18 March 2010

nak berjalan jauh

Saya nak berjalan jauh ni. Kejap lagi nak masukkan brg dalam kete.

Malam ni lah baru nak kemas beg nak ke hospital. Pre-caution. Mana lah tahukan, apa-apa boleh terjadik. Tapi aku doa banyak-banyak, my dear little E ni masih mahu menikmati saat-saat gemilang menginap dalam perut mak dia ni. Aku sgt berharap, dia takde keinginan nak melihat dunia 2,3 hari ni. Semoga dia masih seronok main tonjol-tonjol perut mak dia ni.

Sabar ye sayang, tunggu kita habis berjalan lah ye..lepas tu kalau awak nak keluar memberi salam kat satu dunia ni, sangat lah mak tak kisah, walaupun awak baru je masuk 36 minggu time tu. Tapi 2,3 hari ni, awak main-main lah dulu kat dalam rahim ni mak ye. Buat lah apa awak nak, mak tak kisah. Tonjol la mana awak suka, mengeras la lama mana pun. Nanti mak usap2 tempat awak mengeras tu, pandai2 lah alih tempat ye.

Cuak punya pasal, malam ni gak aku kemas beg nak bawak gi hospital.

Carik-carik kad keje... tak jumpa la pulak. Entah mana aku letak. Arrghhhh!! Sudah. GL pun takde. Ohhh, sangat gamble lah.

Kaki dah lah bengkak macam kaki gajah.. oohhh..

19 comments:

  1. dayu..kamu mau pegi mana????

    ReplyDelete
  2. dayu da sarat tuh nk pegi mane?

    take care:)

    ReplyDelete
  3. Moga2 semuanya selamat...Insyallah

    ReplyDelete
  4. fiza ritu 3x gak bengkak surut kaki..sgt buruk la..xboleh terima kenyataan kaki yg kurus leh jd kaki gajah kan..hehehe..

    sy doakan awk n baby selamat!!amin...

    ReplyDelete
  5. selamat berinduksi yer dayu..
    smga selamat semuanya..

    ReplyDelete
  6. jadi ye pegi ape tu..ganu ek?
    careful ye dear..

    ReplyDelete
  7. owhh nk jln jauh eh? kemana tuhh?
    xper gl xder klau ter deliver kt tempat org soh officemate faks ker hos yg dayu ter deliver tuu..jgn pikir sgt happy jerr..

    dlm pewut lg dh biasakn baby berjln sok dh kuar nanti lg senang haha..baby xmudh meragam..

    ReplyDelete
  8. time maria dlu kaki tak bengkak smp maria bersalin pn tak bengkak gak..apepun hati2 yek dayu..drive pelan2..;)

    ReplyDelete
  9. Di harap semua nyer berjalan seperti yang dirancang.....

    ReplyDelete
  10. Semoga semuanya selamat.. Amin

    ReplyDelete
  11. hi salam dayu,.
    nk jln jauh mmg elok siap kn beg awal2
    mne taw kn...
    die nk kuar bukn kire tmpt.

    as ni pon dh prepare beg gk
    hihi

    ReplyDelete
  12. mummy dayu...taking care eh...harap semenya selamat...

    ReplyDelete
  13. week 36 ye dayu? kalu nurul tu dah nak bersalin dh tu. take care.

    ReplyDelete
  14. alhamdullilah..smua nya selamat
    takde perkara yang tak terduga yang terjadik. Our little E masih mahu duduk bersantai dalam perut mak dia..main2 kat dalam sana..

    dan kini mak dia makin teruja nak tgk dan jumpe dia. makin tak sabar engkau

    ReplyDelete
  15. dayu...ouh..semakin hari semakin dekat..sgt besttt woooo

    ReplyDelete
  16. salam ziarah, apa kabar hari ni?

    ReplyDelete