06 May 2010

cepatlah masa berlalu

Hari ke 16 berpantang, tp aku asyik tgk kalendar.. bila nak berakhir ni??

Bukan apa, aku tak sabar nak balik umah sendiri. Nak menguruskan anak bersama suami. Ohh, saya tahu, dia sangat rindu sama si tembam dia tu. Setiap hari, kalau lambat mms gambar anak dia tu, mesti masuk sms tanya 'yang, arini takde gmbar eisya ke?' Bila dah hantar, dia reply 'rindunya kat Eisya' Wahh, sayu hati aku weehh...

Dia tak kata rindu kat bini dia ni pun tak kesah.. rindu kat anak, mesti lain mcm dia punya rasakan. Kesian gak kat dia, asal tanya makan pe malam ni, mesti jawabnya 'megi ngan nuget je' Makin melidi la laki aku gini gaya.

posisi kegemaran bila bersama abah dia. ngan org lain jgn harap dia nak lena mcm tu

Lagi 3 minggu.. 3 minggu je.. *aargghh!!!*

Nak jalan-jalan, outing ngan Eisya dan abah dia. Family outing gitu. Tolak dia dalam stroller. Ohh, saya sangat tak sabar ni. Nak gi shopping..

si tembam, yang makin hari makin bulat

*menanggung rindu tu kan seksa

24 comments:

  1. hehehe..sabar2
    tu la..bila mghitung hari rasa cm lambat je..
    tp bile dah lepas semuanya,
    rase cm, ehh..cepat je masa berlalu
    :p

    ReplyDelete
  2. Itulah penangan anak, biar suami tak kata rindu kita, masih boleh tersenyum lebar. Cuba kalau masa berdua dulu, biar tido berkongsi bantal kalau suami tak kata rindu kita pun boleh muncung sedepa.

    Selamat berpantang k. Bila dah lepas nnt perasaannya lebih hebat dari baru habis seksa SPM dulu :D

    ReplyDelete
  3. sgt sokong! menanggung rindu mmg sgt seksa. sobs* :(

    ReplyDelete
  4. eeeee comeinya eisyaaa :D cara landing atas ekwan tu sgt ada style. nampak serasi aje :)

    bertahan dayu! lg 3 weeks je. chayok! ^_^

    ReplyDelete
  5. x lame je lagi tue...heheh :p
    eisya sgt cute..

    ReplyDelete
  6. sabar-sabar. dah tak lama jer nak berpantang tuh.

    ReplyDelete
  7. alalala gambar last tu mcm dah besar je eisya

    ReplyDelete
  8. Wahh... eisya dah semakin comel n membesar.. semoga cepat habis pantang dayu.. bole jalan2 bersama family tersayang n baby eisya...

    ReplyDelete
  9. heheee...saya memahami perasaan itu ;P
    sebab tu zuris dah balik berpantang kat ipoh ngan mr sharil.
    lambat sgt kan rasa nak habis pantang nie
    nak mkn abc.waaa!!!

    zuris suka dodoikan kysh camtu
    sangat sweet dan manja rasa kan?

    ReplyDelete
  10. subhannallah dayu!
    amatlah tembam anak awk...pipi dia wat sy geram...ini rupa bdk dok 10bln dlm peyut mama dia ekkk

    ReplyDelete
  11. nasib baik la bule MMS tu semua kan..huhuhu... :)

    ReplyDelete
  12. 1st time komen kt sini.. =)
    mcm awak, saya pun dok menghitung hari, bilakah mau berakhirnye pantang memantang ni...adess... cptlah mase berlalu supaye dpt keluar as a family (ye..shopppping..)

    ...mudah2an kite tabah..huhu..

    ReplyDelete
  13. rambut eisya makin lebat..hihihi

    ReplyDelete
  14. salam.

    dayyu...same la kite. bile papa jauh...papa kata ghinduuuuuu kat anak. takde sebut pun ghindu kat mamanye.

    huhuhuuuu...nak jelous pun tak guna. dah tu pun anak kite. ehehhee...

    tp kekadang sajer jer bile papa qaish call...eik...mane upah mama jaga qaish...br la papa kata 'i love u' adus.... nak kene cakap baru la igt mama.

    ReplyDelete
  15. comel sgt eisya ni tau..hee geram tgk baby..sbr..jgn tgk kalendar ari2 hihi nnt lg rs lmbt ;p

    ReplyDelete
  16. oh saya terlambat, tertinggal keretapi, hehe.. congrats on the arrival of lil precious!! and selamat habis berpantang.. =)

    ReplyDelete
  17. heheheh sabor yr mak nye.. heheh.. akan tibe waktu nye tuh

    ReplyDelete
  18. Dayu jgn menghitung nti rasa waktu tu berjalan lg lambat...3 minggu tu insyaAllah x lama... :) suka le tgk baby eisya lending atas papa die cuteeeee sgt :)

    ReplyDelete
  19. Comel la anak Dayu ni, suka tgk!

    ReplyDelete
  20. sabar2 ye dayu.
    wahhh dulu nurul masa dlm pantang pun tak sabar nak bwk baby duk dlm stroller sekali skrg dh besar sikit raina dh suka di dukung je dr duduk dlm stroller :)

    ReplyDelete
  21. Bawak2 besabar ye dayu ye... heheh.
    senang hati tgk si manja dh depan mata kan... kitorg yg membuyung2 ni, tgh suspen je tunggu hari... huhu~

    Johor musim panas ke skrg? Kesian la ibu2 yg kena bepantang time musim panas ek?

    ReplyDelete
  22. hee sabar2. pejam celik, cepat je mase berlalu :D tak lama dah tu hee

    ReplyDelete
  23. dayu
    dh bersalin
    bestnyeeee !

    nebes ni.

    ReplyDelete
  24. dayu abes je pantang.. reen stat pantang lak eh:p

    ReplyDelete