15 October 2009

tidak terkata

Rasa sakit di lower abdomen yang semakin kerap telah menyebabkan en suami diheret ke klinik. Balik-balik keje, terus gi klinik. Tapi sebelum tu sempat singgah mc'd isi perut sebab masing2 dah mcm org kebulur tak makan 3 hari. Lapar yang melampau2..

Ya Allah!! Tak terkata dan tergambar perasaan waktu tgk imej dalam mesin tu. Dia sudah terbentuk sempurna. Dengan tangan dan kaki yang terkangkang, terasa mcm melihat dia di sudah di depan mata. Bila doktor adjust view, nampak lah tangan dan kaki dia yang bergerak2, ke atas ke bawah, mcm dia tengah mengaru-garu kantung dia tu.

Tulang belakang pun kelihatan sgt jelas. Telinga pun dah nampak. Ya Allah, kalau tanya perasaan waktu tu.. tak tahu nak kata apa. Ikut rasa hati, tak nak kasik doktor tu stop. Nak je tengok dia sepanjang masa.

Dan bila tonton video yang aishah post kat FB, hati jadi sayu. Kamu juga harus tonton.

*en ekwan terkilan tak dapat tengok sama sebab dia kena jaga beg2 laptop kami kat luar. kesian sama dia. takpe..lain kali ye daddy -kata baby-

10 comments:

  1. wuahh terharunyeee...emm aritu time kite join sama kakak scan baby dia...oh kite pulak terover terharu smpai nanges...ohh manisnya...

    ReplyDelete
  2. first time maria scan pn cik suami tak dpt tgk..dia terkilan sgt..so next time scan mmg ikut je ke mana i p..sabar jelah..takut termiss scan..hehe..

    ReplyDelete
  3. sis..
    i'm ur SR....
    mesti best kan perasaan tu..
    hope mummy n baby sihat sentiasa.

    ReplyDelete
  4. Dayu thanks for sharing the video link...So touching..nangis ok!!

    ReplyDelete
  5. siyes..perasaan seronok dia mcm terkata
    dan smpai hari ni, asyik tengok je gambar tu
    nak gi keje pun sempat tgk dulu
    pegang2..belek2.. rasa macam dpt belek dia betul2
    ya allah.. tak sabarnya nak dia lahir
    *sedangkan asyik takut je memanjang*

    ReplyDelete
  6. ya allah akak! bestnya perasaan tu.T__T rasa teruja lak tiba2. cepat2 la baby lahir. hee.. akak taknak namakan baby akak?

    mcm ada sorg blogger ni,dia panggil baby dlm perut,fruitcake.hee comel :)

    ReplyDelete
  7. sweet momento..besh je perasaan dikala iteww kan dayu..skg ni xsabo nk tgk perut kite yg makin comeii nnt..^__~

    ReplyDelete
  8. tips kalau pegi scan: minta hubby record video masa tgh scan tu guna handphone or kalau rajin nak bawak camera.. trust me, setiap malam u akan nak tgk video tu.. :-)
    i tak rekod video masa scan at 3 months.. rugi sgt sebab masa tu baby swimming actively and 1st time plak tu kan nampak dia bergerak2 macam tu.. comel sgt.. sampai skang teringat2 perasaan masa tu.. now, mmg setiap kali scan tak pernah lupa record video..

    ReplyDelete