05 April 2009

saya penat *nak setel cepat*

Penat lah.. penat dah nak siapkan hal kawin ni.. cepat lah selesai. Boleh berfikir secara normal semula..

*permohonan nikah ekwan dah selesai. esok minta kawan dia amik kat pejabat agama maran and pos it to us. so bila nak start kamu nyer dayu??*

Dan hari ini juga telah membuat lawatan tapak ke kawasan perumahan pilihan untuk menginap selepas sah menjadi suami isteri nanti. Ohhh, yang ini semua keje En Ekwan, saya hanya menurut perintah. Lagipun mana lah mahir area KL ni, dia dok sebut nama2 tempat tu, asyik jawab 'kat mana tu yang??'

Bermula dengan Desa Petaling.. Ohhh, rumah di sana agak murah. Tapi sana sgt packed lah. Kawasan cina lak, hmmm...tak bape berkenan...

So beralih arah ke Bukit Jalil.. iye, yang ni mmg jatuh hati. Taman Puncak Jalil. Rumah teres dua tingkat around RM 450-500. Sangat lah memuaskan. So, kena called the agent untuk confirm kan semula.


Ye kami memang mahukan rumah teres. Tak nak biarkan Vito dan EG parking sepah-sepah entah kat mana *tuan EG lah yg terlebih concern* Tu yang macam sanggup duduk jauh skit. Asalkan murah. Dalam KL ni mana nak dapat teres harga gitu kan.
Tapi takde lah jauh mana. 25KM je. 15min je ke KL *hari keje pandai-pandai lah tambah sendiri masa tu*
edited: sudah call agen-agen yang kitaorg amik no dia semalam. huhu, melalui agen, rumah ni harganya adalah RM600-650. Kena carik direct owner lah... sebab member dah dapat RM 500 je

Gara-gara potong benda ni saya sakit pinggang. Nak harap tunang saya tu potong, entah bila dia nak potong. Suruh print ni pun kena remind berkali-kali.
*dayu tengah mcm jeles sebab design kad ekwan lagi menarik+best*

32 comments:

  1. siyes ke dayu....mao juga dok rumah teres kat sana..kalu gitu reganya...

    apa nama taman, x de no call byk2 lg ke dayu....mahuuuuuuu...

    ReplyDelete
  2. dayu...rm450 eh?? area mn tu? jom kite bjiran! hahaha...nk tau juge..mau cr umah selepas bkahwin ni...

    ReplyDelete
  3. area taman puncak jalil tu memang sangat murah, tapi aku kena keluarkan sikit dari area situ sebab time pagi pagi hari bekerja keadaan sangat pack.kalu gerak awal dari rumah memang selamat tapi aku biasanya akan berpatah balik jalan yang sama selepas antar wife ke tempat keje beliau.terpaksa dapatkan jalan alternatif nak elak dari jem.huhu

    rumah teres memang aku sangat berkenan dan seperti yang tunang ko cakap tu, keadaan lebih selamat berbanding apartment ngan umah flet.nak parking pun takde rasa susah ati.hehe

    ReplyDelete
  4. wah murah jugak yek rumah area situ..anyway cantikla kad kahwin itu..nak satu..

    ReplyDelete
  5. murah tu dayu 2 tingkt sewa cenggitu..hurm cepat grab..tu kad belah ekhwan ek..cantik2..sbb merah putih..hehhehe..yana pun dh rase penat nk pkir hal akwen ni..bile la leh setel cepat2..xlarat dh

    ReplyDelete
  6. murah giler dayu...ade y petang ni g round sane tgok umh tu kan...jgn terkezut klu sok sok bukak pntu umah tgk kita bjiran plak..pehtu le ler wat desperate housewife versi puncak jalil lane yerr..

    ReplyDelete
  7. ~ murah jugak rumah kat Bukit Jalil ekh? jauh jugak la cik dayu nanti nak g kerja. :P ~

    ReplyDelete
  8. kira murah la ye..kami nk menyewa umah sebelah buleh tak? kosong lg ke umh sebelah kowang? hehehe sebok ajer

    ReplyDelete
  9. dayuuuu!
    nyaris2 je nak duduk situ dulu.
    mmg murah2. rumah pun baru2.

    tapi, suami sy macam was2 nak tinggalkan sy duk sorang2 mase dia pi keja. sbb area situ mcm sunyi sikit, kan. jauh dr bandar pulak tu. kalau dua2 keluar dan balik rumah masa yg sama, tade masalah rasenya. huu

    ReplyDelete
  10. dayu .. umah kar rawang nie pun murah gak .. RM 600 tu ko boleh dapat banglo ;)

    ReplyDelete
  11. dayu umah kamu dgn umah tunang gap 2 minggu ekk..

    ehh..kawasan umah tunang u tu..mcam penah lalu lah..hihii

    ReplyDelete
  12. wah !
    dayu, kt kuantan ni,
    klu rumah teres area dkt2 ngn bdr biasenye 600 ke atas,
    klu cari ceruk2 kg sket dpt la 500 ke bwh tu,
    wahh sama harga lak cam kat kL
    apekes ni?
    grrr..

