05 January 2010

kebuntuan

Hari ni dah 5hb.. and it make me only have another 10 days to thinks what to buy for my dear husband birthday. As he had mentioned few times '1st birthday jadik suami ni kenalah special skit kan??' Dah lah cakpa sambil sengih-sengih... Maka, saya adalah paham.

The 1st request *ohh, banyak rupanya permintaan suami saya* Ohh,yang ni memang harus dipenuhi. Sebab diri sendiri boleh tumpang sekaki. Dia kata 'awak tak yah susah2 lah yang, orang nak cheese kek je' Dalam paler otak dah set dah, gi beli New York Cheese Secret je. Tapi.. sekelip mata, berderai angan-anganku itu. Dia sambung lagi 'orang nak yang ayang buat eh..tak nak beli punya' Huhuhuhu...suami saya..suami saya.. ingat isteri mu ni berbakat sangat ke bakar2 kek ni.. jadik cheese cake rentung kang... rasa la tiup lilin atas kek hangus..

Ohhh... just talked with him. He made me smiled. Aku ada peluang untuk tidak perlu membuat sendiri kek harijadi untuk dia. Boleh tempah saja. Ohhh, sgt berharap ianya akan menjadi kenyataan. Tapi tetap kena bersedia. Meng'google resipi lah aku jap lagi. Demi suami kesayangan..

Cukup satu perkara, tambah lagi satu. Pe nak bagi ni??

Aritu jalan-jalan kat Ikano dia kata nak mini remote control helicopter. Uiiihhh, nak bagi yg kecik, mcm kesian, halus sgt.. apa feel main kecik2 gitu. Nak beri yg besar, yg mcm sesuai ngan umur dia... mau meraung aku tgk skrin mesin ATM tu nanti. Apa nak bagi ni??

8 comments:

  1. huhu byknyee adiah....kite nti rolling balek adiah kawen lah.byk lg tak bukak.dia bukan pasan pon.HAHAHA


    -biniygkejam;p-

    ReplyDelete
  2. hahhh, samelah kite dayu. Tatau nak bagi ape, hari jadinye pun bulan 1 :D harap entri ni dpt membantu kite sam ;)

    ReplyDelete
  3. ckp kat dia, baby dlm perut tu la hadiah bday dia.. hehe.. aci tak?

    ReplyDelete
  4. ala dayu belikan ajer helicopter remote yg jual kat downtown.murah hihihi.

    ReplyDelete
  5. iye..betul lah
    tepat sekali.. nape aku atk etrpikir sebelum ni masa dia demand ngada2 mintak hadiah macam2
    patut jawab je..
    'ni, dalam perut ni kira hadiah lah'

    nape tak terpikir?? sempat ke nak counter balik hah?? dia terima ke??

    tapi takpe lah..layankan aje. bak kata dia 1st time celeb as husband n wife..demi kasih ku turutkan..

    oohhh..downtown nyer heli..bagus gak idea tu..bungkus kasik lawa2. mana dia tau kan

    ReplyDelete
  6. emm...
    apa salahnya setahun sekali hadiahkan utk suami..
    tapi bila sampai turn birthday kita, request laa ape yg kita nak. Biar dia pulak meraung tgk screen ATM dia.. hehehe..

    Gurau ajee..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum dayu.

    selamat meng google recipe ye ^___^

    ReplyDelete