27 April 2009

Hari Kalori sedunia, dan juga Membeli-belah macam barang tu percuma je

tak gemuk kah dayu?? gemuk lah itu... -nasib baik saya tinggi, selamat lah skit-
lengan dan peha tu mmG nak carik gaduh la. penat berusaha nak kecilkan diameter dia, tetap gitu gak... *geram..geram*

Sabtu lepas menghabiskan masa di rumah Min. Beliau balik bercuti, meninggalkan suami di UK untuk menunggu waktu melahirkan. Kembali smula ke tempat dulu kami sama-sama bergelintangan, terbaring, terbongkang study sampai tengah malam. Ohhh.. ada skit syahdu lah...

Dan aktiviti makan adalah sgt melampau..

Dgn nasik lemak, sphageti, muffin, cupcake.. Bape byk kalori pun tak tahu lah..
*pastu sibuk kata dayu gemuk...yg gi kasik aku makan byk2 buat pe???*

Nasib baik ada aktivit ke Stadium Melawati. Ohhh, ada Metrojaya Warehouse Sale. Iye, kami serbu beramai-ramai. Tapi sampai sana, self service. Masing-masing bawak diri sendiri. Dayu dan Ekwan telah berjaya menghabiskan duit dgn gemilang. Amik barang mcm free je. Berkenan je, amik sumbat dalam plastik beg yg besar bagak tu*yg mcm Ikea nyer tu* Bila Ekwan sound 'berat dah lah yang, londeh bahu org bawak beg ni'

Ohhh..baru perasan. Beg itu sudah penuh rupanya. Tapi yg buat berat adalah, gelas-gelas dan jug2 yang ibu ku asyik ingatkan suruh beli. Nasib baik tak beli set pinggan *takde yg lawa* Tapi Dayu terus berlari-lari gi entrance amik satu lagi beg. Hahahahahah. Ingatkan nak stop. Boleh dia gi amik satu lagi. Pastu Ekwan kata 'dah lah ni.. penat dah'

Dan sebagai bakal isteri yang tak nak derhaka, dengar kata. Dah jgn beli lagi. Dan tanpa disuruh En Ekwan kata 'esok-esok lah sambung pulak' Huhu, tak sempat esok. Balik je dari Shah Alam terus gi SSF, nak memborong mini jar lagi. Merasa lah mengangkut kaca-kaca tu ke kereta.

Sampai umah En Ekwan kata 'ni lah sebab org tak nak dok apartment. awak klau shopping tak reti skit, ni nak angkut naik ni, bape trip ni?'

Huhu..2 trip je... hahaahahahah...
*tp mmg seksa ok, nak bwk brg2 naik umah*

-ohhh, rumah sewa ku itu penuh dgn brg dayu saja. mintak ampun housemate sekalian-

14 comments:

  1. haah dayu..saye pon p warehouse sales kt s.a tu..sempat sambar perfume n crocs..huhuh

    ReplyDelete
  2. 2 kli missed metrojaya sale ni...huhu!murah giler vavi tol ke Dayu...?

    ReplyDelete
  3. hah! itu pasal aku memang tak kenan umah flet mahupun apartment.hehe...masa bujanng dulu memang duk apartmen tapi sengaja carik tingkat bawah sekali, senang balik dari tesco bawak banyak barang.hehe


    semua barang dah siap beli ke? Stadium melawati ada warehouse sale?sampe bila?

    ReplyDelete
  4. gigih ko soping Dayu..poket x barai ke?

    ReplyDelete
  5. uwaaaaaa camne leh terlupa pasal warehouse sale tu.padahal pegi s.alam dah smlam..uwaaaaa

    ReplyDelete
  6. intan:
    crocs adalah murah kan, byk untung lah membeli crocs
    tp yg lain biasa2 je

    farah:
    takde lah murah mana..tp boleh lah
    senang nak memborong bawah satu bumbung

    bebel:
    mmg dh rasa seksa kalau dok apartment
    kalau nak angkut katil, peti ais smua nanti lagi lah..
    sbb tu teres menjadi pilihan..
    barang??
    masih ada yg belum beli
    *mati aku*

    pid:
    barai dh poket aku
    bocor makin besar..duit kuar mcm air pili bomba dah
    *mati lagi la aku*

    ReplyDelete
  7. ala dayu gi eh. kite nk gi tp tgk org parking melimpah sampai luar. malas betul nk berebut parking.

    ReplyDelete
  8. wahwahhh borong sakan nooo..uuuu xsempat nk pegi..mmg ada cdg nk pegi tp sibuk cuci umah smpai longgar lutut T____T

    nak kasot nak handbag nak macam2..uuuu +____+

    ReplyDelete
  9. YAP...aku pun pi......huwaaaaaaaaaa.... seronok... :) kekekekek... :)

    ReplyDelete
  10. wahhhh shopping ker dayu...syok nyerrr

    ReplyDelete
  11. owh.. tetiba sue rasa diri di shah alam plak.. tp realitynya jauh beribu batu dr shah alam.. dulu pernah g sekali, time tu sue tgk sume dok beli cadar je.. sue xbeli pape pon.. kak dayu, xdela nampak gemuks pon.. sedang2 saje org ckp.. sedang2 sedap.. ooopss..

    ReplyDelete
  12. x pe...roomate dayu kompem memahami...dalam hati diorg..'x pe...sat g nak pindah dah.'...haha...jahat saya...ampon

    ReplyDelete
  13. takpe...rezeki bakal pengantin baru tu ;)

    ReplyDelete
  14. hahaha makan la selagi boleh kakak!
    lepas ni diet abeh2 :p

    ReplyDelete