    ReplyDelete
  13. cumelnyeeee kad diee..mayb sebab merah putih....so kaler naik..^_______^...wahhh..best nye dh dpt umah..

    ReplyDelete
  14. dayu..my big bro dok kt puncak jalil tu gak..hahaha..memang murah sewa situ..hehe..mane tau pasni kalo i pegi umah my bro,leh singgah umah u..hihihihihi

    ReplyDelete
  15. jom kita ramai2 duduk sana
    boleh buat komuniti wifey blogger

    petang2 kita jogging sama2 keliling taman..
    takpe, takde anjing berkeliaran..

    jom lah

    ReplyDelete
  16. Murah tu ntuk harga umah teres.....
    amik ajelah..
    To empunyer blog http://anyambakul.blogspot.com/ : blh x tolong addkan sy ???Saya suker baca blog awak dlu...longsha_135@yahoo.com
    TQ

    ReplyDelete
  17. dayu...kite berminatla umah tu. murah sgt affordable... bg kontek leh?

    ReplyDelete
  18. eh2...lupe2..heheh

    letak aemi syazwani dh le...kalo letak biskutrajin pon xpe...hehehehe

    ReplyDelete
  19. wah..murah jugak sewanya..
    all the best to both or you..
    ;p ;p

    ReplyDelete
  20. yeke dayu??murahnya. ciare nak no contact ejen@tuan umah bole x? sbb kebetulan mmg nk cari umah sekitar situ...

    tlg reply kat blog ciare ye...mekaseh..:)

    ReplyDelete
  21. i stay situ ;) PUJ 7...byk lagi rumah2 kosong area sini tp tu lah susah nak dpt contact owner, sume agent dh sapu...owner2 yg i kenal pun sume nak jual, alang2 beli jer terus...harga between rm200k - rm250k...yet sewa murah gila sbb ke dalam sikitkan...selamat mencari!

    ReplyDelete
  22. warghh dayu nmpak nyer kamu mendahului kami.. kami memg dh survey2 rmh di puncak jalil..harga pun ok di tambah mr zoey nk cr rmh bwh... sng parking and x crowded.

    ReplyDelete
  23. takpe Dayu..bawa bersabar..plan masa btol2..sure boleh. Nieza blom pun sign borang nikah!! En.tunang ku payah sgt nk dapat cuti..huhuk!

    ReplyDelete
  24. dayu
    kitapun lepas ni sewa kat situ.
    Kita kat PUJ 2. Berjiran lah kita nampaknya

    ReplyDelete
  25. allamak, kau ada terasa ke dengan aku punya komen semalam? aku saje gurau gurau senda jek.hehe bukan apa, sindrom lupa ko tu pernah jadi gak kat aku seperti diceritakan sebelum aku kawen ari tu.hehe

    ReplyDelete
  26. huu.. murahnya rumah teres range gitu..best nyer..

    ReplyDelete
  27. hye dayuuuu..hehe..lama sangat rasanyer tak drop comment kat sini... sekarang ur turn pulak busy kuasa sepuluh siapkan wedding preparation kan.. hehe.. apepun... enjoy it k.. mmg seronok prepare kawen ni even penat cikit...[banyak sebenarnyer....:-)]

    btw nurul pun tgk cari rumah ni... araound KL mmg confirm la takkan ade.. kalau ade2 mana tempat yang okay tu silalah bagitahu nurul yer... hehe...

    take care dear... :-)

    ReplyDelete
  28. dayu leh tak bg no agen tue..mail me masita@ltat.org.my

    ReplyDelete
  29. dayu kad en ekhwan tu cntik la...cmni leh suh en ekhwan design kan...siyes...

    ReplyDelete
  30. eh..eh. mcm kenal je rumah tu. abang saya n family pon sewa kat situ. mmg murah sewa nya. 450 je. rumah pon ok luas je.

    ReplyDelete