07 November 2008

Pastikan ianya berjaya

Ada beberapa bulan je lagi ni..

Dah seminggu menahan diri dari makan sesuka hati... Konfrantasi terhadap nasi telah dilancarkan secara besar-besaran *takmo kawan ngan dia*

Argghh!! Tapi nape jarum weight scale tu tetap gak kat situ *nyampah nye!!!* Mungkin kena tukar ke digital lah, baru lah kalau ilang 50gram pun nmpak perbezaan dia kan..

13 comments:

  1. ko bukan gemuk mana pon dayu..just nice jeklaa..xyah diet2..ko suro uncit ko tu gemuk sket..sbb bile dgn die..ko nmpk agak bsr..bile ngan org lain ko nmpk biasa2 aje..

    ReplyDelete
  2. haha

    ko mmg lawak la dayu.

    makan sayur...minum air suam sahaja ...jgn cuba2 sentuh yg manis

    kurus la x lama lagi...nak sgt kurus kan....

    dah comel camtu pun nak diet lagi...

    ReplyDelete
  3. katekan taknak kepade nasik!
    hadooiii...kalo sha jadi dayu, dah lame pengsan gaknye:D

    ReplyDelete
  4. dayu,
    sama la kita.. kita pon tgh berdiet x mo makan nasi sbb nak naik pelamin nnt.insyaallah..

    tapi yg best td ada abg kat ofis ni tegur "mala, naper kau nampak kuruk skit skang nih?? kau diet ek??"

    hehehe

    ReplyDelete
  5. pid: puas dah aku suruh makan byk2, tapi dia tu jenis yg senang ilang berat badan, keje teruk sikit mula lah lost weight mcm keje kuli..

    yuzz: mana ada lawak..ni serius punya nak kurus ni. tang air suam yg failed tu..tak sedap la..sayur ye..
    ok sok penuhkan stok sayur dlm fridge, mmg lah comel..dah terlebih berat, comel la jadiknya

    sha: nasik adalah musuh ketat saya sekarang...

    mala: seksa kan kita ni..nak naik pelamin pun kena berdiet bagai. u best la ada org kata dah kurus..boss i lagi la..dia kata jgn skrg diet bagai lepas kawin membadak..saje je kan dia tu

    ReplyDelete
  6. hehehe tringat zaman dolu2. Kita pun sekat nasi konon nak diet...mmg berkesa, tp makanan lain pun kene jaga jgk :) Takpe, kene byk sabar skit..pastu try excersice kalau rajin eh..supaya cepat pembakaran kalori :D (wahh ckp mcm konsultan plak dah :P)

    ReplyDelete
  7. alahai... ilang 50gram. mmg la jarum tu segan nak gerak cik dayu oi...

    haha...

    ReplyDelete
  8. makan je lah.rugi tak makan masa sihat ni.dah sakit kang boleh ke tak makan?bebelan ini turut ditujukan buat cik zaa.ha ha ha

    ReplyDelete
  9. housemate+akak yg sy slalu hang out pon cmni gak...dh nak kawen dh lagi sebulan neh...

    hehehe

    huhu...pasni dh xde jalan2 plant lagik...sedihla pulak..uhuhu

    ReplyDelete
  10. ~ lor, cam sedih lak bunyinya..

    ala, nak kurus cemana lagik? dah sedap2 dah tuh.

    kang terkurus cam amy lak, bising nak berisi.

    pangantin nampak cantik if badan sedap2 la. too skinny nampak burukss.. :( ~

    ReplyDelete
  11. sesungguhnya dayu ni kelihatan je mcm kurus tp dia berisi lah sebenarnya...
    gambar2 kan smua dah diedit, nmpk lah kurus nya...
    mmg terasa rugi tak makan, tapi ni dah masuk kategori terpaksa sekat makan ni..

    berat saya pun masih di dlm lingkunga diterima oleh BMI tapi dah mcm senak la

    ReplyDelete