15 April 2011

Blogger Baby Shirt: Sila Pilih Saiz Baju Anak Anda

Assalammualaikum,

Hai kawan-kawan, saya nak buat pengumuman. Nak mintak perhatian semua. Dan sila biasakan diri anda, selagi gathering di Genting Highland yang dijangkan pada 19 Jun 2011 tidak berlangsung dengan jayanya. Segala pengumuman aku adalah berkaitan dengan hal nak berkumpul di sana, dan agenda paling penting aku nak sampaikan hari ini adalah berkaitan t-shirt.

Order setakat ini adalah sebanyak 56 helai. Ada sape-sape nak order lagi?? Boleh cukupkan 60 helai. Untuk senarai, boleh refer entry terdahulu.

Dan kali ni aku nak mintak korang semua, terutamanya yang dah menempah untuk menentukan size baju yang akan disarung ke anak-anak comel korang. Seperti perbincangan bersama wakil pihak printing (yang diuruskan oleh Puan Onniey) size adalah ditetapkan oleh kita. Maka, setelah meng'google beberapa guide size, size ini dirasakan bersesuaian dengan size anak-anak di Asia (ni aku amik UK size ni)

Pilihan Saiz Mengikut Umur


Maka, balik ni sila ukur badan anak korang semua dan boleh pilih size. Kira size ikut umur lah ni. Bila dah tentukan size, korang komen kat entry ni. Aku mintak kerjasama korang untuk sertakan nama dan order number korang. Senang aku nak refer semula nanti.

Order number tu apa?? Sejak bila ko bagi order number ni dayu??

Order number adalah: Turutan nombor pada nama anda dalam senarai tempahan. Contohnya, macam Nano, Order number dia adalah 1. Reen pula, 2. Hah?? Paham. Bukan apa, senang aku nak rujuk. Kang bagi nama je, achik takut tersilah pulak.

Tempahan yang direkodkan:

1. Nano (Mika)

2. Reen (Fahrin)

3. Ann (Kaiyisah)


Dan satu lagi tugas korang, sila confirmkan nama anak korang yang akan di print di atas baju berkenaan. Dan sila cadangkan sekali nak print kat mana. Seperti biasalah geng, mana yang paling banyak dicalonkan akan dijadikan pilihan.

- Depan, right/left corner
- Belakang (ala-ala jersi)
-Lengan (ni ekwan cadangkan)

Tang harga aku tak boleh nak finalized, sebab order masih dibukak. Tapi setakat ini, pihak printing kata bawah RM25. Material yang diminta adalah cotton. Aku dah suruh Onniey mention awal-awal kat printing company tu, kita nak kain yang berkualiti dan selesa untuk baby pakai. Untuk urusan pembayaran tunggu pengumuman akan datang ye.

Ok, dah ini je hebahan aku nak buat. Ukur badan anak korang dan maklumkan aku segera.

Takde sape nak order lagi ke? 4 helai je lagi nak cukup 60 helai ni.

50 comments:

  1. balik ni nk ukur terus..ambik saiz bsr sikit sng pakai sampai besar hehe

    ReplyDelete
  2. dayu,zuris nye no 36
    36. Zuris (Maya Kysha)
    saiz 6m (anak gue kecik kemetot)

    vote nama kat belakang!

    ReplyDelete
  3. salam dayu.
    akak kak ima yg pm facebook dayu.
    hehehe..
    akak vote nama kt belakang.

    ReplyDelete
  4. dayu, afni punya order no 28.
    nama printing utk dani = IMAN DANI
    sain 12 months ok =)

    afni vote nama buh kat blkg ~

    ReplyDelete
  5. Fashya: No order 16 saiz 12M.

    nama ikut majoriti....

    ReplyDelete
  6. mau tempah la dayu.
    Easy(Ammar)-size: 12mth

    ReplyDelete
  7. salam..

    vote belakang

    46 - Myrule

    nama baby AmmarHafiy

    ReplyDelete
  8. NO ORDER : 20
    NAMA ANAK : ISYA

    vote nama kat belakang....

    ReplyDelete
  9. jue punye no. 38
    38. jue (Alif)::size 18 month
    cadangan nama :: kat belakang dan di lengan jugak..
    tulis---> ALIF ( single F )

    temkiu Dayu.. :)

    ReplyDelete
  10. Dayu,

    ana punya order no.53.

    Nama baby kat belakang n depan pun boleh.

    Nama yang nak dibubuh : Dani Emir

    sekian, tq dayu. :)

    ReplyDelete
  11. no.8 = Naurah
    saiz = 12 months

    vote nama anak kat belakang shirt (senang nak nampak. tulisan beso sket ehh. senang bace hihi. mcm jersi =p)

    ReplyDelete
  12. nak order jugak boleh..
    vote nama kat belakang..

    nama anak Azad Ryan's..
    please do my reply my order at http://ayuraza.blogspot.com or fb page : ayu raza..^^

    ReplyDelete
  13. wardah no.31. nama baby Haikal. size 18 month. nama ikut majoriti vote ok.
    tq dayu.

    ReplyDelete
  14. 18. Aziyana (Husna)
    size: 6 bulan
    printing : vote depan

    ReplyDelete
  15. dayu pja nye order ni tau...hehehehe

    12. Pja Makino (Mikhail)
    Size : 18 mths
    Kat lengan pn bagus gak...

    ReplyDelete
  16. dayu..size 18m yeee...^^

    nama anak : Azad ryan's
    size : 18m

    ReplyDelete
  17. no order : 23. Iza
    saiz : 12m
    print : belakang
    nama anak : HAZIQ
    *kalau boleh, nak print nama HAZIQ IMAN, tp takut tak muat pulak. so HAZIQ pun ok la..

    tq so much dayu.. :D

    ReplyDelete
  18. order no = 15.
    size = 6 months


    :)

    cadangan: nama dicetak di tepi. smart utk boy. tp kalo senang nak baca better kat blkg *mcm bukan cdgn jek ciare oi!!!. HAHA*

    ReplyDelete
  19. dayu ni eryna punye

    47. Fiza (Eryna)

    size 12mths. eryna ckp die nk nama kat blkg mcm jersi :P

    ReplyDelete
  20. tertinggal keretapi la..boleh lagi ke nk tempah?

