21 April 2009

nasib baik la buat sendiri, kalau tak .. jawab lah

-Hari ni adik sepatutnya kena jahit semula bekas operation dia, tp telefon abg dia yang bertanggungjawab menghantar dia ke klinik tak jawab2 lah pulak-

Ye, beberapa hari lepas mak sms 'long, kad tak cukup'

Hah.. tak cukup mak aku kata. Dah bagi 300 dah. Masih tidak cukup. Pastu terus call tanya, nape tak cukup?? untuk sape je lagi mak nak bagi??
Pastu mak kata 'dalam 250 je lagi cukup lah' Pastu mak kata 'ayah lah, kata nak sikit je, sekali dia yg dah guna byk'

250 je mak aku kata.. Haiiyyooo, bape ramai lah mak ayah nak jemput agaknya ni. Takpe, along paham perasaan mak ngan ayah, 1st time buat majlis kan. Along layankan je lah. Bape lagi nak?? 250.. baik, nanti saya print lagi *memotong kad lagi la aku jawabnya*

En Ekwan kata 'mak bagi kad kawin mcm edar flyer ke yang??'
-bagitau mak..bagitau mak-

*nak gi SSF lah. tiap hari tgk dia dari opis rasa geram lak. nak ushar mini jar yan rm2 tu lah. betul ke 2 ringgit je harga dia?? kalau betul nak gi beli lah..*

28 comments:

  1. bnyk tu jemputan dayu...xpe!tetamu dtg bersama doa

    ReplyDelete
  2. hehehe dayu...biasa la tu.mak ayah kita ramai kenalan kan...memang la begitu...ayah elly yg tempah 3000 kad pun masih ada yg komplen tak dijemput..hai laa..nasib lerrr

    ReplyDelete
  3. hahhaha...besa la dayu...1st time anak kawin...kalu boleh 1 malaysia mak ayah ko nk jemput!

    ReplyDelete
  4. wahhhhh....
    Berapa jemputannya dayu...
    X pe lah...

    Lagi ramai lagi meriah suasananya nti...hihihihihiii

    ReplyDelete
  5. ekekke..
    sabor je la
    org tua mmg cmtu
    nak2 ni 1st time kenduri ank dia kan?
    abes sume org nk jemput
    sila jgn salahkan dia..hihi
    na standby je 1k..

    ReplyDelete
  6. yeye..xpe..kita bg mereka rezeki...insyallah tuhan pertambahkan rezeki utk kite lg.. hik...flyers pon x byk cmtu...

    ReplyDelete
  7. hehee..biasalah tu
    1st kenduri..parents mesti excited
    nak jemput suma org kalu boleh
    tp..make sure makanan cukup ye
    pening nanti ;P

    ReplyDelete
  8. hai dayu ok lg 250 xckup..yana ni 1000xckup..mmg tempah baru la..dh jadik bnyk version pulak..huhu mmg mak bapak ni sgt bersemngt 1st time buat kenduri lg2 ank pompuan tunggal

    ReplyDelete
  9. farah:
    betul lah, ramai yg dtg
    makin byk doa restu kita dapat kan
    -amin-

    elly:
    huhu..byknye mak pak elly buat kad
    mesti meriah sungguh majlis elly dulu
    lg2 kat kampung kan
    org johor kalau kenduri mmg meriah sungguh...

    zek:
    hahahahaha
    kalau satu malaysia dia nak jemput
    baik aku buat je iklan kat tv3
    *ko ingat ko erra fazira??*

    effa:
    entah la effa
    tak tahu lah bape ramai jemputan parent i ni actually
    layan kan je lah

    ReplyDelete
  10. ihiks...
    gtu lah semangat parents bla ank nk kawen tau...
    vangga gtuuuuu...
    xpe layankan sajork...
    ala dayu pn hepi gk kan kan kan...

    moga semuanya berjln lancar ye dayu...*wink*

    ReplyDelete
  11. hahahha..mcm bg flyers yer ayah mak ko..apsal flyers x smpi kulai ag nih..kehkehkeh

    ReplyDelete
  12. waaahhh tak cukup. tibe2 sendiri nebes takut tak cukup gaks.

    minijar tu 2.20 dh kan? aritu kite gi :D kite pon nk gi ssf carik bunga pahar hehe

    ReplyDelete
  13. gulp!
    tak cukup eh?
    ish..saya nih order 500 je pulak tu..hahaha.
    xpe2..nnt dh smpi Malaysia kena kira balik..
    *dah start migrain
    **dayu, nak mintak permission tampal blog kat my blog list..can ah?

