08 April 2011

Tempahan dibuka *berita terkini*

*PENAMBAHAN ISI KANDUNGAN TELAH DILAKUKAN. 3 DESIGN BARU TELAH DITERIMA. SILA BUAT UNDIAN. MAU YANG MANA.

Ini adalah entry berunsurkan pengumuman. Maka, sila beri perhatian ye smua.

Kan kita merancang nak ke Genting sempena Besar Punya Gathering. Walaupun sehingga kini tarikh adalah masih belum dimuktamadkan. Tapi takpe, kitakan fleksibel. Itu boleh kasik confirm kemudian. Tapi kita kan juga merancang nak mencetak baju untuk baby-baby blogger smua. Ingat?? Jangan buat-buat lupa ye kawan-kawan.

Dan terima kasih diucapkan kepada Onniey dan Yaya atas usaha mereka yang bersusah payah menreka design untuk baju berkenaan. Nak harapkan aku, memang entah pape lah hasilnya. Hasil perbincangan secara atas talian sebentar tadi, design ini telah dipilih. Design yang sama bagi anak lelaki juga perempuan. Lebih universal kan, lelaki sesuai, perempuan pun sesuai.

by Onniey: blogger baby 1st shirt

Dan yang di bawah ini rekaan Yaya:

Ohhh, aku rasa ibu-ibu patut tempah antara 2 ini.
barulah seragam ngan anak-anak

untuk si comel kita


Warna:
Warna t-shirt adalah masih belum dimuktamadkan. Hitam dan Putih menjadi pilihan utama. Tapi ini bergantung kepada material.

Harga:
Juga belum diketahui. Ini bergantung kepada kuantiti tempahan. Makin banyak, mesti boleh dapat lagi murah kan.

Maka, sape yang berminat untuk menyarung t-shirt ini ke badan anak anda, bolehlah buat tempahan sekarang. Aku bagi masa seminggu. Sampai Jumaat (8/4/2011) depan. Nak tahu berapa banyak nak tempah, so senang nak mintak quotation. Join atau tidak ke Genting, masih menempah. Tiada halangan, malah makin digalakkan. Bukan nak pakai sekadar ke Genting. Nanti next time punya gath, baby semua kita sarungkan baju ni. Barulah smart bila amik gambar ramai-ramai.

Tinggalkan nama dan size baju (ikut umur/S.M,L) kat entry ini ye. Sekian hebahan masyarakat dari saya. Okay..okay, as size ni macam susah skit kita nak tentukan.. ni kita bagi kemudian. Mintak onniey tanyakan size yang available dulu. Okay?

Saya yang menjalankan tugas.

*hah, jangan lupa war-warkan kepada yang lain. hebahkan kat blog korang jugak. pastu sila bagi nama kat aku ye.
** sape yang dah order, kira proceed je. cuma design je kita vote smula. nanti aku buat poll

40 comments:

  1. dayu, tarikh nak pegi genting tu dah finalize ke? kite ni xtau dpt g ke tak..may mcm bulan yg hectic je..hmm....tp ujung bulan tu mmg dah occupied dah. kalo join pon, ade ke org kenal kite? kite hanyalah blogger pinggiran T___T


    ;p

    ReplyDelete
  2. ko tolong amekkan size same macam cha. badan payin kan kecek. ehehehe

    ReplyDelete
  3. Dayu.

    ann & kaisya tak join tp masih nk tempah. Tapi boleh tak kalau ann bg ukuran je?

    ReplyDelete
  4. imaan, s lah kot. kena bagitahu gak s, m, l tu besar mane tak?

    ReplyDelete
  5. iza pon x taw lg boley join ke x...tp nk tempah baju gak...

    daku juga blogger pinggiran...meh kita nangis sama² ciare...

    T__T

    hikss!!

    ReplyDelete
  6. ciare: takde maknnay blogger pinggiran awak tu. UV sehari melambak2.. rayyan mau kah ini baju

    size ni akan mintak onniey confirmkan kemudian
    kira korng put in name je dulu
    size bagi kemudian
    boleh>?

    ReplyDelete
  7. dayu ..nak nak...mar nak tau untuk qaseh....macih2

    ReplyDelete
  8. lylie pn x join kot.....tp baju still nk boleh x?...kalau blh dpt bj color2 lg okey kn..hihi..demand aku.....klu kena pilih black or white prefer black kot..

    ReplyDelete
  9. bersemangat utk bigger gathering...ade atau tak..t-shirt mau order jgak.

    tshirt ni utk anak jer ke??
    mama papa xde eh...hihi?

    qaish haiqal - M kot
    (kalau ikut umur.... saiz 1tahun atau 12-18 bulan)

    ReplyDelete
  10. nk jugak bj walau pon tak dapt join sbb sy di kuching srwk.. :(

    ReplyDelete
  11. err...nak tumpang..boleh ke? :) blog pun cabuk semcm..ke genting tu pun taktau boleh join ke tak..

    tapi nak jugak tshirt tu..nnti saiz, kita decide kemudian..
    tQ.