    ReplyDelete
  21. dayu,

    ni ira nye order

    ira (Misha)

    saiz - 18m

    nama - ikut majoriti

    thxx.. :)

    ReplyDelete
  22. Asue : No Order 21
    saiz : 18M
    nama anak : Aqil
    print name : belakang

    ReplyDelete
  23. Nani: No order - 19
    Saiz -12M
    Nama anak - Kasih

    vote nama kat belakang....

    ReplyDelete
  24. nak order

    order no: tak tau
    nama : ainul ( Arreessa)
    saiz: 6mth
    printing: kt belakang mcm jersi..

    ReplyDelete
  25. saya saya

    No 7 Jiha (Aqeef)
    Nama kat belakang lah...ramai2 baby terkedek2 dr belakang tau dah anak sapa ehehehehe....
    size nak amek 18mths la

    tenkiu

    ReplyDelete
  26. Dayu, details below :


    Order no. = 3 (Kaiyisah)

    * Dayu, kalau muat wording tu nak buh full name [ALIA KAIYISAH]. Kalau x muat mcm yg atas tu pun dah okey*

    Size = 18mth
    Wording = vote kat belakang. tulisan nak BESAR so boleh nampak dari jauh. :D

    ReplyDelete
  27. erm, nak amek saiz 18 months, walaupon sofea baru 10 months..huhu..takpe la besar cket kan..2 cm je kan..

    Order no 45. Fitriah (Sofeea)-->dayu, nama sofea je ek..takde dable e..

    vote kat blakang jugakk...

    ReplyDelete
  28. salam dayu...

    order no : 9
    name 4 printing : Qaseh (vote kat blakang)
    saiz : 12m

    tq dayu!

    ReplyDelete
  29. Dayu, ni detail

    No.order: 42
    Nama anak: Ammar
    Saiz: 18m
    Nama: vote kat belakang

    Tenkiu :)

    ReplyDelete
  30. ni ana nyer :-

    No.order: 40
    Nama anak: PuteraMyrzaAryan
    Saiz: 12m
    vote name kat belakang

    *jika name anak tak boleh pjg..kabar2 kn ye +_+

    ReplyDelete
  31. nama tak boleh pjg ye..

    No.order: 40
    Nama anak: Aryan
    Saiz: 12m
    vote name kat belakang

    ReplyDelete
  32. dayu, mya punya

    no.order: 30
    size: 18month
    print name: mya zahra
    cadangan print nama kt blkg tshirt

    ReplyDelete
  33. hehe sebabkan anak jue besar walaupun br 6 bulan nak masuk 7 bulan so amek yg 12 bulan la kot dayu...

    print kat belakang
    Ar-Rayyan

    ReplyDelete
  34. dayu,
    order no 35.Rianna(Aisy)
    size : 18 month

    vote nama kat blkg or kat lengan.

    ReplyDelete
  35. no order = 11
    nama anak:uwais mirza
    saiz:12months

    vote nama di belakang

    ReplyDelete
  36. Yeaaa...

    Mar nak size utk 12months punye
    Nama tu cun kat depan right/left..

    Name : 'Aish

    ReplyDelete


  37. Order NO : 41 Mar@ZiEy

    Vote : Lengan / depan

    Name : 'Aish

    ReplyDelete
  38. Hannah. Order number: 48.

    Nama anak = Myiesha.
    (Kalau muat, tulis Farimyiesha).

    Size: 18 months.

    Vote nama kat belakang.

    TQ! :D

    ReplyDelete
  39. No.44 pRincEsS_N (ArYyaN)...size 6months..(Actually baby (3months ms tu..bntai laa bj besau sket..)

    Vote nama depan...

    ReplyDelete
  40. no. 13
    nama anak : qaish haiqal
    mama :sha

    saiz baju : 18m

    vote name kat belakang

    ReplyDelete
  41. wey sorry lambat update. hihi

    No. 2 = 12 Months

    jenuh aku ukur kat umah. last2 amek besar sket lah. bleh pakai lame sket. aahhaha

    name x kesah. belakang cun gak. macam stail jersi

    name kalau nak letak = Fahrin

    ReplyDelete
  42. dayu.

    jgn lupe kire raisya punye. no.29..

    nak nama kt blkg, & size 18bulan.

    ReplyDelete
  43. saiz 18m yeutk raina
    raina evaqairina ye

    si haqq tanya kid nak saiz apa

    ReplyDelete
  44. 24. Ayue (Mu'adz & Damia)

    Nama : Mu'adzFiras / Mu'adz
    Saiz : 18 months

    Nama : DamiaZulaikha / Damia
    Saiz : 12 months

    [nama klu x muat amek yg pendek je lah]

    Nama kat belakang cam jersi...

    ReplyDelete
  45. dayu sory lmbt reply....hihi....

    no 10 - saiz 18 month

    name kt belakng eh - alya sofea

    ReplyDelete
  46. Order no 4
    Size: 12M
    Tulisan kat belakang, IMAAN

    ReplyDelete
  47. Order #50 (50. nadxoxo (Lil' Zahin))
    Size 18months.
    Nama letak kat belakang baju pun cantik gak :)
    Terima kasih ya!

    ReplyDelete