15 September 2014

Teaser Update

*okay..blur. tak reti dah camne nak mula update blog. lama sangat tak update*

Aku nak cerita pasal kisah jalan-jalan aku ke Pulau Pinang dan Cameron Highland masa cuti Hari Merdeka hari tu. Lama giler tak citer hal jalan-jalan kat blog. Tak review hotel. Dulu tu bahan pengisian utama blog tu. Okay, kumpulkan kekuatan untuk menaip. Kata dah teringin sangat nak blogging smula kan. Ni ada bahan ni, silakan lah.

Bismillah,


Aku memang dah lama nak berjalan-jalan ni. Sejak habis pantang. Ikutkan nak pergi sebelum bersalin Elma lagi. Tapi ada je penyebab keinginan aku tu tak termakbul. Bila tetiba Ekwan ajak gi jalan-jalan, aku lah orang paling happy. Cuti tahunan dia banyak lagi, so kenalah amik sikit-sikit bagi habis. Bila dia dah usulkan, laju je aku cakap 'jom Penang jom..' Setuju aje pakcik tu. Dan lagi best, dia bleh bagi cadangan 'balik dari Penang, kita gi Cameron nak' Wahh!! Sengih sampai telinga Puan Dayu.

Kebetulan aku dapat duit kutu bulan 8 tu, makin seronoklah aku plan cuti-cuti Malaysia kitaorang ni. Hotel pun boleh lah amik yang best-best sikit. Yang penting kena ada kolam renang dan sekali dengan breakfast. Senang, tak payah susah-susah nak bangun pagi carik makan. Eisya lak dah berkali-kali minta nak mandi kolam. So kolam tu keperluan utama hotel kat Penang. Dah ada anak, gitulah gayanya. 

Kat Penang kami menginap di Flamingo by The Beach Hotel. Best. Sangat berbaloi dengan harga yang dibayar. Ni nanti aku review later eh.. Vacation kali ni aku tak sempat nak google segala *malas pun iye sebenarnya* so macam huru-hara skit lah aktiviti kat Penang ni. Tapi seronok tetap seronok. Kat Penang ni more to relax lah, lepak-lepak kat hotel je banyak. Layan Eisya mandi kolam berkali-kali. Photoshoot anak-beranak dalam bilik. Hahaha...

upon arrival. anak dara besar i dah tak menyabar. lagi-lagi dah nampak kolam masa nak ke lobi tadi.

over awak ketawa dik. abah awak pun, bukan nak kabor hidung comot hingus. isskk..isssk

sesi mandi kolam yang pertama. angin punyalah kuat petang tu, rasa nak melayang. sebab nak hujan, hari pun mendung je tapi Eisya peduli apa. kolam dah depan mata ni.

ibu ngan elma duduk je lah perhati kakak berendam tepi kolam. 

Tak dapat lama pun Eisya berendam, hujan dah turun. Lagipun aku ngan Ekwan dah kebulur dah. Tak menyabar nak carik makanan, dia ni sibuk nak berendam. Memang syukur lah hujan turun. Tapi sebab hujan, malas nak keluar. Kita makan roti ngan maggi je lah dulu. Malam kang makan lah puas-puas.


1 comment:

  1. lama dah x bercuti2 ni...
    kt peneng bnyk juga tmpt best

    ReplyDelete