24 June 2009

alhamdullilah, semua berakhir dengan penuh berkat

Selesai dah kedua-dua majlis walimah kami. Lepas ni takde dah lagi peluang nak perasan jadik artis. Takde dah org nak berebut-rebut amik gambar ngan kita. Berakhir dah... *tapi masih ada sesi outdoor bersama amrul, maka masih ada kesempatan..layan*

We're Back!!

Walau blog ini milik Dayu, suami dia kan watak utama dalam segala penceritaan kat blog ni. Maka, penggunaan 'KAMI' itu adalah amat tepat dan bersesuaian sekali. Lagipun, diakan dayu's other half. Tanpa dia, apalah makna hidup dayu. Oleh yang demikian, entry dayu juga akan jadik tak sempurna tanpa penglibatan secara langsung en suami pujaan hatinya itu. Silalah jangan anda berasa loya tekak ye...

pose di dalam bilik pengantin di petang hari. di kala sgt sudah tidak sabar nak cabut baju dan segala pin yang terselit di baju.

note: mak andam adalah sgt sengal dan hampir-hampir dimaki en suami, tp dayu berjaya menenteramkan beliau. iyelah, sape yang tak marah kan kalau baju besar gedabak, dah dtg fitting tapi bila time nak pakai, dia tak alter langsung.

'takpe lah yang, kita peniti je la lengan baju awak ni eh'
dayu sedang menenangkan suami dia agar jangan capai hp dan memekik pada makcik bridal itu lepas tgk korset bini dia yang terpaksa di pin-pin dengan baju yang mengelebeh. dahlah tudung dan veil entah pape, nasib baik ina bawak yang lain, kalau tak merasa la aku jadik pengantin badut aritu.

Mungkin dia mcm tak suka sebab kitaorg sewa baju je dr dia. Mekap ngan org lain. Dah ko mekap tak lawa, ingat nak ke aku tayang muka kat majlis belah laki aku dengan mekap yang entah pape tu. Ohhh, makcik, sila lah gi kelas ye. Sila update mekap style anda. Dan silalah jgn buat perangai gini, cuba lah terima kalau dah org tak nak amik full pakej. Patut kaji lah smula 'nape agaknya dia tak nak aku mekap dia erk??' Bukan sabotaj majlis org begini... *camne org melayu nak maju kalau gini gayanya*

Sudah lah, lupakan saja. Nasib baik kesengalan makcik bridal tu berjaya dia kaburi oleh kecekapan photographer. Kalau kena bridal sengal, photog sengal. Memang nangis la aku malam tu, meraung-raung sambil landing kepala kat dada suami. Meratapi nasib... *drama lah kau dayu*
Emran sgt efisen. Dia mmg photog yg sesuai untuk sebuah majlis perkahwinan. Dia sangat ramah. Dan yang paling best dan seronok, tanpa diminta 'esok i bagi u cd raw picture, lps outdoor' Ko tak teruja ke??

Dan semua ini adalah hasil dari raw picture dalam dvd yang Emran bagi petang semalam sebelum kami mengedik di Tanjung Lumpur. Ohhh, sgt tidak sabar nak tgk hasil beraksi di depan pakcik2 nelayan kat jeti tu semalam.

untuk tatapan lebih jelas, sila la klik gambar tu ye

Dan seperti biasa, sila bersabarkan diri anda. Gambar tidak akan diupload secara pukal. Lagipun agak sibuk ini. Ni pun curi2 tulang skit ni.

*tiada ku sangka, emran tu kawan nano. nampak gayanya majlis di maran, sgt byk kaitan dgn na.. katering sedara dia, photog kawan dia.. seb bbaik makcik bridal bukan aunty dia.

28 comments:

  1. huhuhu..
    so sweet la pn dayu ni dgn en uncitnye..xsbr nk tgk hasil kerja dr emran malik tu erk..da buka web die..mmg best..tp emran malik tu org mane erk pn dayu..klu jauh sgt mcm mane roy nk gunakan khidmat die..

    mahal la die charge roy nnt..nnt dayu cite erk pakej phtog yg dayu amik ngan emran malik ni..

    ReplyDelete
  2. wah...
    tomey2 nye korang berdua neh
    heheeh

    musti lepas segala rindu dendam...
    iyer lah..sorg kat johor..sorg kat pahang
    ihiksss

    ReplyDelete
  3. oho..kalo aku pon naik antu juge dayu kalo jadi camtu..ape gune g fitting tapi die x alter..adoiyai..sengal laa mak andam tu

    ReplyDelete
  4. Selamat ya ..
    Moga jadi keluarga warahmah mawaddah dan sakinah.

    ReplyDelete
  5. pandai dayu & incik somi posing..

