27 August 2009

20.08.09 - there are 2 lines!!!

It is the day we found out that i'm pregnant!!!

Syukur.. Alhamdullilah, keinginan paling tinggi setelah sah dinikahkan hampir 2 bulan lebih akhirnya dimakbulkan. Berakhir juga penantian tu. Syukur sangat. Tak terkata dia punya happy. Sukanya kami suami isteri.. Hadiah terhebat dunia kini kami miliki.

Kitaran bulanan sudah terlambat 2 minggu. Tapi keadaan diri masih normal. Tiada sebarang petanda sedang mengendong nyawa. Biarkan dulu. Mungkin sedikit terlewat. 2 hari sebelum tu pening kepala sangat teruk dan diisytiharkan demam. Ramai yang kata 'ni demam2 ni, ada isi kot' Sengihkan je walau dalam hati menganggap kata-kata tu semua sebagai doa. Harap-harap apa yang dikata tu benar.

Hari ini seharian berseminar di Legend Hotel, bertemu Pa'a, dia tanya 'bila ko nak pregnant ni dayu??' Kawan aku ni pun..ko ingat nak rancang pregnant mcm rancang nak makan pe malam ni ke?? Maka jawapan standard 'belum ada rezeki lagi la, rileks la' Tapi dalam hati dah pasang niat,petang ni gi The Mall beli pregnancy Test. Dan pulang saja ke rumah terus buat. Pejam mata je celup tester tu. Bila muka mata, hati rasa nak menjerit..tapi dalam hati je. Tak mahu suami terkejut. Mahu surprise sama dia.

There are 2 lines!!!

Kuar bilik air, saja letak risalah tester tu atas meja. Pastu dia tanya 'dah buat ke yang?? positif ke negatif' Tak tahu apa motifnya, saja buat muka sedih. Dia lak kata 'alah, takpe lah.. kita usaha lagi, ok??' Hahahahah..lawak siot laki aku. Saja je layankan, teruskan berlakon, sedih la konon. Tapi ingat senang nak kawal rasa excited sendiri. Ingat nak suruh dia sendiri jumpe tester tu, tapi dia boleh layan tengok tv lak. Dan rasa teruja dah tak tertahan lagi. Terkeluar statement 'lepas ni kalau org buncit ke apa, ayang tak boleh marah dah' sambil muka tersengih-sengih. Terus dia kata 'positif ke negatif ni??' sambil bangun mencarik tester tu.

Dan keluar je dari bilik terus dia usap-usap perut bini dia 'baby...'

Ohhh... perasaan waktu tu sangat tak tahu nak kata macam ne dia punya happy. Bahagia nya rasa. Kehidupan ini terasa semakin sempurna. Sangat gembira lah...

Syukur tak terhingga..

71 comments:

  1. dayu...congrats

    jiha ternanges baca entry ni...happy for u dear =)

    rezeki di bulan puasa

    ReplyDelete
  2. hye dayu..congrates k..mesti happy giler!!!!

    ReplyDelete
  3. congrats !!!
    welcome to the club dayu,
    ok na bley pindah link blog dayu skrg ke 'mom to be' la,
    hehe :p

    ReplyDelete
  4. ~ TAHNIAH dayu..
    ~ take care urself & baby..
    ~ S0n0knye denga bite nih...Bile my turn??

    ReplyDelete
  5. tahniah dayu..
    :P
    jaga kesihatan ek..

    ReplyDelete
  6. tahniah!!!!!
    dah agak dah
    asyik sakit2 neh
    musti sakit sbb berisi
    jaga kesihatan ekkk
    g jupe doc cpt..
    amik & makan asid folic tu
    congrate again

    ReplyDelete
  7. wahwahwah~ happynya... saya turun tumpang happy!!

    semoga dayu dan baby sihat hendaknya.. amin!!

    ReplyDelete
  8. Dayu,
    congrats! am happy for you..
    sy one of silent reader blog dayu selama ni. tahniah & take gud care ya.. (emm patut lah selalu ada entry dayu tak sehat) ^-^

    ReplyDelete
  9. congrates dayu..
    take care...
    jaga baby leklok!!

    ReplyDelete
  10. terima kasih rakan sekalian
    ucapan kalian smua ku anggap sebagai doa.. iye, kena menjaga kesihatan diri dengan bersungguh2
    sebab masih awal kan
    masih fragile...

    dah lah badan ni lembik semacam

    ReplyDelete
  11. congrtas dayu n suami..happy nye..do'akan kami yg lain ni ok.. :)

    ReplyDelete
  12. wahhh dh agak dh..sorrg lg masuk club mummy to be..hehehe paper pun congrate to both of u..jg baik2 dayu..im happy for u..jgn tinggl mkn acid folic yer

    ReplyDelete
  13. tahniah tahniahh
    wahhh sy plak yg over excited nih
    welkam to the club bebeh
    bersedia la nk go through alahan2
    dan cabaran nye yer hehehehe

    ReplyDelete
  14. congrats!!! wah... mesti happy giler. dah pergi check kat klinik ke belum ni?? so, sila take care of yourself. org kata, awal-awal ni sensitif terlebih.

