa kat dlm LRT budak kasi ko duduk tu.. kiranye betul la tindakan budak tu :) ..

    Ensuami merajuk ngape ?
    :D

    ReplyDelete
  17. hehehehhe
    as ramai yang campur milo/horlick dlm anmum
    i will do the same thing
    akan ku campur milo dlm anmum itu
    barulaj boleh telan dgn selesa..

    huhuhu..
    teruk kan

    ReplyDelete
  18. dah amik yang coklat pun failed
    agaknya kalau amik yg vanilla
    lagi lah hampeh..
    tekak ni mmg ngada2 lah
    benda2 berkhasiat mula lah dia tak suka..makan yg bukan2..laju je

    ReplyDelete