21 September 2008

KL sesak siot

Hari ni pasang niat nak beraktiviti menghabiskan duit sedangkan duit bukan banyak mana pun. Tapi sebab 23hb dah gaji kan..tu yang tak rasa bersalah nak habiskan sisa-sisa duit yang ada. Lagipun adik ku di Kedah itu telah dgn baik hatinya men'transfer rm300 ke akaun akaknya kan..makin menjadi-jadi la rasa tak bersalah tu...
:minimo_28:
nafsu shopping mengatasi segala-galanya *mintak ampun*

Sasaran pertama haruslah SOGO kan. Punyalah ramai manusia kat Sogo. Sesak. Tak selera nak shopping mcm ni tau. Dah la mcm takde yang menarik. Terus terbantut cita-cita *selamat duit den*

Arrgghh!!! Takde maknanya duit nak selamat kalau dah sampai Sogo. Bila takde mood nak shopping terus ajak uncit gi secret recipe. Reserved table untuk berbuka pose. Nak makan 2 orang je tapi order mcm nak makan 4 org *cemut kita ni sama je kan, kuat makan*
:bofu_12:kalau boleh semua yg ada dlm menu tu nak di order *kalau la mak tau kita membazir mcm ni uncit, mau kena ceramah 3 ari, tau tak*

Sementara nak tggu waktu berbuka, kami melintas jalan dan masuk ke Alinas, konon nak survey kain nak buat baju nikah. Sekali terus terbeli baju melayu uncit ekwan *taun ni baju dia kaler coklat, tak sama la theme color kita*
Arrgghhh!!! Kita yang nak shopping, sekali dia gak yang membeli. Selalu tau jadik gini.
Tak kira, next week kena gak memborong!!
:minimo_24:
nak kasut baru!! nak handbag baru!!

*owwhhh lace di Alinas sgt mengoda!! harga masih lagi di dalam kemampuan lah, wlaupun uncit kata 'walllaweehhh!!!*

16 comments:

  1. kalu pi sogo time² cenggini,memang sesak ler.seme orang baru dapat gaji. aku dah shopping sblm pose itu hari.

    ReplyDelete
  2. hmmm...dayu lace nak beli kaler pe?
    lame dah tak shopping kat sogo...
    memikirkan nak travel pon terase malasnye:D

    ReplyDelete
  3. penyu: ilang mood nak shopping sebb padat sgt sogo tu, nk beli awal2 takde duit lak *sadis je rasa*

    cheryna: nak beli kaler white cream/peach..kami gi naik tren je,lagi mudah

    ReplyDelete
  4. Hi dayu....
    Selamat berkenalan...
    I mmg ofismate rinie...
    U kawan die yer???
    She is nice girl yg pernah i kenal...
    Sgt sopan santun & peramah...


    Hurmmmmm beli cincin risik & tunang sekali....alang2 dah shopping tuh beli jer terus....senang kan?

    ReplyDelete
  5. hi dayu..
    akak kan kalau org ramai pun tak selera nak soping tau.. smua nmpak tak best jer...

    erm sama la kite nak cari kasut & handbag baru nie....

    ReplyDelete
  6. ajat x soping lagi.
    tgg gaji.
    seb bek x blk kg thn ni.
    mlm raya pn bleh soping.
    sah2 jln x jem =)

    ReplyDelete
  7. ~ dia dah start shopping ekh?? syoknya.... mesti sakan nih. hikhikhik... ~

    ReplyDelete
  8. next week? next week lagi la sesak cik dayu oooi.. klu nak shooping ko kena ambik cuti time weekdays,
    klu weekdays mesti selesa cikit bershooping :)

    ReplyDelete
  9. I plan nk pegi sabtu ni. sure lg sesak kan. jgn mimpi le yun dpt kasut kat sogo. size I selalu sold out je

    ReplyDelete
  10. effa: i kenal rinie dlm blog je, dah agak dia mesti ramah kan..
    selamat bertunang ye..bile majlisnya?

    kak dyla: bila dh ramai sgt kerumun kaunter tu,mmg terbantut la hajat nak menyelongkar sama...

    ajat: tak balik kg taun ni? abis tu raya kat ne?? KL ni ke?? apsal?? *sedih owwhh*

    amy: nak shopping tp terpaksa ditangguh sbb kepenuhan manusia kat SOGO tu

    kak elly: nak amik cuti yg susah tu, kalau dulu kat Maju senang arr nak menyinggah..nak tak nak next wiken je lah

    yun: i pun ingat nak ke jusco OU je next week, kat sogo mcm takde yg memikat ati

    ReplyDelete
  11. hahaha..dasar perot taff jugak kalian..bayangkan kalao kita berempat kua mkn..harus laa xcukop ruang nk tarok makanan :)))

    ReplyDelete
  12. Dayu..kawen cepat2 sket..pas kawen msti laki yg nk kene tanggung baju ray n kasut raya bagai tu..hahhaha..jimat laa duit..cepat sket kawen okeh..hahahaha

    ReplyDelete
  13. time nak raya mmg ler sosak yang oii... klu akak tak pregnant jalan shopping mmg totap.. kaki la kate kan.. syok ooo... :)

    ReplyDelete
  14. cemut: sedangkan berdua pun dah tak muat meja, kalau berempat, sendiri imagine lah *hahahaha*

    cikpid: kalau dapat laki yg nak tanggung smua, best la. kalau dia suruh beli sendiri gak,redha je lah*nanges*

    kak naza: hoho..akak pregnant dah, perut dh besar tak bleh nak jalan2 shopping, biar wani gi shopping ngan ayah dia je

    rilly: boleh tak shopping tp duit tak abis??

    ReplyDelete
  15. wow.
    betuah ade adek cmtu,
    meh nk jdkan adik angkat ley?
    :p

    ReplyDelete