06 January 2010

Lelaki ke Perempuan??

Ramai yang asyik bertanya 'lelaki ke perempuan baby ko dayu?? dah scan kan??' Dan selalunya aku mcm masih nak berahsia. Takde sebab pun, tapi rasa tak nak reveal. Konon macam tak best je kalau orang dah tau awal-awal jantina anak aku.

Dan pagi tadi, lepas balik dari kena inject kancing gigi ni.. terjumpa benda ni. Hmm, menarik gak ni. Teori 'Bayi Lelaki atau Perempuan' Bila cuba.. waahhh, kalau benar seperti yang 2 orang doktor tu katakan, memang boleh caya carta ni.

ibu-ibu yang lain, cuba guna. kalau tepat...lps ni tak yah bazir duit gi scan nak tgk jantina. dr 1st week lagi dh bleh tau baby kat dlm laki ke pompuan

*bulan mula mengandung tu, aku pilih bulan last period dan disahkan mengandung. Cthnya: period terakhir adalah bulan 3. Bulan 4 bila gi check.. dah pregnant dah. Maka amik bulan April.
pakcik kat sebelah ni test untuk last baby dia. pun tepat..

15 comments:

  1. dayu..
    nak kira ms bulan yg kite tak dtg period ke atau bulan last kite dtg period?

    kalau ikut bulan last yg sy period mmg tepat..kalau bulan tak dtg period tak tepat plak..

    ReplyDelete
  2. i teka ianya baby boy :D kena ready adiah ni. hihi ^__^

    ReplyDelete
  3. hoooo? elly kalau kira2...boboy nie..hehehe

    ReplyDelete
  4. another skirts Jr..!! yeyyy!!
    *cinfident jek. hehe~*

    ReplyDelete
  5. heheeheh
    aunty2 sekalian sgt excited ye nak tau kita laki ke pompuan
    alah, tggu je..
    tak lama lagi mommy bgtau lah tu
    mommy kita tu kadang2 kalau dh excited terlebih, mana reti kawal perasaan -baby dlm perut

    ReplyDelete
  6. suwit jek komen baby..x kisah kan gender ape pon kn Dayu asal sihat d sempurna
    ~~tp x sbr gak nk tau~~

    ReplyDelete
  7. kalau akak, nak baby gurl cause dah ader hero. tapi akak ni jenis agak susah nak dpt...aku redha jer ape2 pun....

    ReplyDelete
  8. ni sebenarnye dari kalendar pengiraan orang cian kalo x silap aku and aku penah buat dulu. tepat jawapannye..hehee

    ReplyDelete
  9. iye..tak kesah laki ke pompuan
    sama je kan
    tetap juga rezeki dr yang Esa..

    ReplyDelete
  10. kalo kire dapat boboy ler...suke la en hubby saya...
    dayu, lenguh tak tangan kene injet kancing gigi, tangan fashya ni lenguh betulla.

    ReplyDelete
  11. haah.btol lah dayu
    ~kalu ikut jantina yg zuris scan~
    tp..kalo kuar lain,tak tau le pulak kan

    ReplyDelete
  12. kebetulan maria punya betul..

    ReplyDelete
  13. mine mcm tak tepat je.alamak mau ikut tilikan sape kah skrg ni? tilikan kalendar cinon or doc? tp ms scan tu doc mmg konpiden sgt2 dah gender baby

    ReplyDelete
  14. mungkin ada yang tersasar skit kot
    tp mostly smua tepat
    kalau dah doktor confirm..
    baik yakin ngan mesin canggih tu kan, tilik2 ni bukan tak nak caya
    tp kita go for science!!!

    ReplyDelete
  15. hehe kite pn dh try & klu ikot tekaan Dr. mmg sama dgn ape yg kalendar tu predict ^_^

    ReplyDelete