    ReplyDelete
  12. pegi ke tak..gue nk gk bju haha..

    ermm..cadangan ...pe kata bg UKURAN bju tuh...susah skit la ikut S,M,L ni..kdg ank kita debab, ank org slim tp umur sama..:)

    ReplyDelete
  13. nk tempah jugak..tp nak tau gak size...
    nk join idakle dapat..karang takut terbersalin awal kat sana susah la plak..

    ReplyDelete
  14. Dayu,nak jugak satu baju tuk Aqil yea...ye walaupun aku jua blogger momma picisan je..hehe

    =.=!

    ReplyDelete
  15. rayyan mau baju ini!!! -padahal maknye yg nak ;))-..walopon xkonfem dpt g genting.

    eh bape rm ni? rayyan umur 4 bulan setengah agak2 sesuai saiz bape ek...

    ReplyDelete
  16. mun tak pasti lagi boleh join ke tak tp nak jugak tempah baju..hhheeee
    mirza saiz baju 1 tahun le kot...takp asti s ke m

    ReplyDelete
  17. okay geng
    all orders are noted
    by next week (after 8/4)i will update the order list ok
    nanti kamu semak
    kalau ada order tercicir

    size akan dimuktamadkan onniey kemudian

    ReplyDelete
  18. dayu, afni rasa x dapat pegi la..sedey woo..date afni balik kl, x tally dgn possible date korg. tapi nak tempah baju tu satu untk dani bole x??huhu

    ReplyDelete
  19. sila kire utk Raisya Adrianna skali tau. nak kaler hitam plsss..:)

    ReplyDelete
  20. dayu I order utk mya selai.size mmg xmo sebut lg.tunggu measurement dulu lah.btw kt tshirt xde tulis nama baby ke? boh la kt belah blkg yer

    ReplyDelete
  21. My mom is blog-a-holic...
    how about my papa?? sedy la nati papa saya...hahahahha...:P

    ReplyDelete
  22. chop satu!
    nak saiz plg fitted.
    baru sheksi :D

    ReplyDelete
  23. dayu check blog yaya eh....
    ade design juga...kalau boleh buat pilihan design la eh....suke juga....tgk la...

    ReplyDelete
  24. dayu....alamak tak tau mau undi yang mane...mar follow je lah...dayu mar tak leh nak on fb jadi segale brite terkini tak leh nak tau......hheh

    ReplyDelete
  25. haloo..saya mau juga t-shirt tu.cool lah..size s pls..

    ReplyDelete
  26. naurah nak 1 jugak! yg hitam+hijo tue.

    ReplyDelete
  27. dayu!!!
    banyak nye terlepas since kysha masuk wad.huhuu..
    zuris nak gak ek.
    both.kysha dan zuris ye
    :)

    ReplyDelete
  28. cool nye..tapi saya tak ada anak..:((
    kawin pon belom..:((
    laki pon takdok...
    nanti kalau dah kawin..nak tempah bole?hehehe

    ReplyDelete
  29. dayu..mmg dh rambang mata dh ni..design sume santek2..

    Vote Des 1 & Des 3 by yaya..

    setuju gan hanna tambah ayat 'My wife is a Hot Blogger Mom' untuk kaum bapa...cool~

    p/s-harap2 kali ni sue dptlah jumpe gan hot2 mommy blogger sekalian..:)..InsyaAllah

    ReplyDelete
  30. dayu, afni vote design yaya yg no 3. even x join, afni nk jugak itu tshirt..huhu

    ReplyDelete
  31. jue nak design no . 1 dan no. 3.. 2-2 nak saiz S.. muatkan rasenya kalo Alif pakai saiz S.. :)

    ReplyDelete
  32. dayu...sha dh comment kat fb

    tp nak tinggalkan comment kat blog jgak la.

    qaish haiqal nak saiz yg suit budak 1tahun...so tak sure....

    M kot saiz nye.

    ReplyDelete
  33. mau juga..bole? :)

    untuk me and baby..

    ReplyDelete
  34. dayu..ana nk shirt utk aryan size kureng arif lak klu s,m....
    tapi utk bb 8 bulan..

    ReplyDelete
  35. Hehe..tau dr blog Kak Nurul..so terjah sini lak..Mar nak gak leh..hehe..ikut majoriti design yer..semua cun2..nnti update detail yer ek..insyaAllah klu takde aral melintang sampai la sane..kebetulan date tu sama ngan birthday husband Mar..hehe

    ReplyDelete
  36. Nak jgk!!!..so cutee...satu untuk sofea, satu untuk mama dieee..tp nak order katne ne dayu?..saiz pulak cemnoo...

    ReplyDelete
  37. dayu, nak order jugak! utk anak i rayyan :D

    ReplyDelete