19 January 2009

saya sudah kembali bekerja

Ye.. Hari ni telah melapor diri di Ibu Pejabat JKR. Fuhh!! Punyalah ramai engineer lapor diri. Civil je 300++, Mekanikal+Arkitek+QS 100+.. Punyalah ramai engineering garduated kat malaysia ni, dan mostly smua dalam range umur 25-28 tahun. Setahun agaknya bape ramai engineer dihasilkan erk?? Nasib baik kat Malaysia ni masih ada keje kan.. Syukur..syukur..

Dan khabarnya, bulan 2 nanti, another 300 engineers will report duty. Wow!! Pengambilan secara besar-besaran. Tapi yang ni kontrak post lah.

Seronoknya rasa dah dapat jawatan tetap ni. Boleh merancang kehidupan dengan lebih teratur. Dah ada sedikit jaminan kan. Tapi hari ni masih gundah gulana, as masih belum tahu posting kat mana.. Jangan lah kena gi JKR State/District. Tak mahu!! Saya nak HQ. Nak kawen ni, tak nak la kena posting luar KL, susah la nak mengatur kehidupan..
Tak terbayang lah kalau terpaksa duduk seperately lepas kawen.. Tak nak!! Tak sanggup!! Penempatan akan di beritahu esok, hopefully akan tetap di HQ. Tak kira la masuk cawangan mana, asalkan HQ, klau dpt design/technical dept seronok lah. Kalau project management pun redha je lah. It's better kan dr kena gi state.

-bila dah lama tak bangun pagi, liat je rasa nak gi keje tau-

20 comments:

  1. congrats :)
    keje elok2 & be good hehe

    ReplyDelete
  2. erm, ko masuk line qs ke? atau akitek?mana mana dua ni sangat ingin aku ketahui, nanti aku email kat ko

    ReplyDelete
  3. ~ dah start keje ekh? good luck tau. moga2 Dayu tak kena post tempat yg jauh. jenuh plak nanti.. ~

    ReplyDelete
  4. wah.bestnyer.
    gud luck !!!

    note : i pon dah urs to mine.

    (;

    ReplyDelete
  5. woh mesti bedebo debo.. jgn tetiba kena posting nun jauh si sanoooooooo ..wish u all da bes cyg

    ReplyDelete
  6. wow... congrats!

    kena training dulu kn br tau posting ktne

    ReplyDelete
  7. wah....liat bangun pagi ye..

    mintak2 xla kena berpisah sementara cam yuzz ni kan..

    doa byk2...

    ReplyDelete
  8. Selamat menjadi pegawai Tetap gomen cik dayu. Bersedia ke kursus induksi tauu..heheh

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah dayu…rezeki kahwin ni..
    Lor…x nak berjauhan..takut penyakit rindu la tu

    ReplyDelete
  10. wahhh...bestnye dier...

    tahniah ye...QS QS dari opis elly yg dulunya kontrak pun dah ramai masuk JKR HQ..dapat tetap...congrats ye dayu...leh la belanja elly makan cenggini...

    ReplyDelete
  11. goodluck ok..n c0ngrats!! take care

    ReplyDelete
  12. hehe..bestnyer kak dayu da dpt keje tetap gomen..sue br nk interview bulan depan..nnt nk mtk tips la..xpenah lg interview gomen ni..

    ReplyDelete
  13. kepada smua:
    tq ye..saya agak terbatas nak berblogging, biasalah opis baru..takde komputer sendiri lagi.. nak angkut lappy sendiri mcm melebih lak..tp nanti2 lah. kalau lama sgt nk dpt..baru bawak..

    ReplyDelete
  14. wah..congrats akak!
    em..banyaknyaa org kijee..
    nanti time fana ade lagi ke org nak??
    hhuhuh..

    ReplyDelete
  15. congrats dayu !!
    so mcm mana .....
    kena posting mana ???

    ReplyDelete