    ReplyDelete
  15. wah!! mata berair baca this entry... disahkan positif pregnant memang moment paling indah!! kan??

    tahniah dayu... jaga diri bebaik... :)

    ReplyDelete
  16. congrats & welcome to the club :) maybe awk pn mcm sy. cepat terasa alahan bile pegnen. hrpnye awk xlah mabok terok mcm sy. dh masok 3 bln pn mabok masih x berkurangan. pasrah jelah...juz kuatkn semangat & doa moga cepat dpt kesihatan balik :)

    ReplyDelete
  17. kakak! tahniahhhhhhhhhhhhhhhhh! rasa nak lompat2 baca entry akak ni! omggg.sumpah teruja!

    akak,jaga baby elok2 tau! :)

    ReplyDelete
  18. congratessssss dayu :)

    jaga diri ok..

    ReplyDelete
  19. hehehhe..akhirnye afieq ade kawan ni...congratulation dayu...jaga diri baik2..

    ReplyDelete
  20. congrat dayu..semoga sihat ibu dan baby yer...

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum.

    congrats dayu. alhamdulillah.. jaga diri baik2 yer :)

    ReplyDelete
  22. tahniah. take care urself n baby too :)

    ReplyDelete
  23. tahniah..welcome to the club dayu..jaga diri tau..skrg sgt fragile..jgn paksa puasa kalau tak larat..maria aritu time mula2 pregnant pun demam..tp tak tau pregnant..dah 3 bulan br tau pregnant..hahah..

    ReplyDelete
  24. Dayu..
    Tahniah! Tahniah! Tahniah!
    Sonok nyer...
    Jage baby lok2 ye, biar sihat2 slalu...
    Ameen...

    ReplyDelete
  25. ya allah..
    terima kasih sangat,, sebab sama2 kongsi kegembiraan kami ni
    perasaan ni mmg susah nak kata kan mcm ne dia nye gembira..

    ReplyDelete
  26. puan dayu..
    alhamdulillah.. punya junior suda. jg dr elok2 ye. xbleh aktif2 sukat jln lagi lepas ni..hiks!

    ReplyDelete
  27. im excited too!!!
    tahniah dayu!!!
    seronoknye....
    welcome to d club ye
    jaga diri ok :)

    ReplyDelete
  28. tahniah..
    xtau nk ckp ape lg dh..
    happy...^wink^

    ReplyDelete
  29. dayu...aku tumpg gembire...smpi menitik air mata aku...hepinye..alhamdulillah dayu..wah...dayu akn jd ibu...sonoknye..tahniah dayu... ;p

    ReplyDelete
  30. Congrats Dayu...jage elok2x

    **ternages gak bace n3 ni..x tau nape!

    ReplyDelete
  31. dayu,
    na rase usia kandungan dayu maybe seusia ngn akak[bini man tu]
    td dia dah ikot na skali g kinik,
    n dah bt pun buku merah tu,
    lg cpt lg bagus
    cpt kite tahu ttg perkembangan kandungan kite,
    ley dpt bekalan ubat2 dgn cpt,
    ley kasik zat kat baby seawal mungkin,
    ;)

    ReplyDelete
  32. Wahhh....Congrats Dayu...
    Skrg ni dayu dah kene jaga makan & semuanya lah...

    Akhirnya termakbul keinginan nk timang anak kan?


    Nways, welcome to the club & take good care dear!

    ReplyDelete
  33. ramai sgt congrate2..rase nk join sekaki..dua kaki la..CONGRATE!TAHNIAH!yg penting jaga diri kot..xde pengalaman lagi xleh komen lebih2..;) taking care!

    ReplyDelete
  34. Tahniah, Dayu. Akak yg over excited bila baca entry nie. Bila baca pasal entry 'badan oh badan' tu, mcm dah bole agak yg Dayu ada isi nie.

    Anyway, I'm so happy for you. Rezeki Dayu dah sampai.

