07 July 2009

he is my obsession

Sedang berbaring di bawah comforter, biasalah kalau kat hotel. Mana tahan sejuk. Kena lah jugak berselubung. Cuba menghubungi suami pujaan tapi tak berjawab. Dia sudah tido mungkin, lepas kenyang telan nugget dan daging burger sambil ber'3G ngan bini dia tadi agaknya. Nasib baik 3G kat Mersing cemerlang. Kalau tak tambah haru lah...

Iye, citer pasal suami saya lagi. Memang. Memang dah takde citer lain dah. Tak minat kat benda lain. Kepala asyik fikir pasal suami sendiri je. Walaupun sepatutnya skrg ni kena study pasal kes esok. Tapi apa yang dayu buat adalah layan tgk raw pictures dia dan suami mengedik sebulan lepas. He is my current obsession. Maka, kalau ada yang tak berkenan, pepandai lah amik tindakan lanjut ye. Pilihan di tangan anda. Tiada sebarang unsur paksaan diamalkan di sini.

Sila buat ulasan sendiri. Tuan punya badan malas nak komen lelebih.

mmg bukan saya sorang yang ada laki. tapi yang nyata laki saya hanya SATU
yang saya sayang sampai mati

ini dia yang sedang saya rindu separuh mati. 60 jam adalah sgt lama.

Ada yang rasa meluat. Tapi sedarlah. Selagi tak rasa sendiri. Tak kan boleh faham. Bukan hanya rasa yang ini. Semua benda. Selagi belum kena kat diri sendiri, memang smua akan boleh kata macam-macam. Cuba kalau dah rasa... diam terduduk la.
Walau hanya 3 hari, rasa sangat lama. Sangat berat hati nak melangkah keluar rumah tadi. Sayu je rasa. Jalan keliling rumah..

sedaya cuba menjaga kebajikan suami kesayangan. dah sebulan, siap mandi je baju dah kat depan mata, jangan esok menjajau carik baju keje sudah..

tiba-tiba 'bila album nak siap ni??'

36 comments:

  1. pedulikkan je la pn dayu ape org nak kata..anggap je die jeles.. tp da lumrahkan, berjauhan dgn org tersayang akan buat kt separuh gila..:)haha..

    ReplyDelete
  2. ala siannya kena berjauhan plk ek..em biasala yg tak dok tempat sendiri takkan merasa apa yg kita rasa kan..biarkan mereka je k..sianla cik uncit 3hari tak dpt mkn masakan isteri tercinta...

    ReplyDelete
  3. wah ader jugk org cam gtu..tgk yg bernama 'guest' ni bg comment cm jeles jerk..haaahha..xper la dayu, abaikan org lain..mulut org mmg xblh nk tutup..kita yg xkeruan ni org xrasa

    ReplyDelete
  4. sbr ye dayu....x semua org suke apa yang kite suke...abaikan je...janji kite bahagia..ye tak??

    ReplyDelete
  5. dayu, abaikan mereka..

    kita layankan perasaan ini

    ReplyDelete
  6. isk..isk..
    mesti dia jeles sbb lom kawen tu..
    :P
    takmau tulis nama betul lak tu..kesian dia..

    p/s: org yg rendah hati camni klu dilayan makin menjadi..

    ReplyDelete
  7. biasalah dayu..xsume orang senang tgk kesenangan kita..
    yang mereka nak dengki napa...dah kita sayang laki kita kan kan kan....lebih2 lagi pengalaman pertama merasa hidup "HALAL" ni...
    sonokkkkkk

    terasa lak windu ngan laki aku ni membuak2...hehehe

    ReplyDelete
  8. dayu....sabar jer laa kita mmg tak boleh puas kan hati semua org. kalu org dh dengki tu dayu jgn layan. nurul pun arit u terkena ada org komen kat cbox ckp mcm2 tp wat tak tahu jer dayu. kalu di layan hati kita pun sakit hati. diam diri lebih baik. sabar dayu ye :)

    ReplyDelete
  9. lalats??
    ishkk..
    dah muak xyah msuk blog ni..
    yapedaaaa..
    dengki tol..
    huhu :p

    ReplyDelete
  10. kite pon tgh tgu album..yeay this weekend nk balek amek albummm ^___^

    ReplyDelete
  11. hello..suke atilaa nk citer psl laki ke..psl ape ke..xnk baca xyah g blog ni..

    kecoh ek owang ni dayu..lps tu x berani lak tu letak nama n link..muahahhaha..

    ReplyDelete
  12. Abaikan ape org lain nak kata. Biasa la tuh, bile kita bahagia, mesti ada org yg tak senang duduk. Huhu..

    ReplyDelete
  13. biase lh tu dayu...dia x rase ape yg dayu rse...w/p sy ni blum kawen lg tp rsenye sy pun mcm dayu jgk kot..x sanggup brpisah lame2 ni..jgn layan org cm tuh..ok..peace...

    ReplyDelete
  14. sila ignore orang-orang itu..:)

    ReplyDelete
  15. ada jugak yg iri hati...

    biarlah dayu....

    yang penting kita ada LAKI..kuikui

    ReplyDelete
  16. ekhh elehh... asal lah diorg nih nak dengki2 lak. lantak lah kan, laki Dayu. and blog dayu. yang diorang tak suka tuh kenapa. pedulikan lalats2 itu...

