30 March 2010

menanti waktu

Baru 5 hari mendiamkan diri di alam blog. Dah ada yang ingat dah bersalin. Belum..belum lagi. Masih lagi bergerak, bangun pagi pegi kerja. Walaupun orang-orang kat opis smua mcm dah tak larat nak tgk aku. tapi wa rileks je lagi ke hulu, ke hilir keliling opis ni. Tapi harus la kadar pergerakan menurunkan. Jalan perlahan tahap maksima punya.

Dan kini rutin mengunjungi klinik seminggu sekali pun bermula. Ohh, hari ni dah 38 weeks. ye, dah 38 minggu, tapi anak aku masih selesa duduk dalam perut mak dia. Walau tiap hari mak bapak dia ni tanya 'bila E**** nak kuar ni??' Dia dok rileks je bertango kat dalam tu. Takpe..takpe, rahim mak dia selesa yang amat kot. Tu yang syiok sgt dia dok dalam sana.

EDD adalah pada 14.4 2010..

Doktor kata minggu lepas 'kita bagi another 7 days, kalau dia tak nak kuar jugak.. kita kasik dia kuar' Doktor tu mmg cool je. Sengih-sengih je dia cakap. Aku yang dengar pun pura-pura cool. Dalam hati 'ohhh...tidak, tak mahu kena belah'

Tapi tadi nurse tu kata kepala baby dah turun ke bawah, maksudnya?? baby dah engaged la eh? Maka?? Aku kena siap sedia je ke??

28 comments:

  1. siap sedia yek dayu..mcm maria waktu 39w dah bersalin..tak semestinya kalau baby tak mau kuar tu kena operate..nnt dr induce utk bukakan jalan..a;pepun gud luck..belajar buat senaman pernafasan..push jgn tak push..;)

    ReplyDelete
  2. kpla bby dh kt bwh..bila² msa je..btul x smestinya pksa kua tu belah..bg induce..tp klu induce pn x jln..kekdahnya belah..atau bla dh lma sgt kt dlm tkut bb lemasatau ade implikasi len..belah juga..

    bykkan bca doa senang bersalin...

    ReplyDelete
  3. beshnye...baby mau lihat dunia...
    xsabanya mau lihat...
    yeyyeeyye...
    h0pe smuenye bejalan lancar...
    =)

    ReplyDelete
  4. siap sedia dayu. labour's bag dh siap tak?

    ReplyDelete
  5. hehehe...xpe dayu...pusshhh....
    bdk tu rs sejuk dlm perut...tu yg diam je...xpyh paksa2 doc...taula baby tu nk kuar..kn...(pas sdr pon mlm2 da mimpi bersalin)

    ReplyDelete
  6. oh excited nye dayu... hopefully segalanya berjalan ngan lancar... tak saba nak tgk gamba baby E.. tu ehehehe

    ReplyDelete
  7. huuu...xsabar tgu baby E keluar.....nti leh kawan dengan baby H ye..insyaAllah..hihi

    ReplyDelete
  8. ye..saya sedang bersiap sedia. setiap masa sedia menanti. tapi sgt berharap,jgn lah sakit tu kunjung tiba time aku kat opis. tak mahu..tak mahu..

    labor abg dah sedia kan.. tp mcm nak top-up baju mak dia ni..

    tak sbar menanti Baby E melihat dunia, nak gomol2 dia, nak cium2 dia puas2..oohh..cepat lah

    ReplyDelete
  9. alamak...dayu..

    tak pe tak pe...enjoy je setiap moment tu...hehehe semoga semuanya selamat kay..

    ReplyDelete
  10. suke gile bace entry dayu pasal neh:)

    kejap je mase berlalu kan.. sok da kua baby, dayu da jadi mak org ye hehe

    ReplyDelete
  11. even tak sampai kena belah, tp induce tu pun cukup menyakitkan kan..
    oohhh..harap2 by 39 wk E**** akan keluar, sengih2 kat mak ayah dia. ayah dia dah tak sabar nak jumpa anak dia tu...dia kata 'tak nak ke tgk abah yg ensem ni??'

    ReplyDelete
  12. dayu, kepala baby dh turun bawh maksudnyer dh masuk kt dlm lubang faraj so xkan kuar lg..biler2 ms baby bleh kuar..

    mana latest pic dayu sblm deliver..
    oh yaa jemput amik award dr blog alin..

    ReplyDelete
  13. moga selamat semuanya dayu..;)

    ReplyDelete
  14. amy doakan semuanya dipermudahkan. amin.... best of luck, and take a good care ya!! ;)

    ReplyDelete
  15. EDD kte dekat dekat. i 18/4. jom lumbe sape deliver dulu. ehehe.

    ReplyDelete
  16. hai dayu. bloghop n found yours. salam perkenalan :) we're on da same boat = pregnant...all da best for ur labor. insya Allah semua ok amin

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum dayu.

    all the best yer.
    moga semua selamat dan dimudahkan.
    tak sabar nak tgk baby E.

    ReplyDelete
  18. Uiiii tak sabau nak tgk baby dayu kuar...^^

    ReplyDelete
  19. wahh.kakak dah boleh deliver baby anytime! eieieieieiie hari tu jumpa perut pun x nampak lg. how time flies! akak jaga diri elok2 ok. nnt suruh hubby akak update kalau dah beranak :p hihi

    ReplyDelete
  20. insya allah, smoga smuanya akan dipermudahkan..
    saya juga tak sabar nak gomol anak dlm perut ni, nak dukung dia. tak larat dah rasa nak kendong dia...
    dia pun dah sempit dah dalam tu..

    saya akan cuba sedaya upaya mengupdate segera..

    ReplyDelete
  21. good luck dayu.semoga dipermudahkan sumenyer.Amin!!

    ReplyDelete
  22. ehehe..bersedialah!
    all the best to u. saya doa kan semoga dipermudahkan segalanya nnt. amin!

    ReplyDelete
  23. dayu update lah gambar perut awak terkini sebelum kempis bali pasni

    ReplyDelete
  24. gambar terkini??
    jap..jap, nanti saya gi amik ye. mmg akan temoek kat sini
    kisah penutup mengendong si kecik E ni.. nanti sendiri gak yg rindu..

    ReplyDelete
  25. siap sedia lah dayu..mun msuk jer 38w dah bersalin tau....harap2 semuanye selamt lah

    ReplyDelete
  26. semoga semuanya dipermudahkan Allah. amin :)

    ReplyDelete