31 October 2008

Imbau Kenangan : S&B

Saya kena gi Kelantan & Terengganu. Kali ni mmg betul, nak serah tapak kat kontraktor
Maka terpaksa tak dapat join gathering S&B ahad ni. Benci tau!!!
Oleh itu, saya tak suka. Sebab saya yang beriya merancang program perjumpaan bersama bulanan itu. Apa kes organiser tak datang ni??

Oleh itu, saya nak buat sesi mengimbau kenangan bersama mereka. Sebab saya amat teringin nak duduk bergosip dgn mereka Ahad ni, tapi kerana tuntutan kerja, semua impian belaka *ayat poyo dayu dah kuar*

Belakang(L-R): Salwa, Dayu, Pijan, Min, Pa'a
Duduk(L-R): Cat(dibatalkan penyertaan kerana khianat), Zuray, Jong, Ummi

the girls: kami sewaktu berusia 21 tahun. baru tamat diploma.
beriya amik gambar ramai-ramai kat studio, konon takut nanti tak jumpa dah lepas diploma
*akhirnya smua kat UiTM tu gak, muka2 ni gak ko ngadap 2-3 lagi*

celebrate birthday salwa & zuray kat mc'd *yg ke bape?? tak ingat*
tapi time ni masih diploma -muda belaka lagi tau-

our first vacation together kat Pangkor *setelah hampir bertahun merancang, berkali-kali membatalkan program* lepas tamat degree ,konon meraikan kemenangan setelah bertungkus-lumus 5 tahun di UiTM sebelum masing2 jadik giler layan dunia keje pulak
percutian 3 hari 2 malam kami yang amat menyeronokkan
Apsal ko sorang je gelek mcm tak ingat dunia ni dayu??
-December 2006-

kami dalam KD Jebat kat Pangkalan TLDM kat Lumut, sementara tggu feri nak bawak kami ke pulau, pihak TLDM bawak kami tour kat markas derang
rasa sgt eksklusif ko, siap van TLDM dtg amik kitaorg lagi kat jeti tu
*thanks to Pa'a, kata officer Palapes kan*

kami dalam bot nak snorkelling
*cerianya masing-masing*

ni lak tour dalam Istana kat Lumut tu sementara nak tggu bas nak balik KL
kami mmg dpt lawatan tahap VIP lah, siap bilik tido smua kitaorg dpt masuk, bukan setakat masuk, siap golek-golek lagi *again..thanks to pa'a*

our 1st gathering lepas tamat zaman bergelar student di UiTM on Min's Engagement *saya sudah berjaya menambah ketembaman di pipi*
-Jan 2007-

and then on salwa's engagement. time ni mostly smua dah bertapak semula ke KL.
senang nak ketemuan, namun masing2 dah byk komitmen lain. bukan mcm zaman student,ko cuti, aku cuti.. bila dah keje, masing2 ada schedule sendiri
-Julai 2007-

Then masing2 start gedik, semua sibuk nak kawin. Ni 2nd wedding of S&B. It's Umi and Wak. 1st is Pa'a+Mozek on Ogos 2007 *lupa scan gmbr lah*
-September 07-

Latest wedding of S&B: Helmi + Yazmin *min used to be s&b mother, skrg Sal amik alih, tapi lately Hana amat berkaliber nak jadik s&b mother..hahahahaha, hanya kami yg tau*
-Jun 2008-

Semua dah beralih fasa kehidupan, berubah status juga rupa fizikal *tekanan yg amat ini hal*
Tapi semoga kemesraan+keintimam kita tetap maintain kan, walau nanti ko dah beranak 3..bdn juga sudah tak seramping dulu

-girls, jgn smpai tak jadik vacation kita tu-

edited:
tak jadik gi kelantan sok, gi lagi 2 minggu time TNC projek terengganu. so esok bleh gossip ngan s&b

11 comments:

  1. ahaks... nak letak gmbo masa diploma tapi mcm segan lak sebab muke sgt sengal...huhuhu

    ReplyDelete
  2. best nye..rase macam masuk memory lane aaa dayu...

    * dayu, nape ranmbut tuh slalu cantik je? camne jage?

    ReplyDelete
  3. ~ bila imbas kisah2 lama, cam best jer. especially time belajar. semua benda tahu nak happy2 jer, kan?

    kenangan masa kat U dulu tak se'best kenangan kat sekolah. ~

    ReplyDelete
  4. gambar2 itu mmg sangat memori....

    ReplyDelete
  5. besh kan ada kwn2 ppuan yg sekepala...

    ReplyDelete
  6. eiza: alah letak je lah..untuk kenangan sendiri gak kan

    cheryna: mmemory tetap yang terbaik lah, lelagi kalau yg indah2 tu kan. lawa ke rambut tu?? biasa je lah sha..jaga biasa2 je

    amy: ye..kenangan kat sekolah lagi best, tapi kat U ni dia sweet lebih, kata cinta ku berputik di sana kan..

    mala: memang, dah la softcopy byk dh ilang sbb hardisk lappy lama corrupted dah..nasib baik dah print

    eliya: ye..mereka adalah kawan terbaik yg saya pernah ada..luv them so much!!!

    ReplyDelete
  7. semoga persahabatan korang kekal hingga selamanya....

    frenship forever!!!

    ReplyDelete
  8. uish.
    sampai ada yang dibatalkan penyertaan eh kak? :)
    hehe.

    bestnye tgk gambar dulu2.
    hee muke akak maintain je.
    tp dah berisi sket kot skang ni hee.

    whatever comes pun,
    friendship remains forever kan :)

    ReplyDelete
  9. yuzz: ye..itu impian kami, nak berkwan sampai ke tua, kalau bleh sampai ke mati

    yonna: ye..dia telah ditendang keluar dr group, sbb dia ibarat duri dalam daging..menyusahkan, buat org huru -hara..
    ye..akak sedar akak dah tembam...

    cemut: gmbar lama yg paling berharga tau

    ReplyDelete
  10. dayu, apa kes yg jadikan aku potential mother the time u wrote this entry..? aku sendiri da lupa.. hahaha... tp, rindu nk g vacation~ :)

    ReplyDelete