09 June 2009

acara membayar tol yg mengamatkan majlis

-banyak keje,tp mcm malas dh nak buat, boss bukan ada pun nak sign segala benda tu. ni yang ter'update blog ni *alasan..alasan*-

Alamak, ada yang email mintak upload gmbar time nikah. Tapi minta maaf, gmbar smua ada dalam laptop. Yang ada dalam pendrive pun hasil ihsan dari rakan-rakan sepekabat dan S&B. Maka, sila lah tunggu ye untuk gambar time nikah tu *berasa macam artis popular i jap...*

suami saya siap sedia untuk di paw. tgk tu, punyalah banyak sampul duit tol dia sediakan, sampai tak cukup tgn pengapit tu nak pegang

time ni, budak2 rewang tu boleh berlari amik senduk nasi, sudip semua buat palang pintu masuk ke balai raya tu. aku yg sedang control ayu atas pelamin pun tergelak jadiknya tau

tol di kaki pelamin. amboi, dapat sampul merah. bape rm awak isi tu cit??

hai mak andam aku ni, dah dpt sampul khas pun tak nak kasik laki aku duduk lagi ke?? sian dia dah berpeluh bagai dah tu

dan akhirnya, dapatlah suami saya sama-sama buat muka comel di atas pelamin persandingan kami ini. senyum yang...senyum

dan sila lah tatap wajah pengantin ini. terima kasih pengapit sebab mengipas saya bersungguh-sungguh.. *sorang recycle tudung pengantin, sorang recycle samping..mmg efisen*

Dan tamatlah cerita bergambar buat kali ini. Sehingga bertemu di episod akan datang.

21 comments:

  1. cantiklah make up dayu. berseri2..

    ReplyDelete
  2. wah meriah yek kenduri dayu..bertol2...apepun cantikla make up dayu..n the colour sgt cantik..i loike..

    ReplyDelete
  3. byr tol la yg paling best skali. sape jd mak andam mmg best! :P


    cantik dayu, mekap tu :) warna baju pun cantik!! sukeee!!

    ReplyDelete
  4. sy sempat tgk bile kak dayu pakai gown je

    ReplyDelete
  5. amboi....siap tol tu...

    mesti malam sebelum tu g tukar duit kecik nak simpan dalam sampul..

    ReplyDelete
  6. tu yg best majlis kat johor ni
    ada tol2..
    buat bising suasana
    tambah hiruk pikuk
    kan best tu...
    mengagau laki saya carik sampul surat malam tu..

    ReplyDelete
  7. dayu, gmbr masa nikah takde ke?

    ReplyDelete
  8. hi dayu.
    cantik la persalinan korang.
    lembut je warna dia.
    *sambil imagine warna baby pink idaman kalbu. ehhhhe.
    last weekend wedding member sy warna turquoise.
    sy dah upload sikit2 gambar diorang.
    meh la tgk..

    ReplyDelete
  9. cantiknyer dayu..:):) pelamin dayu cantikla.. suke tengok..:)

    wahh meriah btul.. best lak tgk ada tol2 ni..:) pengantin pompuan xdpt mintak tol ke dayu..

    ReplyDelete
  10. ade lg tol2 kt kg dayu..huhuhuhu bagus..bagus

    ReplyDelete
  11. wah...tol2 ni yg bes ni.. nk jd gadis tol jgk lah..hahaha

    eh cantik combination blue+white :)

    ReplyDelete
  12. Dayu kalau majlis bertandang nanti ade kena Tol tak?

    ReplyDelete
  13. dayu....meriah ye ade tol2 ni...kat tempat i tak pernah ade acara ini. nasib takde berbalas pantun ye mcm adat melaka...hehhe..semoga berbahagia...

    ReplyDelete
  14. sure meriah giler jadiknya dgn acara bayar tol tuhh..pokai la si ekwan hahaha

    ReplyDelete
  15. alah tol ni buat meriah majlis je
    dalam sampul tu isi rm1 pun takpe
    tapi laki saya mcm baik ati
    ada yg dia isi rm5
    ada yang rm10
    maka,ikut nasib lah
    sape dpt rm10 tu seronok la
    mesti kata 'huihhh,kaya la laki akak ni' -haahahahahahah

    ReplyDelete
  16. Dayu, en. ekhwan tak pkai inai eh?
    huhu

    ReplyDelete
  17. dayu,
    akak dah ketinggalan ketapi. rupenya dayu dah slamat kawen. hehe

    slamat dtg ke alam rumahtangga yer. :)

    ReplyDelete
  18. heh..yg bkn sedara pun ikut sama kutip tol :P Dayu kt jhr mak andam bka kipas brapa?

    ReplyDelete
  19. en ekwan ngelat dans edikit degil
    takmo berinai dia tu

    soft blue+white adalah sgt menawan hati sang pengantin
    biarlah org kata bkn trend masa kini ke apa ke
    peduli lah..asal hati dh jatuh cinta
    ada nak kesah

    ReplyDelete