    ReplyDelete
  35. tahnaiah dayu..bestnyer pegnent :)

    ReplyDelete
  36. tahniah dayu..
    finally...so, jaga diri bebaik..

    fuh, really excited dgr dayu dah pregnat..
    teringat pulak citer dayu masa dlm lrt tu.. :D

    ReplyDelete
  37. congrats kt sini plak laa..td dh congrats kat facebook...hehe..take care mommy to be..:)

    ReplyDelete
  38. heheheh
    ada yang ingat kisah di dalam LRT dulu tu eh
    maka, tak salah lah kan terima seat yang adik baik hati tu offer
    mmg betul2 pregnant la time tu kan
    terror la adik tu
    dia boleh perasan awal *sedangkan buncit lemak je lebih*

    ReplyDelete
  39. tahniah dayu, i'm happy for you :)

    ReplyDelete
  40. Tahniah dayu sayang.
    jaga kandungan itu baik-baik ya..
    may Allah bless u always..

    ReplyDelete
  41. I'm happy for you Dayu! Take good care and pray for me too ok!!

    Happy nyer Encik Ekhwan nak jadi daddy yek! Hehe

    Dayu jangan buat keje berat2 sangat ok!

    Tahniah!!

    ReplyDelete
  42. tahniah dayu..
    jaga kesihatan baik2 yek...
    sis doakan dayu sihat dn baby pun sama sihat hgga melihat ayah & ibunya...

    ReplyDelete
  43. congrates kak dayu :)

    jage diri elok2.

    ReplyDelete
  44. alhamdulillahhhh...:):) dayu tahniahhhhhh...:):) happy nyer denga..*eh sape yg preggy ni* hhohohoh..;P

    jaga diri leklok tau.. jgn buat kjer beberat... hehhe.. bestnyer..:D

    ReplyDelete
  45. take care dayu
    and be super- strong ~ huhu xtau le klu dayu xkena morning sickness...

    ReplyDelete
  46. ::congrat awk..bestnyer nak jd ibu..::

    ReplyDelete
  47. ::congrat awk..bestnyer nak jd ibu..::

    ReplyDelete
  48. dayu, tahniah!! ;) jaga diri baik2 ye~ :)

    ReplyDelete
  49. wah.congratz!

    happy 2 hear dis :)

    ReplyDelete
  50. saye excited gile tau baca entry dayu ni. hiks. tahniah2 ^-^

    ReplyDelete
  51. tahniah dayu.. bolehla kite share tips nanti.. take extra care ok!

    ReplyDelete
  52. tahniah dayu...
    sedih nye baca...nak2 yang last part tue...alhamdulillah...semoga dimurahkan lagi rezeki ye...:)

    ReplyDelete
  53. hye dayu...i'm anis...org jb gak..:-)...apepun congratulations k...suke bace blog awak n dah jadi follower pun..tak pe kan?hehehe...

    ReplyDelete
  54. rase macam baru sangat dayu kawen..dah dpt rezeki baru...congrats dayu! semoga rezeki bertambah lagi:)

    ReplyDelete
  55. dayu...tahniah! sian dayu kena morning sickness yangt eruk.. be strong yer?

    ReplyDelete
  56. tahniah dayu....jaga baby baik2 yer...i'm happy 4 u..:)

    ReplyDelete
  57. ya Allah..
    terima kasih sangat2 atas ucapan tahniah kamu sekalian
    sangat2 hargainya
    semoga dengan doa kamu sekalian
    kesihatan saya dan baby akan sentiasa dalam keadaan memuaskan

    dan semoga diri ni akan tabah hadapi trimester pertama ni

    ReplyDelete
  58. congrats dayu... hot mama 2 be take cre yah

    ReplyDelete
  59. congrats dayu :D wuahh smlm EL xdpt baca entri ni..huhu..wuahh i'm soooo happy for you..serius ternitis air mata dlm hati masa baca entri ni..



    :)

    ReplyDelete
  60. dayu....congrats! mesti En Ekhwan hepi teramat2....jaga kandungan leklok...jgn lasak2 sgt...

    ReplyDelete
  61. OMG Im late!!!
    congratulation dayu... jaga diri baik2 ye... org nyaris² nk nangis lak baca entry ni... aduhai,... sebak + happy sgt²... Dayu tolong doa²kan rezeki kitorg pulak ye...

    *happy for you*

    ReplyDelete
  62. dayu, congrats :)

    **tak tahu nak komen apa dah, terharu**

    ReplyDelete
  63. ermmm dayu...tahniah ye....jaga elok2 baby tu...jaga pemakanan kay...

    seronoknye...

    *jelesnye* nak muncit gak*

    ReplyDelete
  64. ermmm dayu...tahniah ye....jaga elok2 baby tu...jaga pemakanan kay...

    seronoknye...

    *jelesnye* nak muncit gak*

    ReplyDelete
  65. tahniah...syukur...banyakan berdoa...semoga dimurahkan rezeki..

    khalil, PPSPPA sik

    ReplyDelete
  66. tahniah...syukur...dimurahkan rezeki...

    khalil, PPSPPA , Sik

    ReplyDelete