17 November 2008

apasal kain tu mahal sgt??

Itu lah yang Ekwan dok tanya je lepas kitaorg kuar dr Maya Silk kat Semua House semalam.

'nape yang kat kedai depan tu murah je, yg tu baru 2m beratus-ratus harga dia?? yang kat Euro Moda tu siap ngan baju orang lagi, tak lak mahal gitu sekali'
-ekwan sambil buat muka tak puas hati.

Puas lah kita ni terangkan pe beza kain-kain tu. Yang tu Heavy beaded Chiffon, yang tu silk chiffon, yang tu chiffon biasa. Bead tak banyak, sulam je memang lah murah. Yang tu french lace, yang lagi satu tu keras skit, tu sbb dia murah *terang macam pakar je gayanya*

Sian uncit saya tu. Tu baru ikut teman survey je, blum nak beli terus. Agaknya kalau dia tengok akak tu dah potong kain tu, pastu tunang dia ni buat muka paling comel tiba-tiba, mau agaknya dia pitam *hahahahah*
-tapi hakikatnya, saya tak kejam gitu gaya lah..-

gmbar takde kaitan *mcm suka ngan gmbar ni* time tggu uncit lepas siap urusan bank kat klang. sedang mencuba pakai kamera itu

Tapi chiffon tu mmg amat mengoda. Dah lah derang dah bagi diskaun kaw-kaw nyer, dapat kurang sampai 2-3 ratus. Issskk...geram tau!! Tapi kena tetapkan hati, lebih sgt lari budgetnya. Kalau dapat kain tu, mmg sengih sampai telinga lah dayu *ada sape2 nak sponsor??*

8 comments:

  1. ~ cemana la rupa kainnya tuh. teringin gak nak tengok. ~

    ReplyDelete
  2. hahahaha..
    dayu...
    tabahkan hati.....
    tetapkan iman....
    yeah!! =p

    ReplyDelete
  3. salam salam akak dayu^^
    ty sudi drop kasik comment
    ok no hal nak share bab editing ni
    cume satu je actually
    kene rajin pinjam buku adobe jugak dkt library utk blaja cara manual
    klu nak senang kene g kursus luar
    hapeap pon kate klu nak lg pandai kene rajin explore adobe tu klu free

    ReplyDelete
  4. mana gambar kain nyer? nak jugak bozzo tengok cantik ke tak?

    ReplyDelete
  5. amy + bozzo: segan lah nak snap2 amik gmbar..ada kena marah ngan tuan kedai tu kang..kalau nak tgk, gi je Maya Silk tu..

    aishah: ni tgh tabahkan hati ni, kena tetapkan pendirian, jgn membeli secara tak berhemah

    diana: nak explore adobe tu yg mcm takde masa tu..kalau dah ngadap photoshop tu mmg tak bleh nak tinggal lah, pegang mouse ngadap skrin tak lepas2

    rilly: euro moda je yg mcm best dan harga berpatutab

    ReplyDelete
  6. memang sungguh tak masuk akal harga kain2 org pompuan nie.mengempeskan poket kaum lelaki je.huhu

    ReplyDelete
  7. akak x snap pic ke kak? hee
    tingin nk tgk kain tu?

    ye lah kak.stadard la mahai pon sebab byk beads ape semua,plus berkualiti :D

    tp harus tgk bajet gak kak.
    kang nnt kawen xde pelamin nnt hahaha..

    akak cr sugar daddy 1 sponser :p hahaha

    ReplyDelete