31 March 2008

sPlendid WeeKenD - saTurDay

Saturday In Kalumpang

This weekend i spent my time in Aziah's place in Kalumpang. Kali ni betul2 jadik kut Aziah balik umah dia -setelah berkali2 kata nak ikut tp tak jadik- Ikut dia balik sebenarnya sebab nak gi iron rambut -dah 5 bulan tak iron..dah mengerbang semacam je-

So, malam Jumaat tu, balik je keje terus kemas2 barang. Nak gi 2 hari je, tapi beg macam nak balik seminggu -itu la perempuan kan, macam2 nak kena bawak- Aduuhhh!!! Bapak jauh rumah minah tu, macam ne lah dia larat drive every week balik umah.. Kul 8 kitaorg gerak, dekat kul 10 gak baru sampai, ngan jammed lagi kat Rawang. Dah la ngantuk..

Bila sampai makcik Miah tengah buat kek untuk hantaran. Borak2 jap pastu makan. Adooiii..lemah rasa badan.. tak makan kang, terasa hati lak tuan rumah. Maka, nak tak nak makan la nasik goreng tu..sekali sedap la pulak.. akhirnya...2,3 kali i tambah tau. Arrrgghhh!! Rosak diet!! Benci!!

Lepas tu terus tido - Lagi lah cepat buncit ko Dayu-

Malam tu tido tak berapa nenyak, tempat baru lah katakan. Dah lah sejuk semacam, tgh2 malam tu teraba-raba carik selimut. Dan... i telah berjaya membangun kan diri seawal pukul 9am. Tahniah!! Bukan senang ok nak buka mata pagi2 Sabtu. Kata tido rumah orang kan, kenal lah cover2 sikit perangai tu. Aziah siap sound lagi 'cepat ko bangun..macam tak caya je aku'

Chiiaattt!! Saja la tu..

Then breakfast.. Aziah dah beli Keow Teow untuk i. Makan la i sorang2 sebab mak+ayah aziah dah makan. Lagipun derang nak gi Teluk Intan. Pagi itu sekali lagi sesi makan tak sedar diri berlaku. Dah makan keow teow, boleh lak sambung ngan nasi goreng semalam -yang amat sedap itu- Then makan2 kuih, pastu muffin lak -Hohoho...berapa banyak ko makan hah?-

Lepas parent Aziah keluar, minah tu start karaoke. Pepagi buta dah melalak. I layan kan je lah.

Lepas tu terus mandi2, nak gi buat rambut. Nak rebonding je paling kurang pn 5 jam lah i bertapa kat kedai tu.

We reached the salon by 12pm. There's no customer masa tu, tapi baru je cina tu nak work on my hair, dtg lak sekumpulan manusia ramai2 nak set rambut. Terbengkalai la sekajap rambut ku. Nasib baik dah letak ubat.

Hampir 5 jam gak i dok kat kedai tu. Penat yang amat...Tak suka sebenarnya luruskan rambut ni, lama sgt -tapi sebab rambut asal dh tak lawa kan, kena la berkorban masa + duit-

my new haircut -tak suka la cina tu buat my fringe..macam terpendek sgt-

Balik dr buat rambut, Aziah ajak gi Tanjung Malim, pergi pasar malam. 5 min je dr rumah dia ke Tg Malim, maka terbukti la Kalumpang tu jauh dr KL - dia seboleh2 kata..'tak la jauh sgt'-

Dan malam itu, sekali lagi i makan tak ingat dunia. Aziah masak banyak sangat lauk, kena la rasa semua kan..kang membazir je dia penat2 masak -alasan nak cover..huhu-

Kemudian, aktiviti wajib waktu ini di malam Sabtu. Konsert AF. Sambil tergolek2 tgk tv tu..kami makan lagi. Aarrrgghh!! Memang jahanam la diet duduk rumah dia ni. Tapi i suka..mak dia so friendly -suka..suka..suka-

~ menyampah la ngan fringe ni..~

2 comments:

  1. mengapa aku terasa semua gambar dalam blog nie macam difotoshopkan aje..

    ReplyDelete