07 January 2010

tak sabarnya nak sarung kat baby

Aku ada rutin baru sekarang ni.

Balik keje, letak bag, duduk atas katil. Sebelum tu capai dulu beg plastik tepi katil tu. Habis semua isi dia aku keluarkan. Pastu belek satu-satu. Suami aku masuk, dia tengok... dia keluar semula. Dah tak tahu nak kata apa agaknya. Biarkan je lah..


sangat comel lah..

Malam sebelum tido pun buat benda sama. Lagi dasat kalau aku tertido sambil peluk baju-baju kecik yang comel tu.

Tapi bila tengok-tengok balik, semua baju yang aku pilih perlu disarung masuk ikut kepala. Baju butang depan,ada sehelai 2 je. Huhuhu.. entah nanti berani ke tak agaknya nak pakaikan baby baju. Takpe..takpe, anak sendiri. Pandailah aku.. anak orang lain, memang awal2 aku undur diri. Ok,lepas ni kena carik baju yg leher dia lebar skit..

*daddy sgt berkenan nak belikan kamu sweater la,pantang nmpak sweater cute2, mesti dia amik tunjuk kat mommy. tp smua mcm besar2 la sayang, tunggu kamu besar skit lah ye.

26 comments:

  1. dah start beli barang baby ek?
    zuris apa pun tak beli g
    tatau nk mula dari mana.hmm...
    dayu bila expected due ek?

    ReplyDelete
  2. heheh.. bestnyer bacer citer dayu yg ni...;)

    ReplyDelete
  3. wow bestnyee taste dayu dlm pemilihan baju baby (pesal pe ayat skema ni? T__T), cantek2 semuanya..i nanti pasti akan beli semua pink tak kire la boy ke girl.hihi.selagi dia tak reti pilih baju sendiri,biar mak dia pilih pink semua.hahaha

    -makygkejamsuatuharinanti;p-

    ReplyDelete
  4. zuris: u lah, tak tertahan godaan.. dh lah byk sale ujung taun ni. laki dpt bonus.. harus tgk smua rasa nak borong.. tu yg membeli dah ni..tp baju je..brg lain tak beli pun

    baju baby mmg comel2
    lagi2 baju girl.. peerrgghhh!!! rasa nak je amik smua
    baby girl ni mcm lagi best
    baju untuk laki pun dia boleh sarung
    baby boy, tak kan nk pakai baju pink lak kan

    ReplyDelete
  5. bila tgk baju baby ni..
    za rs baby dayu boboy lah..ehehe
    org tua2 ckp tak elok beli baju kuning utk baby nanti kuning..hahaha za pon br tau..dulu main belasah je beli kat anak org baju kuning :)

    ReplyDelete
  6. dh start shopping dh ehk...
    baby boy ke?
    kitorg tk start lg... tggu bln 3-4 sok br membeli belah gak nye...
    dayu, org pon mcm ada prob sma. bgn tido perut kempis sket. sincerely, mcm takut sgt... rasa mcm tk saba nk g next appointment & tanya doc pesal perut kempis time bgn tido. tp check up lmbt naa lagik.

    ReplyDelete
  7. kebetulan maria punya betul..;)

    ReplyDelete
  8. hmm... mcm baby boy jer ni... hehehehe

    ReplyDelete
  9. alamak auntie..baju yg auntie beli tu shame la ngan baju yg mama kite beli...heheh tak pe tak pe...yg penting happy kan

    ReplyDelete
  10. oohhh, tak elok ye beli baju kaler kuning untuk baby??
    hhuhuh..seb baik tak byk
    lepas ni beli kaler purple lak

    alamak, ada yg sama baju ke?? nak buat camne,selera mak2 nyer sama lah pulak kan.

    hehehe..mommy tak nak bgtau lagi. tak tau apa lagi nak kasik tuggu. nak tanya daddy dulu kot,bleh tak reveal jantina kita. maka, aunty22 smua main teka-teki lagi eh...

    ReplyDelete
  11. over excited eh!! me xde la dok belek baju2 baby tiap hari.just a few time je since beli aritu.tp my baby ni pantang kalo I letak baju2 dia kat perut konpem kicking.mcm dh xsabar2 mau pkai baju dia tu

    ReplyDelete
  12. wahhh sooo cute.. akak suka yg first skali tu

    ReplyDelete
  13. seronoknye dayu =)
    jeles la rash mcm nih..
    teringin nk rase ape yg dayu rase skang ^^
    bln bape due ek?

    ReplyDelete
  14. besh kan beli baju bb ^_^ kite dah cukup kuota 10 psg. ayah bb dh x bg beli lagi dah..sedeyy tsk tsk..

    ReplyDelete
  15. eheheheh..takde lah tiap2 ari cuma selalu lah membelek baju2 tu
    asyik sgt..leka je..lipat2 smula
    macam terhibur rasa hati

    baju2 baby mmg comel kan..mmg mudah tergoda. dah la comel2 murah2 gak. tu yg makin menjadi rasa nak membeli tu..

    nasib baik laki bini sama naik. masign2 pantang nmpak yg cute2, rasa nak beli je. jgn tanya la dh ada bape pasang..

    ReplyDelete
  16. a'ah la dayu..lupa nk pesan..kene byk bli baju butang depan msa bby...kepala tengkuk lentuk liuk lg..hrp2 la punya keberanian yg jitu nk msukkan pale bby tu kt leher baju hihihi...

    ReplyDelete
  17. alahai..tiutnyerr rompers tuhh..
    Tp kan dayu better beli baju yg butang dpn coz mudah kite nak sarung pd baby..

    dayu tau jer la kan baby segalanyer lembik lagik kiter plak br nak blaja first baby..

    ReplyDelete
  18. baby blum kuar da alergic tgk brg baby daa kuar sok lagi laa parah..pantang nampak x kira daa sale atau tak..hehe

    ReplyDelete
  19. dayu, bb boy eh..? congrats. dah bape bulan eh? nway thanks for attended our wedding ;)

    ReplyDelete
  20. anak ly both lelaki..sama jer pesen kalau beli baju..bestnya kalau baby girl..rambang mata nak pilih baju

    ReplyDelete
  21. oh dayu~ dayu~..

    dari ko bujang@berchenta -> bertunang -> kawen -> mengandung -> nak tebranak dah...

    lama gak kita bersama yek.. ya ampun, tak sangka.. bloggers setia kita nih kan? tak penah penat nak update blog. hehehe..

    happy nya bell bila tau yg dayu xsaitet sampai tido pun hangkut baju baby. apakah perasaan itu?? ajaibkan? moga dayu selamat melahirkan dan dapat baby yg sgt2 comel dan tidak akan menyusahkan dayu bila dewasa nanti. amin...

    oh ya.. bell ada buat blog. jual barang sikit2 jer dulu sbb stock tak banyak. al-maklum ler.. semua masih baru.. modal pun chiput. tp, sudi2 ler jemput dtg umah baru bell yerp.

    add:

    www.forcythia.blogspot.com

    papepun, bell harap dayu jaga makan supaya kesihatan tidak memudaratkan. kim salam kat baby dayuyuna yer.. hihihi..

    ReplyDelete
  22. samer ngan hobi yatie waktu mengandug first baby dulu.....

    ReplyDelete