22 April 2009

biarlah lebih berangan-angan kan, kalau ada org sudi nak tunaikan, girangnya rasa hati

Pe punya tajuk lah si Dayu ni letak. Agak-agak pe yang dia nak tulis pagi ni erk?? Mcm dah takde keje je, sedangkan bos dok tanya je 'hidayu, quotation bile bleh kuar??' dan dayu akan jawab 'ptg ni saya edar' Jawab dgn yakin lak tu. Mmg lah yakin, tgh tggu boss sign je surat tu. Supplier smua dah ready. Malas sebenarnya buat keje2 quotation/tender ni, nak layan call2 supplier. Layan ayat-ayat membodek derang.. *tak bape suka..tak bape suka, tp ada skit suka lah..skit je*

Oppsss sorry, terciter pasal keje lak. Layankan je lah ye..

Ok..ok..Fews day before adik sepupu ku yang comel itu, telah meng'mms kan beberapa keping gambar kepada akak sepupunya ini melalui hp En Ekwan. Hp dayu sengal. Ikut suka hati dia je. Time dia rasa nak terima MMS dia terima, time tak nak...dgn sombong nya dia rejected. Maka, kena lah dapatkan khidmat bantuan hp canggih En Ekwan.
(motif: en ekwan, tak nak bagi saya hp ke as one of the hantaran???)

Here presenting my Big Day Official Baker: Ayu & Laily from CharmBakers

Bakal-bakal doktor yang berbakat buat Kek+Biskut Raya+Muffin. Hebat siot korang, akak bangga korang boleh membuat kek, akak makan reti lah. Dah lah comel-comel belaka.

Dan sesungguhnya, kakak sepupu mereka ini mengidamkan sesuatu yang begini di hari perkahwinannya nanti.


Ye!! Dayu nak cupcakes tier *bestnya!!! bestnya!!*. 3 tiers jadik lah. Kang ber'tier-tier, sape nak perabih cupcakes tu. And the top, kita letak 1.5kg buttercream cake sudah. Fondant mmg lawa, tp sgt manis lah *dan juga sedikit mahal*

Dan mereka berdua, telah came out with few idea yang menarik. Dan dayu pulak telah berkata 'Ly buat je lah camne, akak caya je lah kat ly ngan ayu. Mesti korang buat lawa-lawa kan untuk akak' Dan dgn baik hatinya mereka berkata 'untuk cupcake hantaran akak, kitaorg bagi special, free' Ohhhh..terima kasih. Akak sgt berbesar hati. Tq..tq...

*en photog juga sedang sibuk mencari masa untuk outdoor photoshoot kami. macam2 konsep dia bagi suruh kitaorg pilih. pening den...mu pilih kan je lah amrul,kitaorg turut kata je...

16 comments:

  1. wah... murahnya rezeki dayu. siap dapat cup cakes free.

    ReplyDelete
  2. besnye,
    nk jd akak derang gak bley dayu?
    ekekke..
    :p

    ReplyDelete
  3. wah free..kamu beruntungnya dayu..cupcakes mahal tau..fondant lg la..huhu tp wmalaupun mahal, nafsu tu mmg suoh mintk yg mahal2 blake..tp bile free, alahai sonotnye

    ReplyDelete
  4. amy:
    alhamdullilah, rezeki dtg juga
    dh ujung2 ni
    ada org nak sponsor, rasa gembira hati

    ciare:
    ni je lah pun
    yg lain smua sendirian berhad
    tp tetap syukur

    nano:
    nak jadik akak derang gak??
    isskkk..
    mana bleh..
    nanti tak cukup tgn derang nak buat kek untuk sepupu2... :)

    yana:
    fondant untuk hantaran je yana
    kek kawin ni buat buttercream cupcake je
    fondant manis sgt lah..

    ReplyDelete
  5. Dayu bes kan ade sedara sepupu sepapat mkcik2x y murah hati...bes bes bes

    ReplyDelete
  6. wahhh murah rezeki nak kawin :)

    ReplyDelete
  7. wahh dpt sponsor bestnya..untung dayu

    ReplyDelete
  8. tahniah2...ahak...apelagi...pau lah cupcakes tu kasik kitorg sket...nyum2...

    ReplyDelete
  9. rezeki org nak kahwin
    saya aritu pon cam tu
    last2 minit ramai la yg nak menaja
    wakakakaka

    ReplyDelete
  10. sila enjoy setiap detik menjelang hari besar tu.hehe...hari besar tu nanti pasti dan sangat kompom akan jadi permulaan yang indah indah belaka.hehe...terjiwang la plak.hehe lagik

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah
    rezeki muncul di hujung waktu
    biar kecil mana pun sumbangan org
    terima je dgn ahti terbuka
    dgn berbesar hati..

    *ye, nak nikmati sisa2 hari hidup single ni dgn senang hati

    ReplyDelete
  12. kek kita dari orang yang sama..:)

    ReplyDelete
  13. bestnye..aku nk gak tau nnti..hahaha

    ReplyDelete