18 November 2008

kamu memasak??

Petang semalam, on the way balik Ekwan texted me.

'uncit, camne nak masak nasi lemak??' -adoi haii, melekat panggilan uncit tu tau nanti

Macam tak caya je dia msg tanya camne nak masak nasi lemak. Nak masak ke dia?? Nak buat nasi lemak lak tu. Maka, reply lah msg dia ngan resepi nasi lemak sekali.

'sambal dia camne yang?' -en ekwan

Ni memang betul ke dia nak masak ni. Layan kan je lah. Taip lah cara nak buat sambal tumis dengan gigihnya untuk en ekwan tu.
-semoga menjadi la nasi lemak kamu ye uncit-

17 comments:

  1. hamoih hamoihh..
    die mcm bau2 je ns lemak umah na hr ni..
    tu die nk buat gak tu..
    huhu

    ReplyDelete
  2. amboih dayu..laki kamu rajin memsk..untung ni..mgkin die nk mkn ns lmk ari2 untuk menambah lmk die..hahahha

    ReplyDelete
  3. ~ bagus la kalau dia rajin nak masak2 nih. kalau amy la, syukur sesangat if dpt laki pandai masak. hehehe... ~

    ReplyDelete
  4. na+pid+amy: hari ni dalam sejarah!! dia tu selalu tau order je, nak makan pe semua suruh org masak..tapi lately ni dia mcm rajin skit la...

    ReplyDelete
  5. erm...
    baru semalam makan nasi lemak masakan mak.. cik dayu tau resepi apa lagi?? boleh la ajar kita pulak..hehe~~

    ReplyDelete
  6. hah? ini mau jaga jaga sikit.jangan jangan dia mau ajar ajk cawangan yang kedua chara chara memasak nasik lemak.hehee...

    ReplyDelete
  7. hahahahha...
    gabaz bakal somi yu neh..

    ReplyDelete
  8. wah bagusnya tunang u..BF i, jgn kata nasi lemak..tanya camner nak masak air pun tak penah

    ReplyDelete
  9. amboi manjenye :p
    nak kasi surprise kot kt akak utk rasa air tgn dia!!

    hhaahaa..
    yonna pon x reti masak nasik lemak :p

    ReplyDelete
  10. mala: alah, kita ni tau resepi biasa2 je. sekadar mencuba, kalau menjadi, boleh lah kita share nanti

    bebel@mus: arrggghh ko!! saje je! aku tau dia takde cawangan lain, semua laluan keluar aku dh tutup rapat

    cemut+rilly: heheheh..dia mmg ada kalanya akak buat perangai2 mengejut gini..

    hidden: lately ni je dia mcm rajin skit, kalau tak tau nyer mintak kita je yg masak, tak pun ajak makan luar

    yonna: alaahhh, dia tgh lapar lah tu. pastu malas nak turun gi carik makan, pastu konon tunjuk rajin nak masak..uncit akak tu mmg gitu lah gayanya

    ReplyDelete
  11. tu dia saja nak tetsting kot..
    dia nak uji bakal isteri dia boleh tak jawap :)

    ReplyDelete
  12. dah uncit pon nak makan nasik lemak lagik ek!:D

    sha lately malas nak masak la dayu...hantar2 la sini sket:D

    ReplyDelete
  13. bestnya dapat makan nasik lemak skarang nih. dpt plak nasik lemak ayam kat pantai dalam.....

    ReplyDelete
  14. ha ha ha
    har har har
    haruan makan berger.hehe

    ReplyDelete
  15. soo sweettt. Bertuah la dpt yg rajin memasak camtu kan. Persediaan bile dah kawen kene membantu isteri ye ;)

    ReplyDelete
  16. hehhe...kasi la resepi kat sini :D

    ReplyDelete