04 July 2013

Laci di pejabat

Sekarang kan semangat adalah sangat berkobar-kobar untuk menyusun dan atur segala benda kat sekeliling aku ni. Dan disebabkan dalam seminggu masa lebih banyak dihabiskan di pejabat, aku banyak mulakan dengan barang-barang kat opis. Dan aku mulakan dengan laci kat bawah meja ni. 3 tingkat dan harus dimanfaatkan sepenuhnya. 

Dulu sangat serabut je. Serabut sebab aku main humban semua benda dalam tu. Atas meja penuh, dalam laci pun penuh. Memang super unorganized aku ni.

Bila dapat kesedaran, terus aku carik segala sumber percuma yang ada kat opis ni untuk susun elok-elok laci aku tu. Ingat nak bawak cutlery tray IKEA dari rumah, tapi sebab semangat membuak-buak tak sabar nak tengok laci tersusun rapi. Aku balun je apa yang ada kat opis ni. Dan yang melambak-lambak kat opis ni hanyalah kotak A4. Manfaatkan lah.

dan inilah hasilnya. asal ada namanya ni.

penuh dengan segala makanan.

Tiba-tiba rasa macam nak 5S kan bilik aku ni sepenuhnya. Tapi masa macam tak mengizinkan je. Takpe, marilah siapkan keje segera dan boleh mulakan operasi buat tag. Banyak barang nak kena label kat rumah tu. Eh, opis aku tak nak buat pertandingan laci terbaik ke? Kalau ada aku nak upgrade laci aku ni. Over. Dulu masa kat opis lama, penat AJK pesan suruh kemas, suruh susun kau buat tak tahu je. Sekarang terlebih rajin pulak.

Inilah namanya anjakan paradigma *peace*

*aku dah berjaya kemas kabinet dapur aku (bahagian bawah). tak sia-sia cuti Selasa lepas. Puas sungguh rasa hati. weekend ni kena kemas bahagian atas dan balkoni belakang. 


2 comments:

  1. yang best ada botol SHAKLEE disitu.hihihi gigih dayu...

    ReplyDelete
  2. Wah, kemas,, meh tlg kemas my desk jugak..

    ReplyDelete