    ReplyDelete
  14. darlee:
    tu lah pasal
    tp derang mmg dh fobia pasal makanan
    dulu time tunang tak cukup
    so kali ni mmg dh siap sedia
    mak kata ' biar lebih jgn tak cukup'

    yana:
    tu lah. baca yana kena buat lg 1000pcs
    rasa mcm takut gak
    takpe lah yana
    berversion pun tak kesah
    bukan org yg sma dpt kan

    ayue:
    mak ayah exciter terlebih
    anak dia pun excited gak
    tp lagi gemuruh lah dibuatnya
    tgk may ayak yg begitu
    tp mmg layan kan je

    pid:
    rileks la beb
    awal lagi ni. nak gi carik hadiah dulu no hal
    kad lambat pun tak pe
    ~la la la la~

    fizz:
    pe?? dh 2.20..
    issskkk naik rege lak dia
    takpe2..kena gi beli cpt ni

    feela:
    isskk..pe nak mintak2 izin ni
    kasik link je
    no hal nye

    ReplyDelete
  15. bnyknyer jemputan...10 kemah tak cukup tuh...

    ReplyDelete
  16. hahaha...
    cam saya ni kenduri pertaman dan terakhir..huhu~

    ReplyDelete
  17. tul tul nasib wat sendiri...cam kes iera gak..mula2 tanya ayah nak baper..ckp nak 400 jer n lain panggil mulut or call...udah nyer xcukup n top up lagi n lagi..last2 iera geram terus photostat ..gasak lah..kui kui kui

    ReplyDelete
  18. kah kah kah ade ke dia ckp kat mak ko cam tu ;) ko ckp je kat mak ko dik .. hu hu lawak lawak

    ReplyDelete
  19. ekwan nih wat lawak..bgtau mak.ngadu ngadu hahahaha

    ReplyDelete
  20. fashya:
    kalau dah tak larat
    copy je lah..tpi setakat skrg ni
    masih larat lg lah

    bozzo:
    yeah..tu lagi satu hal tu
    entah mak ayah ni terpikir ke tak pasal khemah ni

    iera:
    heheheh..mak ayah excited terlebih
    tapi layankan je lah iera
    kalau dayu dh tak larat
    mmg photostat je lah jawabnya

    kak elly+yun:
    tu lah pasal
    bleh lah dia melawak kan bakal MIL dia tu...
    dh bgtau pun kat mak
    mak gelak je dgr

    ReplyDelete
  21. ya ampun...ramainya....:)

    msti ur mom excited sgt tu...anak 1st kawen kan..

    kalo cam kite ni, hampesss..anak bgsu..org dah xlrt nk dtg..miahahahahahaa ^_-

    ehh dayu, da dpt ke umah kat Tmn Pnck Jalil..ciare da dpt...berjiran lah kita nti yek :)

    ReplyDelete
  22. wah besar2an kot ni majlis dayu..mesti meriah kan..ada umur sis sampai ok..

    ReplyDelete
  23. Dayu kite rasa bekas lilin kecik sgt RM2 ada la kat SSF tu..yang lain mcam 2.50 above jer

    ReplyDelete
  24. seronok pulak baca pasal persiapan org nak kwaen nie.. =)

    akak saya kawen bulan 6 ni..so dia pun tengah bz jgak sekarangni..bila tgok dia, saya rasa kawen ni mcm susah je..byk sgt benda yg kena di uruskan..

    ReplyDelete
  25. meriah nya..kad untuk sy..huhu..

    ReplyDelete
  26. wa wa wa musti ramei neh. akak incek liquid dlu dh hbs ikhtiar x cukup kad last2 terpaksa photostate jek. ahahaha.

    sbb last2 minit. x menyempat nk tmpah lg. hee.

    ReplyDelete
  27. ohhhhh nak kawen ke??

    taknak jemput i keeeeeeeeeeeeeeeeeeeee???

    i boleh jadik tukang pass telur.

    ReplyDelete