02 January 2009

Welcome 2009

Ye, sudah 3 hari berhibernasi. Namun, sempena tahun baru, harus ada entry pembuka kan *tp mcm tak tau nak tulis pe*

Sudah tahu kan kini Dayu adalah penganggur. Maka kejenya adalah tido lambat setiap malam, 2,3 pagi baru tutup TV. Dan bangun lak tengahari, tu pun sebab hp menjerit2 mintak dijawab *tp hakikatnya dayu sedang gigih berusaha membuat penjimatan perbelanjaan kawin dia eh*

Semalam ber'count down di D'Curve bersama tunang tersayang yang akan ditinggalkan keseorangan di KL selama 2 minggu *sila lah kamu jgn mengedik ye en ekwan* Terasa sudah tua, tidak sesuai nak menyaksikan bunga api di kala jam 12 tengah malam, sebab keliling kami smua budak2, yang macam belum abis sekolah pun ada. Nak je tanya 'dik, mak ayah tau tak ni kuar malam2 ni??' tapi tengok kan je lah, sama2 lah kejakunankegembiraan melihat bunga api sampai sakit2 tengkok.

Azam?? Azam 2009??

Azam adalah menyambung azam 2008 yang masih belum, atau lebih tepat gagal untuk dilaksanakan, iaitu:
- membuang lemak degil di badan dengan jayanya
- keje rajin-rajin, jgn asyik EL je
- simpan duit banyak2 biar boleh buat kenduri kawin grand2 *in ur dream lah*

Dan banyak lagi, tapi tak nak tulis kat sini, sbb nanti kalau tak tercapai malu. So, sendiri simpan sudah. 2 minggu akan datang akan dihabiskan di JB, menguruskan hal perkahwinan bersama ibu bapa, dan berusaha membuat penjimatan duit dgn DIY segala benda yang boleh berkaitan dengan hal2 perkahwinan. Apa yang Dayu buat?? Nanti dah siap, kita bagitau ye..
*thanks Nano*

15 comments:

  1. hye dayu..sihat ke? amacam tahun baru? wahhh ada org nak tawen dah kan thn nie..hehehe bestnye...slamat tahun baru ye dayu.smoga tahun nie lebih bermakna dari tahun sebelum nie...

    elly?? tahun 2009 ni?? heheheh tentunya debaran menantikan my first baby...due maybe raya nanti..doakan elly ye

    ReplyDelete
  2. wah!!!
    ber count down ngan tunang tercinta..best nyer..sayan ngan tunang tercinta demam tau masa tu..huhu~~

    ReplyDelete
  3. ~ azam cik dayu tahun nih kawin n nak dapatkan baby la tuh. hehehe... :P ~

    ReplyDelete
  4. meriahnya xtvt..count down dtahun baru bsm en fiance. saya?call berpuluh2 kali asyik network error saja. bz betul line dimsia malam tahun baru upanya

    ReplyDelete
  5. ab gel: kawin itu sudah semestinya objektif besar idup taun ni

    elly: kita sehat. selamat taun baru elly. 2009 bg elly mesti paling seronok kn. taun elly menjai isteri, ibu..raya pertama ngan en bebel...tak sabarnya saya nk kawen!!! *gedik sudak mai*

    mala: taun terakhir bergelar bujang lah konon. taun depan tak bleh dh nak berccount down bagai..

    amy: baby?? mungkin boleh jadik objektif kedua tu..kena berusaha lebih skit..

    ezi: hmm..bukan u kat johor ke time tu?? tp KL mmg network busy giler. jalan pun jammed smpai subuh...tu pun ramai berpusu nak bercount down

    ReplyDelete
  6. happy new year 2009 Dayu..

    nak dekat kawen ni...prepareee jgn x prepare

    ReplyDelete
  7. sy di negara shin chan sekarang ini cik dayu ;)

    ReplyDelete
  8. slamat tahun baru dayu...semoga leh kumpul duit bebanyk dan buat kenduri grand2...

    ReplyDelete
  9. happy new year ayu !!!!
    tahun 2009 nih mesti special kan
    :D

    ReplyDelete
  10. selamat new year.
    selamat berkahwin.

    :)

    ReplyDelete
  11. slmt p'gantin baru yer..bile erk???

    dayu suke tgk citer bleachkan leh se kat blog kf yg bertajuk naruto shipuddin nnti leh direct erus tgk movei tu ,thne nk baca mangga leh direct kat recent mangga naruto (kat situ e ade updated mangga bleach sekali ) ok dh slm kenalan ..

    ReplyDelete
  12. sungguh tak rajin aku berhimpit nengok bunga api ramai ramai mcmtu.ada sekali aku tkandas angkara bunga api kat the curve tu.aku yang gatai shoping malam merdeka kat one utama kononnya, jarak dari rumah aku tu tak sampai 5 minit jadi 3 jam.tah apa apa la.orang duk jerit2 tgk bunga api kat luar, aku terjerit sorang diri dalam keta.huhu...

    ReplyDelete
  13. meh mai nilai 3 ..
    mcm mcm adaaaaa

    salam zairah

    ReplyDelete