    ReplyDelete
  6. alahai ksiannye dayu,
    xpe la.. seb bek dayu pndai cover ek..

    owhh emran ke yg snap gmbar dayu hr tu??
    hihi geng na tu,
    jumaat lepas tserempak ngn die xde ckp pe2 pun,
    maybe msg2 xtao citer,
    btw, gmbar dia mmg kelas2,
    tp apekan daya , kenduri na hr tu,
    dah ade org book die awal..
    haishh..

    ReplyDelete
  7. Dayu, CUN HABISS OK u bertudung..kite rasa cam sweet sgt muka u..

    p/s : Gmbr i kat JB mcm cerite yg kite bgtau u tu lar..ada yang sikit2 jer..Yg Ipoh belum siap..

    Ape2hal..Selamat menikmati zaman rumahtangga ini dengan gembira ye..Sila jalani rutin harian anda dengan sebaik mungkin ..walaupun selalu kena DRAMA lebih sket..Ahaha..

    ReplyDelete
  8. Btw..bridal2 dan mak andam2 zaman skrg (zaman yang ramai gile orang kawin) memang POYO dan suka mencari pasal pada pengantin2. Sakit betol hati kalo di ingat2 balik ye..

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah
    mesti rasa lega kan
    :)

    ReplyDelete
  10. macam2 skrg kan dayu mak andam punya perangai.

    ReplyDelete
  11. Dayu sgt cntik bertudung..ape kah ini ur new look?

    ReplyDelete
  12. sweetnyer pn dayu ngn hubby nyer..:):) alhamdulillah.. selesai dah semuer.. cikin ni jer dok mengadap checklist lagi.. huhu..:P

    walopon ber pin2.. tp dlm gamba tetap maintain shantekkksssss.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  13. cantik2..sila upload lgi nnt yek..bila ad kelapangan..=)

    ReplyDelete
  14. ha sama mcm kita..ada ke dia bg payung yang rosak..terpaksa la pengapit en suami pegang atas2 payung tu..huh!hampes!apa lagi si suami marah2 lah :P yang kene assistant dia..tak terjawap..mak andam nya lepas make up balik..katanya ada majlis lain..haah..tapi x pe majlis pun dah lepas kan..:)xda yang perfect sebenarnya :)

    ReplyDelete
  15. hehehehe
    comey ye kami?? raja sehari kena la comel2..baru la org kampung kagum
    *hahahahaha*
    dan sebab tu sampai mcm nak bergaduh ngan bridal..
    tapi takpe, smua dah selamat pun

    dan skrg sedanga syik menatap wajah sendiri
    dan saya mcm sgt jatuh cinta dgn gmbar2 di maran ini

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah...
    baguslah...nanti dah siap gambo...
    sila upload yer...

    ReplyDelete
  17. kalau turn amy nanti entah cemana lah bridal nya. kat kawasan amy mana ada bridal yg best2 pun.

    btw, korang dua sangat sweet je. dah rupa korang dua nak seiras je.

    ReplyDelete
  18. Syukur da settle.
    Kamu berdua secocok dan posing sgt cun. hehe..

    ReplyDelete
  19. dlm byk2 mesti ade yg mende yg kita xpuas ati kan... but everything ok kan// alhamdulillah

    ReplyDelete
  20. dayu, sy suke sgt ngan photographer yg kamu introducekan ittew.
    very d tasty okeh.
    hopefully dpt la book dia dgn harga yg kamu ckp tu ye ^-^

    ReplyDelete
  21. dayu - bestnya outdoor kat tanjung lumpur. I know that place. My parent have a house. there. Pantai dia cantik dan tak ramai orang macam Telok Cempedak. Nanti cepat upload gambar outdoor ok

    ReplyDelete
  22. tiada yang akan jadik sesempurna seperti apa yang kita mahukan
    perancangan kita pun bukan ka detail sgt pun
    dah berakhir tanpa sebarang musibah kira dah cukup bagus kan..

    pengalaman pertama di johor
    bagi kami sedikit kelebihan
    mmg kena sentiasa senyum lah...
    dan tak payah la segan2..baru boleh hasilkan gambar terbaik...

    juga perlukan photog yg biasa ngan wedding

    ReplyDelete
  23. kakak.sangat tak sabar nak tgk outdoor photoshoot akak!!

    and now dah bermula lah fasa baru dan selamanya dlm hidup akak. lepas ni tangkap gambar dengan baby pulak tauu :p

    ReplyDelete
  24. kembang kejap
    ehehehe
    sori lame xupload lg
    ada masalah nak kne handle2
    pehal pon nant emran bgtaw k
    moga bahagia ye

    ReplyDelete
  25. kembang kejap
    ehehehe
    sori lame xupload lg
    ada masalah nak kne handle2
    pehal pon nant emran bgtaw k
    moga bahagia ye

    ReplyDelete