25 August 2009

badan ohhh badan

Ohhh, tahap kesihatan merundum jatuh. Jatuh bergolek-golek.

Tambah pulak sedang berpuasa ni, badan menjadi sangat lemah. Rasa nak je gi telan fresh orange bergelas-gelas. Tapi gigihkan diri. Jangan lembik sangat.

Ohh, pening kepala adalah ditahap melampau. Gara-gara tak tahan rasa pening semalam, habis je buka, terus lelap. Jangan ko cakap pasal terawih, magrib ngan isyak pun aku langgar. Tak larat sungguh. Suami aku kejut suruh mandi pun aku tak layan, kejut suruh makan ubat, lagi lah aku buat tak tahu je. Terasa nak je hantuk kepala tu kat lantai.

Pagi ni jadik lagi.. tapi konon macam kuat. Gigih gi keje. Last2 kena call suami kesayangan mintak antar gi klinik. Arrrgghh!!! Aku benci tul, asal gi klinik je mesti badan jadik ok. Ilang lak rasa mencucuk2 tadi. Panas badan pun ilang. Hangin sungguh tau. Budget dapat MC dah, boleh tido puas2 kat umah, sekali kena patah balik ke opis. Nasib baik, pening kepala tu makin menghilang. Kalau tak, sure kat surau je lah...

Hari ni kena balik sendiri. En Ekwan ada meeting sampai pukul 8. Maka kenalah naik LRT nak balik umah. Ohhh, mengapa badan aku mcm ngada2, time2 ni lah ko nak meragam. Time aku tengah bersesak2 dalam tren ni lah, suhu badan nak naik. Sindrom kepeningan datang menjenguk. Ngan sakit pinggang nyer.. ohhh... ada 5 stesen lagi nak sampai ni. Tak larat, tak sanggup kang kalau tiba2 terbluek dalam tren. Ni apsal mual lak ni?? Pening je dah lah. Tak larat dah ni, turun lah jap. Duduk jap...lega nya rasa. Call en suami, bila cakap ngan dia tiba-tiba rasa nak nangis. Warrgghh!!! Cengeng sungguh...

Dah lah kena berbuka sorang2, kejam lah jepun tu. Orang puasa pun nak meeting malam2..

Dan, sekarang.. rasa nak masuk bilik, bukak kipas laju2, telan ubat.. tido..

*ada sahur makan megi ni kang

33 comments:

  1. ke sudah berbadan dua nieh dayu? hehehe...

    ReplyDelete
  2. mungkinkah dayu dilanda simptom2 berbadan dua???tak g cek ke dayu?

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum dayu.

    apa khabar?
    hope kamu was doing fine.
    bulan puasa ni mcm2 lak dugaan yer.
    be strong ok..

    ReplyDelete
  4. morning dayu..

    kasihannye dayu,kene kuatkan semangat ok.ntah2 dayu da ade isi kot..hihi..mane tau rezeki bln ramadhan ni kan.

    roy harap kamu cepat sembuh erk dayu:p

    ReplyDelete
  5. jaga kesihatan badan ye.. :)

    ReplyDelete
  6. siannye kena naik lrt..time2 pose naik lrt mmg meloyakan..dptkn rehat cukup2 ye dayu..

    ReplyDelete
  7. ::hai kak hidayu..puasa gak ker?urmm..kena hati2 ngan keadaan skrang..btw..take care::

    ReplyDelete
  8. sudah berbadan dua kah? hehe
    take care

    ReplyDelete
  9. semoga dayu kuat dan cepat sihat.

    ReplyDelete
  10. erm, letih kan kalau badan meragam time pose2 ni..sabar eh dayu :)

    ReplyDelete
  11. hi dayu...
    Ntah2 dayu dah berbadan dua kot...
    Hihiihihhhiiii...
    Kalau lah betul TAHNIAH fa ucapkan..
    Just take care !

    ReplyDelete
  12. 2 simptom² berbadan 2???
    adakah udah berdua??
    take care urself...=p

    ReplyDelete
  13. sindrom dah ada tu dayu. lalalalaa..takpe, sabar..sabar..apa pun, banyak minum air masak or air jarang org johor kata. kurangkan ais. ais lemahkan sistem badan.

    selamat kembali cergas utk memasak bagi en.ekwan ;)

    ReplyDelete
  14. dayu >>> ntah2 kamu sudah berbadan 2...silalah chek ye...hehehehe

    ReplyDelete
  15. dayu tak sihat bersebab kot. amy pun duk letih camtuh gak tapi maybe sebab nak peod.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. confirm! ;)

    ape ape pon take care yer dayu..jgn lasak2..pasne dlm lrt mesti ada org kasik can duduk punye ;)

    ReplyDelete
  17. klu betul..tahniah..

    *sy dh 8 bulan..naik komuter pergi balik..blh bayangkan? Allah saja yg tahu...sy kene kuat!

    ReplyDelete
  18. hakkk...

    saya beranggapan spt mereka di atas ini....

    ????

    semoga sihat anda cpt kebahh

    ReplyDelete
  19. hohohoho
    heheheeheh..*apa punya reaksi lah ni*

    alamak,kamu smua sungguh aktif menghantar komen
    tak sempat i ank reply u
    sempat publish je

    insya ALLAH..belum membuat pemeriksaan bersama doktor lagi
    tapi tanda2 semakin jelas kan
    kena carik masa lah

    semoga badan ni akan kuat..
    nak menempuh puasa ngan kesihatan yang merundum jatuh ni

    ReplyDelete
  20. kakak.pegi check doc la kakak :)

    get well soon akak!

    ReplyDelete
  21. memang ramai yg tak sihat badan skarang.. jng lupa makan ubat ..
    klu ade isi' pun ape salah nye kan :) take care!!!

    ReplyDelete
  22. tu la dia dayu..sama la cam kita..
    tp kita tade la pening2 tu, just for these past few days sakit teruk kena satu package..(nasib tak kena h1n1 huhu)..pastu dgn lenguh pinggangnya..ya ampun..and yg tahpapenya bleh rasa loya waktu mlm..

    i also haf no idea whether ni tanda2 ke or ngade2 huhu..takpela sesame la kita berserah je la kan :)

    ReplyDelete
  23. dayu..semoga cepat sihat ok..

    kalau betul bagai disangka..

    sy ucapkan TAHNIAH dayu..

    :)

    ReplyDelete
  24. jaga kesihatan elok2.
    kalau betul berbadan dua, tahniah in advance k!!! :D

    ReplyDelete
  25. cpt g chek dayu..kompemkan...
    lagi² pose ni..ibu+bby kene jaga..ckup khasiat semua..*hehehhhh

    jgn biakan hidup anda diselubungi misteri :p

    ReplyDelete
  26. uiks...dayu..
    heheh tanda2 baik tu..baik cepat p check..mane tau..rezeki raya

    ReplyDelete
  27. dayu, tolong elakkan makan panadol buat sementara ok? tahan aje pening tu... air gas pon jangan minum.... nenas lagilah elakkan.... banyak-banyak minum air suam.... kalau perlu buka puasa, buka aje...

    p/s : eh, nasihat macam kepada orang peknen aje kan?? =p

    ReplyDelete
  28. dayu... cepat la publish hasil pengesahan doktor...
    nak tumpang hepi nih...

    ReplyDelete
  29. yeayyyyyy.. thn ni dayu leh pose penuh.. hohohoh..;P

    ReplyDelete