12 August 2009

alahaiiii....

Dalam rasa suka tu, timbul gak rasa 'eerkkk?? hmmm??' Hah.. tu lah yang rasa bila tengah sesak2, penat2, lenguh2 kaki berdiri dalam LRT yang padat di petang hari, tiba-tiba ada insan mulia bangun dan 'kak, duduk lah.. ' dan bila ko jawab 'eh takpe dik' pastu dia jawab semula 'takpe lah, sian akak pregnant kena diri' Hah...pe tindakan refleks korang??

Haruslah tidak menolak rezeki kan. Ingat dekat ke dari Masjid Jamek nak ke Bukit Jalil tu, dah org offer, maka dengan tersengih-sengihnya saya duduk dengan sopannya.

Tapi tengah-tengah menghitung 'lagi bape stesen nak sampai ni??' Mata jeling-jeling perut sendiri. Alahaii.. dah terserlah ke kebuncitan ku ini?? Ohh.. buncit sgt ke?? Nampak sgt ke perut aku?? Macam-macam soalan muncul beb. Rasa nak je gi tanya kat budak yang berhati mulia tadi yang bagi tempat duduk kat akak yang kononnya pregnant ni tapi sebenarnya mengandungkan lemak semata 'dik, apa yang buat adik kata akak pregnant dik?? perut akak buncit sgt ke??' Tapi dayu waras lagi beb, tak kan dia nak malukan diri sendiri. Lagipun mana boleh lepaskan seat yang amat berharga tu. Maka simpan dalam hati jelah persoalan itu smua.

Takpe..takpe, dah nak puasa dah ni. Akan dimanfaatkan sepenuhnya. Akan puasa sungguh2. Nak kuarkan polisi lah. Takde nasi di meja semasa majlis berbuka puasa. Kalau en suami saya yang masih maintain kurus lepas 2++ bulan kawin tu nak makan nasik, tapau je nasik putih. Leceh ok mau masak nasi setakat untuk dia. Tapau sudah. Semoga cita-cita ko berjaya dayu. Kena gigih ok, jangan nanti ko yang gedik-gedik ajak dia gi bazaar borong macam-macam pulak sudah nanti. Insya Allah tidak. Bazaar2 kat area opis ni juga akan cuba dijauhkan.

Mari penuhkan stok biskut dirumah, agar tak lah nanti malam-malam asyik goda suami 'yang, nak burger otai'

*bagi yang bertanya.. Istana lama tu terletak di JB ye, kat area depan JOTIC, depan Waterfront..kalau bagitau photog, sure derang tau lah. Favorite wedding photoshoot tu..
*ayah nano meninggal petang semalam, sama-sama lah kita sedekah al-fatihah ye

22 comments:

  1. hihi..takpe pose nanti diet abis-abisan..salam takziah utk keluarga nano

    ReplyDelete
  2. morning dayu..

    huhu..sape la budak yg berjiwa mulia itu erk dayu.klu hari2 jumpe budak tu pon bagus gak erk..mesti die jagakan seat untuk dayu duduk.tp klu da bebulan2 perut dayu still mcm tu..parah gak erk..kire "tipah tertipu la ni.."

    xpe..pose da dekat kan..same2 la kite manfaatkan ok..salam..

    ReplyDelete
  3. chaiyok dayu...!
    :)


    p/s: innalillahi wa inna ilaihi raaji'un..alfatihah..

    ReplyDelete
  4. alahai kelakar gile okeh part mengandungkan lemak tu..

    semoga berjaya ye..saya dah macam gv up..hehe

    ReplyDelete
  5. rilly: mmg kena diet sehabis2nya.. takyah buka.. hahaha,pastu mati kelaparan...kurus tak gsk

    roy: tu lah pasal..nasib baik seminggu ni je naik LRT, kalau tak mmg kantoi la...kandung lemak je actually

    hariza: tq..will do my best!!

    naja: hahahahah...lemak tepu..alah,jgn give up lah babe..usaha lagi, belum tiba rezeki kita..nanti ada lah tu

    ReplyDelete
  6. wakakaka...kelakar plak bce entry ni...dh nmpk mcm org pregnant ke dayu?? mulakan misi berdiet dgn segera...hehehehe...

    ReplyDelete
  7. adus.i'm facing the same problem too dayu.perot moncit tahap max.haha.kene pakai barut kot?ngehngeh.ayah nano meninggal?innalillah

    ReplyDelete
  8. heheheh... chaiyok dayu..;) bulan pose ni kiter diet habis-habisan tau... jom jd slim balik.. hhehehe..;)

    ReplyDelete
  9. dayu tgk dlm gamabr tak lah buncit sgt tapi tak tahu lah kalu tgk face to face :) takpe kamu tetap sweet. takziah utk nano sekeluarga.

    ReplyDelete
  10. haha mmg kelaka gile la dayu cite psl ngandung lemak tuh...dayu pkai baju apa?blous ke?

    takziah utk kuarga nano..AL-fatihah

    ReplyDelete
  11. salam dayu,

    err bukan ke biskut pun bule membantu penambahan lemak?? kih3

    ReplyDelete
  12. emm.. perasaan yg pelbagai, suka+malu+geram+sakit hati+tak kesah..

    ReplyDelete
  13. Alamak tak habis lagi sah tertekan send .. kekadang baju yg kita pakai tu yg buat kita nampak mcm menggandong ;p pasal tu akak tak suka beli baju yg ade ropol kat perut ;) ko pakai baju ape .. he he

    ReplyDelete
  14. alahai dayu. taktau nk ekspres feeling suka ke sedih. hihi. apa2 pun semua tu rezeki kan.

    alah selagi leh makan, makan je lah. sok2 dh takleh mkn kena kontrol, barulah terkulat2 kepingin :P

    ReplyDelete
  15. haha dayu, mana tau masin mulut adik tuh nanti ;)

    ReplyDelete
  16. kat mana exhibitionnye tu dayu?

    wuaaa tah2 budak tu ada kuasa psikik pastu bleh scan baby dlm perut u :)

    who knows :p

    ReplyDelete
  17. takziah tuk nano...

    dayu, semoga berjaya tuk berdiet di bln puasa..hehe..

    ReplyDelete
  18. kakak maria pernah hadapi situasi mcm ni..waktu tu sumer member dia yg ada kat situ semua tak puas hati..haha..die senyum je smbl ckp "itula korang rugi tak gemuk mcm aku"...heheh..lawak biarpun pedih utk d telan kan..

    ReplyDelete
  19. hehe...ingatkan betul dah ada isik.betul kot, pegi la check.hehe

    ReplyDelete
  20. tu lah kan,nampak gaya mmg dh melebih sgt lemak ni
    kena amik tindakan drastik ni
    kalau tak..bahaya ni..

    tapi mana tahu kan, doa jugak tu..
    mintak2 masin mulut adik berhati mulia tu..*amin*

    ReplyDelete
  21. isk sanggup ke tak makan nasik ni..err if me, tade punya! huhu so far d only thing i do kalo nak tahan perut ni is minum herbalife je la..tp skang ni baru sedar ada product yg lebih bagus..usana..hik2, so alang2 dah bam2 balik ni kawin punya pasal nak try gak la minum shake usana

    ReplyDelete
  22. jangan le skip nasi. rugi tau.

    :))

    ReplyDelete