10 August 2009

redha dalam pasrah

Hari ini adalah sangat busy. Sudah hampir 3 minggu bertukar jawatan. Bukan lagi engineer. Report pun dah tertangguh sebulan. Ni semua gara-gara kena buat poster ngan banner untuk MIREX. So, skrg Dayu adalah asyik mengadap Photoshop dan Illustrator. Macam terror je kan bunyi kan. Tapi ngan bakat seciput tu lah, aku kena mereka cipta 7 keping poster dan sekeping banner. Guwe bangga beb.. ada pelukis pelan tak bleh harap, nak tak nak.. kena la buat sendiri. Geram je aku tgk mamat ni. Ikut hati.. mahu aku sound tepat kat muka dia. Tapi sebab bos diam, aku diam lah. Ko tggu la aku jadik bos nanti.. jgn harap ko boleh lepas tangan mcm ni.

International exhibition ni... oohhh.. ngan penyebaran H1N1 ni, seram sejuk lak rasa. Tapi dah jadik AJK ni, redah je lah. Insya Allah smua selamat. Kata berkhidmat untuk negara kan. Mesti dilindungi kan..

Objektif pulang ke JB tidak tercapai sepenuhnya. Dah lah pulang ke JB dalam keadaan badan sedang meragam Kesian suami saya kena drive sorang. Bini dia balun tido je sepanjang jalan. Tapi kali ni dia kasik tido dengan nyenyak. Tak kacau pun. Selalu mesti dia kuis2 suruh bangun teman dia. Kesian kot tgk bini dia yang dah macam org lepas bersalin je muka*dia kata* menahan sakit. Ikut hati nak je baring kat umah. Tapi sebab dah janji ngan mak ayah nak balik. Kuatkan je lah badan. Lagipun tak sabar nak tgk album kawin sebenarnya. Hahahahah.. mau kena sekeh kalau mak tahu objektif sebenar anak dia ni balik kg..mak, minta ampun...

Lagipun ada satu lagi sesi mengedik bersama suami.. kena lah gigih..

Album masih belum siap. Redha je lah. Takpe, Amrul kata by this week siap. Dia antar terus ke rumah. Tapi outdoor dia kata tak disertakan. Aku tunggu je lah lagi sebulan ke, dua bulan ke. Latih hati kasik jadik sabar tahap maksima. Alah, ok pe dapat lambat. At least bila dah 5,6 bulan kawin. Ada lagi gambar gedik yang nak ditatap sambil golek2 depan tv ngan suami kan.. Ada sebab photog korang hold lama-lama gambar tu. Lagipun, they need time to produce the best output lah.. kasik la derang berkarya dengan sepenuh hati. Lambat sikit takpe.. asal hasil mantoooppp... *ni ayat separa pasrah ni.. tapi penuuh keredhaan*

Beraksi bagi sesi 'Luar Pintu' semalam mmg agak memenatkan. Berlari-lari,main kejar2 sama suami.. oohhh,ilang separuh nafas beb.

sementara tunggu amrul setting flash smua, kitaorg merayau kat istana lama tu.

melayan kan suami. dia kata 'kalau pakai kamera mcm amrul mesti lagi lawa' tu apa maknanya nyer tu?? dia serius mahukan sebijik ke birthday nanti??

memang favorite outdoor shoot lah istana lama ni. siap kena beratur tggu lokasi penggambaran. time ni je ada 4 couples tgh feeling artis kat sini. nak balik, 2 lagi couple sampai...tapi semua chinese lah, smua ngan gaun panjang meleret. kitaorg je sempoi gini..

* okey..okey.. guwe tau guwe gemuk dan semakin mengembang.. ni tgh berusaha ni.
*dan lagi satu, iye..tajuk entry ni mmg macam tak bersesuaian, tp otak dah tepu..tak tau dah nak tulis apa

15 comments:

  1. whoaa...sangat nostalgik..bergambar di istana lama...

    ReplyDelete
  2. kakak. akak ada berapa ratus photoshoot ni? T__T

    mmg lambat nak dpt gambar photoshoot tu kak.photog kan mg dah byk job. banyak gambar lak dia nak touch up. sabar ye kakak :D

    ReplyDelete
  3. nads: nostalgia?? hehehe..actually ada skit rasa seram, tp photog beriya..layankan je lah

    yonna: heheheh..berapa ratus?? dah..takde lagi dah.. abis dah..tang lambat tu mmg dah siap sedia..saja je lebih2

    ReplyDelete
  4. mungkin ko dh ade baby esok br dpt gmbr dr photog tu..hahahahhaha

    ReplyDelete
  5. istana mana tu...ada hantu x?


    hehe

    ReplyDelete
  6. cantik lokasinya dayu. gmbr mesti cantik kan?

    ReplyDelete
  7. anda sakit lg kah??
    adakah sakit kerana berita gumbira???
    jeng3

    ReplyDelete
  8. standard la, nak gambo cantik memang kena tunggu lama. hasilnya wajib cemerlang, kalau tak memang nak kena mandi racun rumpai la cameramen tu.hehe

    ReplyDelete
  9. dayu, xder tjumpa ghost ker istana lamer tu?hikhik maner tahu kang nnt tgk gmbr tetiba ader makhluk lain menumpang masuk..kui2..jgn marha yer juz joking

    ReplyDelete
  10. rasanya, cam setiap minggu je sesi photoshoot... dah feeling artist dah ni. hehehe..

    amy nih nama je kawn2 ramai jadi photographer. tapi tak pernah nak amik kesempatan nak suh diorg shoot. malu la.... rela cari org tak kenal. hahahahaha....

    ReplyDelete
  11. sure cantik hasilnya shoot kat istana lama tu kan. wohoo kenapakah si ekwan menten kuwos? atau mata sy sudah juling?

    ReplyDelete
  12. gamba yg belakang tiang separuh tu nampak seram. takuttt (-_-")

    ReplyDelete
  13. erk apa kat blkg u dlm pic tu...huhu

    ReplyDelete
  14. dayu oo dayu.. meh la bgtau lokasi istana tuh. sy sgt terpikat nih! mau outdoor di sana juger ^-^

    ReplyDelete
  15. ekh ekh ekh cam kenal je tempat ni..iza pun outdoor kat sini umah belah laki...mmg besh..ramai sgt2 pengantin time tu..tak terkira...

    ReplyDelete