28 October 2009

ni baru 3++ bulan

Perut rasa senak. Sangat lah tidak selesa.

Arrgghh, baju semua dah mula sendat. Nak kena tukar uniform lah nampak gayanya. Baju kurung yang berdozen tu, boleh sumbat simpan sampai tahun depan. Tu pun kalau boleh lagi sarung semula. Mana tahu nanti tetiba berubah saiz. Meraung aku dibuatnya.

Tapi makan tetap tak ingat dunia.

Akak tu tadi cakap 'isskk, naik jerawat muka ko ye mengandung ni' huhuhu, nak je aku jawab 'akak ingat saya suka ke muka jadik buruk gini??' tapi hormat punya pasal, aku sengih2 je. Pastu dia kata 'kalau kulit kotor gini, anak laki ni' Aku sengih je lagi sambil sumbat nasik masuk dalam mulut. Aku lapar ni.

*ingat nak gi Sogo carik stok baju baru, tp ujan lebat la pulak

18 comments:

  1. suka2 ati je bagi komen...ehehe...orang...orang...

    takpe, mak cakap lepas bersalin nanti elok balik...

    ReplyDelete
  2. paham sgt camne perasaan dayu tang senak perut and dah tatau nak pakai baju pe yg bleh selesa..at least dayu dah 3mth++. kita yg baru 9 weeks ni pon dah mati akal dah tatau nak pakai pe..jeans xleh pakai dah, suar keje dah sendat, baju kurung kainnya pon dah cam sesak nafas dah huhu..

    ReplyDelete
  3. sama la kite...pregnant naek jerawat truk~!

    ReplyDelete
  4. borong baju la lepas ni.aku syorkan ko jalan kat jusco equin park tu, banyak choice dan harga pun berpatutan.hehe

    ReplyDelete
  5. hehehe mulut orang..sabo je la...dayu tak pe..3 bulan dah..elly yg nak masuk 2 bln ni pun kain dah mula sendat...pipi dah mula naik..makan je kijenye..heheheh tak pe..4 bulan dah leh start pakai uniform..elly smalam dah kuarkan uniform lama...tak sabar nak pakai..nanti nak cari lagi kat jusco equine..banyak uniform peknen tau..

    ReplyDelete
  6. dayu...mcm nurul lah jerwat naik. muka lesu jer. maku up mcm ner pun muka tetap tak nmpk berseri sgt.

    mula2 pregnant semua kata baby boy. tp dah 3 org doc kata baby girl. simptom setiap org berbeza2.

    nurul starat kandungan masuk 3 bulan terus dah tak pakai jeans. takut. sebab jeans kita jenis yg kecik2 sendat2 sian baby dlm perut. so terpaksa beli baju dan seluar yg longgar sedikit.

    ReplyDelete
  7. aku tahu kenapa perut kau rasa senak dan tidak selesa.

    bayi lelaki kamu bermain futsal di dalamnya~

    ReplyDelete
  8. tak syg mulut betoi akak tuh.ikut suka ati kulit kita la kann

    ReplyDelete
  9. biarlah, pe org nak kata, dengarkan je
    dia ngan pendapat dia
    kalau kita tak suka, diam je
    buat yg mcm aku respon tu, sengih je
    kita jawab dia malas la nak tambah pape lagi kan

    siyes.. skrg ni dah tak tau nak pakai pe gi keje
    aci tak kalau tak yah gi keje??
    haahhaahah.. sgt bagus alasan kamu dayyu..

    anak lelaki kah??
    biarlah.. apa pun jantina nya, kami redha *ye, kalau dpt laki akan lagi seronok*
    namun, lelaki atau perempuan, sama saja, dia benih cinta kami berdua
    tak kan ada bezanya kan
    yang penting, dia sempurna, sehat dan semuanya akan selamat
    AMIN

    ReplyDelete
  10. lamenye tak datang blog dayu. taktau pun mengandung. bestnye. congrats! :)

    ReplyDelete
  11. na ms mule2 dlu pun naik jerawat dayu,
    tp kejap je la..
    pas trimister pertama sume kembali cm biase..
    ;)

    ReplyDelete
  12. excitednye dh nk beli bju ngandong... i loike...nnti post lah sbrg dua dayu...hik...msti cumil jee..

    ReplyDelete
  13. wuwuwu...sangat best nak sopping baju preggy...comel jer nanti bawak perut tuh...
    take care ye dayu...;)

    ReplyDelete
  14. emm kena rombak 1 wardobe ke?? huu jenuh la camtu..tp xpe demi baby :)

    ReplyDelete
  15. kejap je semua tuh. nanti back to normal kan?

    ReplyDelete
  16. xpe dayu..lepas bsalin nnt,dlm pantang tu..diet la gile2.kasik ramping mcm dulu balik..
    nk shopping kt sogo?
    alang2..tunggula mega sale bln dpn..huhu..

    ReplyDelete
  17. cepatnya sendat..hehe..baby membesar bagai johan tu..take care ;)

    ReplyDelete
  18. cikin lak.. bila kawin laju je jerawat naik.. hohohooh..;P

    ReplyDelete