11 November 2009

lagi sekali,tajuk adalah tidak ada

Rasa sudah lama tidak memjawab tag. Tapi pagi ni *hahaha,kantoi, pagi2 bukan trus buat keje, berfoya2 jugak yg diutamakan* bila bukak blog Khai, dia tinggalkan amanat suruh buat tag tu. Dalam keadaan yang macam sedang malas *bukan macam, mmg kenyataan* buat lah..

Dia suruh tulis bagi org baca, pe tgh buat currently... Maka, ini lah hasilnya,

1. Sedang makan kurma dan gajus *nak anak menjadi bijak kononnya..usaha beb, usaha* sambil buat surat nak antar kat JKR PD, nak gi mengukur jalan selagi larat, sebelum perut membesar tahap maksima *kesian sama saya, kuar 5 report je taun ni*
2. Sedang gelak layan lawak2 tak bermanfaat pakcik2 kat keliling ni.. giler lah mcm ni. Tak jadik keje aku, asyik gelak je *matilah, rosak minda anak aku kat dalam ni*
3. Tengah pikir, tengahari ni nak beli buah buat pencuci mulut, selalu makan buah ciku je.
4. Merancang perjalanan pada 20- 23 hb nanti, ohhh, aktiviti sangat padat. Semua macam masuk kategori wajib kena hadir.. oohh, jangan pinggang aku buat hal sudah nanti..
5. Mengira-gira baki duit yg ada.. uuiihhh, lagi 2 minggu baru gaji... aarrgghhh!!! Tapi tangan tetap ligat klik kt kedai2 alam maya, dan menempah..oohhh!!
6. Sedang menunggu 2 parcel ..hehehehe *konon kata takde duit, meh sini aku lepuk skit*

Kucing kat rumah tu sedang cirit-birit. Alah..kesian sama dia. Makan pun tak mahu, kejenye melepek tido atas sofa je. Bagi makan pun tak nak. Tapi bila laki aku balik, berdesup dia berlari depan gate sambut org tu balik. Siap meleser2 lagi. Chaaiittt.. Pastu sambung tido kat celah lengan Ekwan. Bila aku dtg dekat nak manja2 sama suami sendiri, dia bukak mata jeling tajam je kat aku. Erkkk eleh binatang ni.. ko apsal?? Ko sedar tak, aku yg jaga makan minum ko selama 3 minggu ko duduk kat umah ni. Nak carik gaduh lak ngan aku, sekeh kang..

Ekwan gelak je tgk aku jeles ngan kucing. Tapi kesian punya pasal, malam td dia dapat tido dalam umah *dalam rumah=dalam toilet* Kata tak sehat.

*aci tak kalau gi tido jap, ngantok tahap maksima siot

10 comments:

  1. hehe ciann kucing tu dijeleskan...huhu..sabar yer mioww =p



    sama ar dayu...kite pon tak renti2 order mcm2 online..duit makin menipis tp parcel asik smpai opis je..huhuu =p

    ReplyDelete
  2. Parcel dr aku kah yg ditunggu tu??hahaha..nnti dh dapat habaq mai ok..

    ReplyDelete
  3. ciare: eheheheh, shopping kat terapi. alasan paling bagus untuk digunakan. shopping online, tak yah sakit2 kaki pusing satu mall

    pid: satu dr ko, satu lagi dr org lain. kata duit takde, tp membeli tak sedar diri

    ReplyDelete
  4. kuat cemburu ye:)

    mesti nanti baby penyayang orgnye. uiks...1st time dengar makan gajus jadi pandai. ye ke? amik petua dari mana tu?

    ReplyDelete
  5. dayu, yana pun sama..gaji lg 2 minggu tp hari2 dok tgk kedai online..pastu list down pebende nk bli..huhuh siap gtau fhmi nk bli aper bila gaji..ish2..nafsu2..bnyk bende yg que nk bli..hahaha

    ReplyDelete
  6. time tgh peknen jgn rapat sgt dgn kucing :)

    ReplyDelete
  7. puan dayu memang bagus. sangat rajin menjawab tag. ahaks. well..me bagi idea org-ngandung-yang-tengah-malas-update-blog. so, dapat la dayu update blog. hehehe

    ReplyDelete
  8. betul2 shopping itu terapi kan? HIHI..maka, mari bershopping online..hihi..alaa bile laa dpt pusing2 mall dgn dayu ni ;)

    ReplyDelete
  9. ish lame xtau prkmbgan mummy ni...sue pn lame xdpt mghapdate blogku itew..kakaka...besh kan dayu time scan baby..betui tu xkesah bb boy ke gurl yg penting sehat & selamat..

    takecare gal..muahh
    muahh tuk baby jg..=.=

    ReplyDelete