17 October 2008

lembut lah wahai hati

*saya kini di dalam healing process, entry-entry di bawah dibuat bertujuan untuk memujuk hati, agar bisa memaafkan. semoga membantu hati ni melupakan rasa sakit itu. bukan kah dgn mengenang saat manis akan melupus yang pahit..harap ianya berkesan...*



Dari dulu hingga kini, kita selalu berdua..
ingat lagi, ke kelas berdua, abis kelas pegi makan cendol
goreng pisang seksyen 19, beratur panjang2 dlm ujan itu
*indahnya zaman muda dulu*

Pernah juga ponteng kelas bersama
*dulu digicam semua tiada, juga hp bercamera..mana hard copy gmbr kita zaman muda dulu?? kamu ada??*


Pernah kita sama-sama masuk lambat waktu final exam..
kamu lah, konon study tak ingat dunia sampai bgn lambat esoknya..
dan kita share jawapan..amat tak beretika kita saat itu kan


Dengan CAW760 itu kita ke hulu-hilir...sungguh berjasa dia.
berhujan bersama..seronok kan redah ujan
sama-sama kita berteduh bawah jambatan kat federal tu..
tak lupa juga time kena tolak CAW760 sebab tayar dia ilang angin...

Owhhh...time kamu menjadi amat marah
pertama kali kamu diam sangat bila marah, sebab saya langgar CAW760 kat tiang lampu
tertonggeng la kita berdua..bersama..
kemudian ngan selamba kita gi makan kat seksyen 24
itu dulu tempat makan favorite kita..kamu suka sgt paprik dia kan
nasik goreng kg dia yang ada serai itu..


Dan ingat juga lagi, lagu Can't take my eyes of you' jadik fav kita
tiap kali tengok wayang, kita suka sgt iklan carlsberg tu.
sama2 kita pakai ring tone itu *dulu polyphonic saje*

Iye..dulu saya suka+rajin buat kad untuk kamu..
setiap 15 januari, pasti ada kad untuk kamu, yg saya buat dgn gigihnya
*yang saya cedok design nya kat internet*
tak lupa juga valentine...
sampai kamu kalau dah lama saya tak bagi kad, kamu kata dah tak ingat pada kamu
*kamu manja*
kamu simpan lagi ke?? dah lama tak nampak


ada lagi ke surat-surat itu??
yang saya kirim untuk kamu time kita cuti sem??
*tu sebab saya boleh hafal alamat umah kamu di kg luit*
yang kamu bagi pada saya tiada sudah..
mak dah buang agaknya masa kemas bilik saya di johor itu

ingat lagi kan..time cuti sem tak sabar nak abis cuti
tak sabar nak balik shah alam nak jumpa kamu
kamu agak tak percaya sama saya dulu..kamu akan pegang sim-card hp saya
saya pakai kamu punya..*gedik kan kita dulu*


owwhh, dulu ada nasik lemak yg sedap di seksyen 2.
saya sanggup beratur nak beli..sambal paru dia amat sedap
pastu kita gi makan kat dataran belakang blue wave itu..
skrg sudah ada kedai kopi kat sana...

kita suka sgt duduk lepak2 kat situ, tengok org
kamu pernah kata itu adalah rumah tak berbumbung kita
kamu ingat lagi kan??

saya nak kembali ke zaman itu.. boleh??

17 comments:

  1. "make tertonggeng la kami bersame..."

    hihihi....tergelak plak sha bace part nieh (ish..kotor betul otak:)

    sowi dayu...jahat la sha nieh kan...

    lembutkan ati, k!:D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. So romantic lah...
    Bila hari langsungnya ni???

    ReplyDelete
  4. dayu~
    bestnya idup kamu kan....

    ReplyDelete
  5. hahahaha...
    that was so sweet!!

    p/s : got something happen ke??

    ReplyDelete
  6. sesungguhnya ssaya dlm process healing..
    all these for helping me for forgiving...
    i need something for forgetting the wrong, kena kenang zaman2 indah bersama...

    that the purpose for this entry
    tiada lain

    ReplyDelete
  7. ye cik dayu..
    cik aishah PTR kat teknik tanjung puteri..
    baru 1 tahun 10 bulan..
    hehehehehe..
    cikgu mutalib ade lagi...
    kamu PKA ke??
    cikgu helena dah ke Jabatan Pendidikan Teknikal, Putrajaya..
    dah naik penolong pengarah dah dia skang...
    i also start to love SMTTP... (",)

    ReplyDelete
  8. indahnya memori... jgn lupakannya...

    ReplyDelete
  9. byk nye kenangan dia bsama :) manis2 kalau ingat kan.. cemut ngan tunang br je stahun gitu kenai..kenangan xsebanyak dayu.

    ReplyDelete
  10. la...kak dyu..nape ni?jgn cedey2..meh sini meh cite kt sy meh..ehehe...tp bagusla dh maafkan..

    ReplyDelete
  11. indahnya kenangan dulu dulu kan?hehe...moga kembali ceria

    ReplyDelete
  12. syok lah plak baca pasal dayu nih...tetiba jer tersengih sendrik.....terigat kembali gak kenangan saya sendrik..huhuh

    ReplyDelete
  13. kita pun suka mkn nasi lemak seksyen 2 tu laaa...rindunye...begedil dia yg the best ever...dap dap dap

    ReplyDelete
  14. wahh..
    akak! sangat gile sweet :)

    gado2 tu kan rencah kehidupan.
    semua tu bagi akak ngan dia lagi kuat.
    da nak kawen pun kan :)

    ReplyDelete
  15. sonoknye baca kisah cik dayu.. erm jgn sedey2 ek.. :)

    ReplyDelete