    ReplyDelete
  17. Alah Dayu... biarlah 'guess' tu nak cakap ape. Kita punye blog, sukati kitala nak tepek citer aper kan?
    Yang die dengki sgt pesal? Saper suh bacer yer tak?

    ReplyDelete
  18. hiks hiks rileks jer cik dayu! kekekek there are plenty out there who wrote about their obsession everyday! and this is a personal blog! and you are sharing your life stories... kekekek soo sile pedulikan guest guest anda itu :)

    ReplyDelete
  19. ala dayu... buat dek je kat dorg yg dengki tu... sememangnye ramai yg cemburu kalau tgk kita bahagia.. jeles sbb tk dpt le tu... hihihi :D

    unlike my case, rasanya my spouse yg skan slalu pegi outstion *sigh*

    ReplyDelete
  20. biarkan je org centu...
    xyah amek port...

    dia dengki sbb dia xleh rasa bahgia macam yg kak dayu rasa skang nie...
    [tetibe... ayt nk psiko.... muahahaha]

    (^_^)
    senyum slalu ye kak!!

    ReplyDelete
  21. biarkan mereka itu...
    mmg lain rasenyer jadi isteri kan...hanya kiter2 jer yang tau...hehe

    ReplyDelete
  22. Betul tu dayu...
    mgkin DIA x der laki kot.
    satu lg mgkin JELES ngn dayu...
    jgn di layan sgt.nti buat serabut jer fikiran..

    fa pun separuh gila gak bila berjauhan ngn hubby tercinta...tapi x der lah sampai jd gila kan...hiihiiiii

    So, abaikan jer lalat2 tu semua...

    ReplyDelete
  23. ye..ye..terima kasih atas rasa prihatin akwan-kawan sekalian
    yang memberi sokongan padu dan juga pendapat bagi menghadapi masalah yg ntah pape ni..

    betul lah kan
    cara terbaik adalah abaikan saja rasa dengki dan tak puas hati derang kan
    nape la derang nak amik kisah kan

    ada benarnya kot
    jeles tgk kita bahagia

    ReplyDelete
  24. er...saya phm...hik..gediksss jek...sbb saya pon dah ade laki...dayu..rindu tu bes taww..chaiyok2....

    **balik terus serbu tau...

    ReplyDelete
  25. erkkkk..saya bru psn comment box tu...tenet opis ni nak kena tmbak ni...

    ler...ade ker org cenggitu...sekati lah blog sendiri....nk tulis pape pongggg....cehhh

    ReplyDelete
  26. Mana2 pun kena jer macam ni..
    Buat bodoww je Dayu..
    Chill okeh!

    ReplyDelete
  27. ~ Hariza ~ said...
    isk..isk..
    mesti dia jeles sbb lom kawen tu..
    :P

    Sokong..sokong.. hahaha.. kesian..

    Buat taktau je dengan org mcm tu. Even u citer about hubby u, comment pun dah cecah 20 above nih...kan..kan..

    ReplyDelete
  28. iye..iye..balik terus serbu
    bak kata anil...haahhaahah!! terkam puas2
    siyes babe..rindu bangat
    dari td asyik ber 3G je
    tapi laki kita tu keje..
    tak dpt lah sepenuh perhatian..

    takpe lah..kita diamkan je diri
    nnati diam kan
    kalau kita melatah lebih
    melarat lak nanti..

    tiba2 'pe nak kasik laki makan erk balik nanti??'

    ReplyDelete
  29. dayu tak dapat album lagi? fuh~ lama sungguh tuh. sape photographer tu dayu?

    ReplyDelete
  30. pedulikan je org tu dayu.. kiter nyer blog.. sukati kiterla nak tulis papepun kan.. nak tepek ape pun kat blog kiter.. bukan orgnyer blog kan..:P *cikin suker je bacer dayu nyer ni..;)*

    ReplyDelete
  31. manusia mereng jer berfikiran gitu...apepun I like the last pic!

    ReplyDelete
  32. ohh lalat2 gini lah yang akak ckp tu? mmg sumpah gampang ah akak! akak ni mcm kes chika la kan? tp chika lg dasat. tu smua hasad dengki org la tu tgk pasangan2 yang bahagia tahap syurga ni.

    betul tu akak, cuba beliau kalau dah rasa sendiri. haih la. x fhm betoi la org2 gini!

    takpe la kak. lagi bagus obses pada laki sendiri. pada obses kat hal org lainn :p oopsss hahaha

    ReplyDelete
  33. LALAT?? biarlah..Dayu sila abaikan.Lama2 pergi juga lalat..kankan...
    memang, bila dah kawin lain kisahnyer..maybe dia belum ada bf atau jauh sekali hubby..
    FULLSTOP!

    sabar je ye Dayu..niat atas tugasan, atas kerja, insya Allah hati akan kuat..selalu byk zikir. Yakin dan percaya pada suami Dayu yer. saling communicate! itu penting sangattttt..

    ReplyDelete
  34. biasalah tu, dayu.

    kite tak boleh nak puaskan hati semua org. org lain tak rasa, boleh la cakap mcm2.

    cuba kena kat batang hidung sendirik. padan dengan muka.

    ReplyDelete
  35. lantak je kak dayu,org jeles tak berkesudahan memang ramai :D

    ReplyDelete
  36. lantak je kak dayu,org jeles tak berkesudahan memang ramai :D

    ReplyDelete