26 January 2009

sengih + senyum dan sengih lagi

*saya telah sengih secara tiba2 tadi, bila ingat our conversation malam tu, dan rasa nak abadikan kat sini, nak bagi anak2 baca nanti.. hahahaha...sila lah kata gedik ke apa ke, tidaknya hamba peduli*

Masa kejadian: Around kul 10pm lepas abiskan duit dgn jayanya di Sogo
Tempat Kejadian: Dalam Vito ondway nak balik Sentul

Tiba-tiba je terkuar topic nama anak masa tengah sangkut jap kat bulatan pahang tu.

'yang, nanti anak kita letak nama ni nak.. E**** Bt Mohd Ekwan' -dayu

Dia yang tengah layan lagu pe ntah kat radio boleh layan kan lak, selalu malas je nak layan tunang dia ni merapu *sudah tersedar diri mungkin, yg nanti2 dia nak jadik bapak gak*

'E**** je?? org lain smua berebut2 nak letak nama anak panjang2, nama hebat2, awak nak E**** je ke??' -ekwan

'okay pe, senang. Kat sekolah mesti nama dia 1st, exam smua dok depan' -dayu
'anak laki nak letak nama pe??' -ekwan
'tak tau, tak dapat ilham lagi' -dayu

And suddenly dia kuar ngan nama-nama yang tak langsung menepati citarasa. Rasa lah jugak 2,3 kali kena pulas peha tu. Buat lawak lak dia.

'H***** Bin Mohd Ekwan. Ok? ' -dayu
'takmo lah, mcm nama dalam citer melayu je..carik lain la' -ekwan
'okay lah tu..simple pe..' -ekwan

Dan macam2 nama tercipta malam tu. Tapi paling tak boleh tahan bila dia berebut nak cop nama anak.. *hahahaha, kawen tak lagi, gedik berebut nama anak*

'alah..org yg gi daftar nama dia. awak terbaring..mana awak tau pe org bagi nama dia' ekwan sambil tersengih
'jahat...org yg penat2 beranak kan dia tau' -dayu

Dan sama-sama lah kami gelak. Baru balik beli barang hantaran dh sibuk pikir nama anak. Agaknya kalau balik menikah cmne lah kan *ekekekekekekekek...gediknya aku*

-alah, ramai je yg awal2 dah siap sedia kan nama anak kan, cuma malu nak ngaku je. simpan untuk diri sendiri je-

10 comments:

  1. alhamdulillah...finally.. :)


    semoga bahagia itu milik kalian berdua

    ReplyDelete
  2. salam kenal.. salam ziarah.. nice blog!! ade mase, dtgla siarah teratak saya pulak yer..

    ReplyDelete
  3. xsempat nk fikir nama anak lg
    tp since encik tunang namanya panjang, so most probably nama anak seringkas mungkin :) hihi

    ReplyDelete
  4. ala..nape di tutp name tu..nk tgk ape name d beri... huhuhu~~ ^^

    ReplyDelete
  5. hahha kiter oun same wak..tp suatu masa dlu..lg dasat..hahaha..erm masih tersimpan rapi dlm buku nota..kot2 la lupa kan.hahaha lawak laks rase

    ReplyDelete
  6. haaaa!! malu nak mengaku!!! we did have our own.... malu!!! malu nak mengaku!!! kawen tak lagi ni....

    ReplyDelete
  7. redza:
    amin..semoga kami akan berbahagia dan ikatan yg bakal dibina terus berkekalan

    ungu:
    yeah...TQ. will drop a visit there

    ms tepung:
    hehehehehe..tgh2 dok berangan before tido tu, mesti terlintas dtg nyer nama tu...

    eJump:
    kena la tutup. mana boleh declare awal2..malu la..kawen pun blum lagi ni hah...

    aziyana:
    mmg semua sama je perangai nyer..kawen blum tp nama anak dah tersedia..jgn nanti dah ada anaknya, nama lain yg kita bagi...

    aishah:
    hehehehe..simpan elok2 nama tu,nanti dah dpt anak,tak yah pening2 paler nak pikir nak bg nama pe..

    ReplyDelete
  8. i tgk u excited nak kawen,i jadik excited jugak.

    mmg nak kawen jek.i think ramai je ada masalah mcm i.......








    duit.

    muahahaha.

    ReplyDelete
  9. heee..sue xkisah name anak camne..tp nk yg sedap jer telinga mendengar..Tp bf sue plak xmo nama ank yg sama ngn nama kwn dia..peliks..

    ReplyDelete
  10. chada:
    hmmm..kalau dah tiba masa nye..
    pe lagi chada, suara kan lah kat bluehyppo kamu tu...
    entah2 dia pun sama keinginan nyer...

    ReplyDelete